Gröna världar & vilda vårar!

Gröna världar och vilda vårar…så vackert det låter!

Botaniska trädgården i Göteborg pågår just nu en lökutställningen i de olika växthusen. Utställningen pågår fram till den 10 april. I de olika ”rummen” bjuds det på en blommande mångfald inom släktena krokus och pärlhyacinter. Men också orkidéer i en mängd olika färger. Vi var där i helgen och kunde njuta av underbara blomsterinstallationer i växthusen, samt ute i hela den fantastiska parken. Där ute vaknar successivt de 200 000 lökarna som planterades i höstas till liv. Nu blommade vintergäck, snödroppar, snöklockor, minicyklamen med mera. Vid entrén kommer lökarna när de blommar bli en fröjd för ögat!

Under 2016 är Botaniska en del av samarbetet Gothenburg Green World tillsammans med Gunnebo Slott, Liseberg, Trädgårdsföreningen och Göteborgs stad.

Det lär blir ett flertal besök ….

thumb_DSC_0092_1024

thumb_DSC_0044_1024

thumb_DSC_0048_1024

thumb_DSC_0053_1024

thumb_DSC_0057_1024

thumb_DSC_0020_1024

thumb_DSC_0019_1024

thumb_DSC_0012_1024

thumb_DSC_0071_1024

thumb_DSC_0072_1024

thumb_DSC_0073_1024

Julinstallationer, vårinstallationer…så mycket vackert det går att skapa med grönt, blommor, och med en konstnärlig ådra som sedan alla som vill kan njuta av!

Kram, Gunilla

(Visited 71 times, 1 visits today)
0

4 svar på ”Gröna världar & vilda vårar!

 1. Hej Gunilla!
  Vi träffades på vår Apulien resa! Jag följer din blogg regelbundet, tycker mycket om den! Tycker det är så bra med dina reportage från utflykter ni gör i Västsverige, det ger bra tips till oss! Dina reflektioner om livet är ju också sådana som man lätt kan relatera till…… så fortsätt gärna med din blogg!!! Det är nog många som tycker så trots att de inte ger dig skriftlig feedback.
  Kram, Annette (från Trollhättan)

  0
  • Hej Annette!
   Så underbart roligt att du tittar in här och kommenterar! 🙂 Och glad blir jag också över att ni inspireras av våra utflykter och av mina tankar och reflektioner över livet! Det är ju därför jag vill skriva och dela med mig!
   Apulien…så vackert det var och vad roligt vi hade tillsammans! I fjol var vi i tån i Kalabrien…men det vet du väl redan!? 🙂
   Enligt statistiken så är det ganska många som tittar in på min blogg…man kan avläsa mycket genom statistiken och det är både roligt och intressant! Men självklart blir jag ännu mer glad när mina läsare tar sig tid att kommentera. Det är ju först då som jag vet hur min text och bilder påverkar andra! Hoppas att du tittar in igen! Och kanske vi ses igen i verkliga livet…
   Kram, Gunilla

   0
 2. Så himla vackert! 🙂 Tänk om jag kunde få till något vackert här hemma?! Som överlever min hantering – eller ickehantering!
  Många kramar!

  0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.