Smoothie – ljuvligt gott och nyttigt!

Undrar över hur många skivor vattenmelon (mini) jag har ätit den här varma sommaren? Det slinker gärna ned några skivor till frukost och närsomhelst under dagen! Det är så bra med vattenmelon eftersom den innehåller mycket vatten, vilket vi behöver rikligt av i värmen. Men hur gott det än är med skivad melon, så ville jag pröva att mixa ihop till en smoothie istället! Gudagott kan jag lova!

Både maken och jag är förtjust i både frukt och bär, så varför inte blanda lite för att variera smaken!

Som oftast, den här sommaren, sitter vi på vår balkong och intar vår frukost – det känns som om vi är utomlands! Maken min är den som oftast fixar frukosten åt oss och gör det med den äran!

Jag är en vanemänniska beträffande frukosten och varierar den inte så mycket, förutom just smoothiens smak. Alltid ägg, en grov skiva bröd med ost eller kalkonskinka, lite grönt på, te och så en matig smoothie!

Den här nyttiga, färgglada smoothien innehåller: Vattenmelon, lite ananas, och  jordgubbar. Om man vill, lägg en liten klick yoghurt (vi använder rysk yoghurt) ovanpå och några frön eller nötter. Att blanda i pyttelite, finhackad rosmarin, ger en frisk och angenäm brytning.

Lycka till!

Kram Gunilla

(Visited 82 times, 1 visits today)
0

4 svar på ”Smoothie – ljuvligt gott och nyttigt!

 1. Smoothies är så himlagott och smidigt att man kan variera efter vad man är sugen på och vad som finns hemma för tillfället.
  Rosmarin prövade jag att ha i mitt kaffe igår och det blev så gott att det nog kommer ett inlägg om mitt rosmarinkaffe på min blogg 🙂

  Ny vecka, njut!
  Kramar

  0
  • Kaffe med rosmarin – ja det låter ju annorlunda! Hoppas du gör ett inlägg om det! Kaffe med kardemumma har jag smakat och minns att jag tyckte det var gott.
   Underbart väder med mycket sol och värme… men nu behövs regn… massor med regn!
   Ja, ny vecka och nya möjligheter!
   Kram Gunilla

   0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.