Resan gick till Torbole sul Garda!

Efter en underbar semestervecka i Italien är vi nu åter hemma. Det här var vår femte resa till Italien och förmodligen inte den sista! Den här gången blev det en cykelresa och utmaningarna och upplevelserna är svårslagna! På fem dagar har vi cyklat ungefär 20 mil förbi byar, små städer, genom oliv – och vinlundar och avslutningsvis en bit utmed Gardasjöns ena sida. Med elcykel blir det bra mycket lättare att ta sig upp för de branta sluttningarna, men nog behövdes det ändå god benstyrka och teknik! Och om det var en utmaning att ta sig uppför en serpentinväg, så var det minst sagt läskigt att rulla utför på andra sidan sluttningen!

Varje morgon efter frukost vid niotiden samlades vi för att bege oss iväg i samlad trupp. Vi var över femtio personer i gruppen, vilket var i mesta laget! De första dagarna cyklade vi därför i två grupper med två guider i varje grupp. Men sedan blev det en grupp, då alla inte cyklade varje dag, samt att deltagarnas teknik förbättrades. De här guiderna kunde sin sak och var behjälpliga på olika sätt. För nog inträffade det olika ”tillbud” – men dessbättre inget allvarligt!

Ja, upplevelserna har för vår del varit fantastiska och både maken och jag kan tänka oss att göra fler cykelresor. Det är en mycket speciell känsla att ”glida fram” genom ett landskap och vara så nära naturen. Och har man som vi cyklat på en elcykel av högsta kvalitet så duger inget annat! 🙂

Att både cykla och fotografera går inte så bra och lättast har ju varit att använda mobilkameran och vid några tillfällen den vanliga kameran.

Det blir några foton idag…har bara börjat att sortera och redigera!

thumb_dsc_0240_1024

En vy över Garda Torbole där vi bodde hela veckan.

14350780_1774853829451198_2044536022_n

Ett stopp vid den första cykeldagen och jag tror inte det är sant så vackert det är! Är jag i paradiset!?

thumb_dsc_0127_1024

En underbar by utmed Gardasjön som heter Malcesine. Här var vi sista dagen och efter en god lunch blev det en båttur tillbaka till Torbole sul Garda.

thumb_dsc_0131_1024

I samma by…här gillar man dekoration och färg! 🙂

14280649_546459698887568_3382075867000733696_n

Ett litet collage över hamnstaden Riva, serpentinvägar, Gardasjön i skymningen och en av alla bergsbyar som vi passerade.

thumb_dsc_0045_1024

En av de vackraste byarna…Arco. Här var vi första dagen och hit återvände maken och jag på vår ”lediga dag!” Mycket pittoreskt!

En liten försmak…

Kram, Gunilla

(Visited 106 times, 1 visits today)
0

10 svar på ”Resan gick till Torbole sul Garda!

 1. Åh vad härligt! Fina bilder! Riva vid Gardasjön har en speciell plats i mitt hjärta. Min man och jag var på bilsemester och firade hans födelsedag just i den lilla staden för 21 år sen drygt.
  På hans födelsedag berättade jag att vi skulle bli föräldrar!
  Kram Annika

  0
   • Hej Lisbeth! Vad roligt att du tittar in här och tack för berömmet! Tänk så märkligt att vi träffades på resan…jag menar det finns så många resmål och tidpunkter att välja bland. Hoppas att du tittar in igen och att jag då har hunnit lägga ut fler bilder!
    Ser att du skrivit din kommentar under någon annans kommentar. Det behöver du inte göra. Scrolla ned,förbi övrigas kommentarer, så kommer du till kommentarsfältet och då kommer en tom ruta upp! Hoppas att du förstår.
    Hälsa gärna till kjell och Gunnel och självklart är de också välkomna att kika in här!
    Tog ju några foton på er tillsammans, jag kan överföra dem till dig så snart jag hinner.
    Kram, Gunilla

    0
 2. Oj, vilken fin sammanfattning av vår resa och alla ställen vi cyklade förbi som fick ett namn. Det har jag inte lagt på minnet:) fullt upptagen med att cykla, tror jag!

  Fantastiskt fina bilder i din blogg som jag bläddrade igenom, ska ta mig tid att titta ordentligt någon dag.

  Hälsa till Roger och må så gott, kram Birgitta, norrländskan:)

  0
  • Hej Birgitta! Så roligt att du tittade in här på bloggen och extra glad blir jag föstås att du tycker om det som jag har beskrivit och mina foton! Du får hälsa till din Roger och välkommen tillbaka hit till min blogg!
   Många kramar från oss!
   Gunilla

   0
 3. Vilken upplevelse det måste ha varit för er. En perfekt kombination av intryck, motion och många behagliga känslor. Med andra ord finns det risk för att min favoritheader på blogglandia kommer att bytas ut inom de närmaste dagarna. 🙂 Såg häftigt ut med de starkt färgade cyklarna med blommor på balkongerna.
  Helgkram Bosse

  0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.