Njuter av min frihet av att göra vad jag vill!

Januari går mot sitt slut och jag välkomnar februari som kan bjuda på både vinter –  och vårdagar! Framför allt så märks redan nu att dagarna blir längre och därmed ljusare! Underbart! Januari har bjudit på några vinterdagar med frost och lite snö. Men också en hel del slask, regn och blåst. Oftast låter jag mig inte påverkas av vädret – det är som det är.  Så varför lägga energi på det? Men visst längtar jag efter vårdagar med mer sol och fågelkvitter! Åh, det är underbart att våren ligger framför oss och att få längta.

Jag njuter av min frihet – min ledighet att göra vad jag vill! Det har inneburit att få sova ut – att få vakna utvilad. Det har blivit sköna promenader, annan träning och en del mys med lilla Olivia! 🙂 De regniga och blåsiga dagarna har jag ägnat mig åt att rensa, sortera och organisera alla våra digitala foton! Det har tagit tid vill jag lova och som tur är hade jag god ordning från början. Framför allt har jag rensat bort en massa foton och redigerat de som blev kvar. Det som också har tagit tid är alla mobilfoton som jag inte hade någon större ordning på, men nu är även de sorterade och organiserade! Nästa projekt som pågår är utrensning av kontorspärmar! Med ny förfinad teknik behövs verkligen inte så många pärmar. Det går ju att spara och komma åt på annat sätt än i pappersform och så bra det är för miljön! 🙂

Idag blev det en underbar januaridag, så där krispig och solig! Då passade jag på att ge mig ut på en härlig runda genom skogen och vidare ned mot ån och sjön. Kameran fick följa med…

Så vackert det är med mossa!

Som en grön mjuk matta!

Inte så många vårtecken, men det finns mycket ändå som fångar min uppmärksamhet!

Knoppar, vattendroppar…

Vackert mönster eller hur?

Älskar gamla bryggor och så vackert med vassen som har blåst upp och lagt sig på bryggan!

Och så herr och fru gräsand med deras vackra dräkt!

Visst har de vackra färger – båda två! 🙂

Åh, vad jag njuter av ledigheten!

Kram Gunilla

(Visited 117 times, 1 visits today)
0

9 svar på ”Njuter av min frihet av att göra vad jag vill!

 1. Så härligt! Det är en viss tillfredställelse att rensa också och att glädjas åt allt stort som smått i naturen och lilltjejen. Du verkar trivas fint med nya livet! (precis som jag trodde)
  Fortsätt ha det så bra!
  Kram Annika

  0
  • Tack Annika! Ja, jag njuter verkligen och jag hoppas få behålla den känslan länge! Kanske jag börjar längta tillbaka efter en tid då ledigheten övergår i någon slags vardag! Eller att ekonomin haltar! 🙂 Nåväl… nu är nu och det är så bra!
   Kram på dig!
   Gunilla

   0
 2. Underbara fotografier! Gillar herr och fru gräsand!
  Skönt att få sorterat i bildbiblioteket, det skulle jag också behöva göra.

  På tal om väder, i fredags när jag gick från bilen och in till min arbetsplats kvittrade fåglarna sådär glatt och förväntansfullt som de bara gör när det börjar bli vår. Härligt!

  Ha en fin fortsatt söndag och kommande vecka!
  Kram Christina

  0
 3. Så härligt att läsa dina fina texter och se på alla vackra bilder! Visst är det skönt att själv kunna bestämma över sin tid. Fattar inte att Olivia redan är två år!! Hon är så söt! Måste ses snart! Kram Gun

  0
  • Hej och tack så mycket! Vad glad jag blir över din hälsning! Ja, tänk att hon är två år… på onsdag! Hon är sååå mysig!
   Ja, det är så gott att vara ledig! Njuter! Men imorgon ska jag jobba, kanske på tisdag… de är sjuka!!
   Ja, vi får ses snart!
   Kram Gunilla

   0
 4. Njut du på. Jag är glad för din skull. 🙂 Tror också att det var en bra vald tidpunkt att börja det eviga sommarlovet. Det går åt rätt håll på året. Jag längtar också efter fågelkvitter och annat välkommet i naturen. Sedan gäller det att välja aktiviteter efter ex. väderlek. Jag har ”slaktat” många pärmar sista veckorna och gått igenom foton. Då passar det att det är sämre väder utomhus.
  Vad bra att du har kameran med dig ut. Så jag/vi bloggbesökare kan njuta av dina foton. 🙂 Fast nu är du givetvis inte på utomhuspromenad utan på bloggbesök hos mig. Eller hur? 😉
  Helgkram Bosse

  0
  • Tack fina Bosse! 🙂
   Håller fortfarande på att pyssla med foton och rensa bort pärmar! Nu funderar jag på att sortera bort böcker – böcker som bara står där och tar plats! Fast jag är lite kluven huruvida om det är onödigt eller inte att ha böcker som jag inte kommer att läsa igen. 😉 Bli inte orolig nu… dina böcker rensas inte bort! 🙂 Jag läser för fullt i din senaste! 🙂
   Nej, Bosse! Den här gången var det ingen tankeöverföring! 🙂
   Kram Nillla

   0
 5. Det låter ljuvligt skönt, Nilla 😀
  Blir så glad av att läsa dina rader, om hur du njuter av dina dagar.
  Fantastiskt fina bilder bjuder du på också. Tack för det 😀
  Här har vi vinter sedan ett par dagar. Landskapet ser ut som man skulle önska att det gjorde kring jul istället …
  Kramis

  0
  • Tack fina Lollo! 🙂
   Här är också lite vitt nu och minusgrader! Inget jag längtar efter nu precis!
   Har jobbat lite under veckan som gick, roligt att kunna hjälpa till när det behövs. Men nog föredrar jag ledigheten och friheten! 🙂
   Kram Nilla

   0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.