Att vårda det man har – ett gammalt sybord!

Under tidig vår, fick jag så äntligen gjort slag i saken att lämna in mitt ärvda sybord till en möbeltapetsör. Sybordet har en gång stått i den gamla prästgården i Osby – min mormors föräldrahem och är ifrån slutet av 1800-talet. Det är en mycket vacker och annorlunda möbel som jag har vårdat ömt tillsammans med två gustavianska stolar i arvet efter min mormor och mamma. De två stolarna har min mamma låtit klä om, som är ifrån samma tid. Sybordet hade sin originalklädsel kvar, men efter alla dessa år, var jag tvungen att byta ut tyget.

Låt oss titta…

Vackert sybord – ja! Men se så trasigt och nött tyget är….det hjälper liksom inte att mormors vackra toalettaskar och smyckeskrin, står ovanpå! I den ”röda påsen” har det en gång funnits en handdriven lite symaskin.

Nej, det här trasiga tyget gjorde inte sybordet någon rättvisa!

Låt oss titta på resultatet här nedan…

Den nedersta lådan fick nytt foder på insidan, för övrigt fick det vara som det var inuti!

Visst är det en underbar vacker möbel och visst blev det fint med det nya tyget! Jag hade som ambition att hitta ett tyg som var så likt det gamla som möjligt och det lyckades jag med tycker jag! Ville absolut behålla den gamla känslan.

Lyfter jag på locket, så ser du alla de små facken för sybehören och drar man ut lådan, så fanns där en gång en liten handdriven symaskin.

Allt det som låg i sybordet av gamla sybehör, hör jag lagt tillbaka. Det tillhör sybordet tycker jag! Jag har även sparat det gamla nötta tyget, för att den som en gång tar över det ska få se hur det såg ut från början. Ska nog också lägga i ett dokument med bilder som berättar möbelns historia!

Och så lägger vi på locken över facken – dold förvaring!

Så nöjd med resultatet – värt varendaste krona!

Kram, Nilla

(Visited 73 times, 1 visits today)

10 svar på ”Att vårda det man har – ett gammalt sybord!

 1. Vilken vacker möbel och du har renoverat den så att den verkligen blev en prydnad. Såna ting ska man vara rädd om!
  Ha en fin onsdag!
  Kram, Ingrid

  • Tack Ingrid! Ja, jag är så nöjd och möbeln är ju både det första jag ser på morgonen och det sista innan jag somnar på kvällen.
   Jag hoppas att den får finnas kvar i min familjs omsorg.🤗
   Kram.

 2. Men … så vackert bord, och annorlunda! Och så bra det blev. Supersnyggt!!!
  Förstår att du är glad över den möbeln.
  Njuter av att se hela bordet, men kan inte undvika att blicken fastnar på den där tofsen i nyckeln. Den är som pricken över i 😀
  Är tofsen ny eller gammal?

  Grattis till ett så fint arv efter mormor 🙂
  Kram <3

  • Tack så mycket kära Lollo! Ja, visst blev det fint med det ”nygamla” tyget!
   Och ja, den där tofsen, får jag ta till mig äran! Nyckeln är ju förstås orginalet. Men tofsen… den är ju min idé! Den tyckte jag passade där!🙏😊🤗
   Kram Nilla

 3. Så fint sybord du har och vad fint att du lämnat in det för renovering. Tycker också att man sk vårda och skriva ner historier om sakerna. Jag har en liten koppar ”hink” med litet lock till, rymmer kanske 1/2 liter. Den hade min pappa (född -21) när han gick och hämtade grädde. I den har jag lagt en lapp där jag skrivit just detta.

 4. Vilket vackert och annorlunda litet bord och så fint det blev med det nya tyget. Snyggt med tofsen också som passade så bra. Förstår att du är nöjd och så fint att mormors sybord har fått nytt liv. Härligt med arvegods som gått i släkten och har en historia. Återvinning när den är som bäst.

  Önskar dig en fin fortsättning på veckan och vårkramen 🤗🌿

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.