Påskdagen – ett kärt återbesök till Botaniska trädgården!

I dagens GP stod det att läsa om hur många olika sorter av rhododendron och azaleor som blommar nu i Botaniska trädgården i Göteborg. Kan intyga att så är det – många underbara blommor som blommor nu av alla de slag! Är glad att vi var där just igår, för idag vaknade vi med snö här på västkusten! Igår var det mer vårligt, även om det var kyligt!

Det är verkligen en ”lisa för själen” att promenera här och njuta av den tidiga blomprakten! faktiskt mindre med besökare än förväntat där och det är så skönt att kunna njuta och fotografera i lugn och ro. Vitsipporna var även på gång i Botaniska, men eftersom det var övervägande mulet så var blommorna slutna. men så mycket annat vackert att beskåda som sagt.

Julrosor i underbara färger…

Jag är så förtjust i blommor så går åt lila och purpur…

Tulpaner fanns också i olika färger och vackrast var dessa enligt mitt tycke!

Pärlhyacinter… så söta och det har jag massor av i min egna trädgård! 🙂

Och backsippor har vi också, men inte så många som vi såg här och så välväxta!

Nu kommer jag inte på namnet på den här skönheten som även finns i vitt, lila och gult! Tror det är bellis?

Vivor i många olika färger… lila är vackrast! 🙂

De gula vattenväxterna har inget vackert namn… skunkkalla! Otroligt vackra där de växte vid de olika vattendragen. Finns även vita.

Så promenerade vi där jag tycker det är som vackrast bland alla olika träd, rhododendron och azaleor. här finns också ett område med alprosor och kamelior. Idag var det inte så mycket fågelkvitter, men när solen är framme finns det gott om olika fåglar som kan gömma sig bland buskar och snår, men också bjuda på skönsång i från träden! 🙂

Visst är de otroligt vackra!? Ja, bara ett litet axplock av alla vackra blommor och naturligtvis är det en stor skillnad att botanisera där själv än att se någon annans foton. Men jag delar mer än gärna med mig, för alla har kanske inte möjligheten att besöka just Göteborgs botaniska trädgård!

Mycket effektfullt är det med alla blommande lökväxter mellan träden. Så otroligt vackert att se färgrikedomen mot de kala träden.

Kram, Gunilla

(Visited 148 times, 1 visits today)
0

6 svar på ”Påskdagen – ett kärt återbesök till Botaniska trädgården!

 1. Blommar rhododenron och azaleor redan? Här hos oss blommar de i början av juni. Hade hoppats att få se blomsterprakten då vi är i Göteborg i början av juni, men då är det för sent förstår jag nu.
  Härliga bilder som jag blir glad av =)

  Ha en fortsatt fin vårvecka!
  Kram från Kerstin

  0
  • Det vi såg av blommande rhododendron är de allra första vårblommande, vilka blommar väldigt tidigt. Så det kommer säkerligen att blomma av andra sorter hela våren och in i juni. Vanliga sorter som parkrhododendron brukar ju blomma slutet av maj början av juni. Hursomhelst så är det mycket att njuta av hela tiden, så hoppas att du hinner med ett besök! 🙂
   Roligt att du blev glad av mina bilder! 🙂
   Kram, Gunilla

   0
 2. Lila och purpur, är min favorit. Så mysigt med botaniska trädgården, vi har en sådan i Lund men har inte varit där på några år…men tankarna på att snart åka dit finns. Tack för att du tar med mig på denna blomstrande resa till botaniska. Mycket vackert!

  Önskar dig och de dina en fin söndag och kommande vecka!
  Kram Christina

  0
  • När vi var i Lund för två år sedan, så besökte vi bland annat Botaniska trädgården där. Det var i början på maj tror och jag minns särskilt alla de färgstarka tulpanerna! Älskar ju att besöka gröna och blommande oaser! Har många fina foton från Lund som jag har bloggat om.
   Det ser ut att bli en vacker dag… solen lyser in här nu och då längtar jag ut! men först frukost…
   Hoppas solen lyser hos dig också!
   Kram, Gunilla

   0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.