Särö Nordanskog – en klar favorit!

En av de underbara vårdagarna som var nu i april, blev det återigen en utflykt till Särö Nordanskog! Platsen som är belägen, strax söder om Göteborg, i norra Halland, har blivit en klar favorit! Som jag säkert har skrivit förut, är det en kustremsa som påminner mig om ”mitt” älskade Italien! Här är det som att vandra längs någon av Italiens vackra vandringsleder. Varför inte Amalfikusten! 🙂 Det som möjligen saknas är pinjeträden och alla byarna med de underbara husen! Men här finns vacker tall – och ekskog och bokskog som växer vid Särö Västerskog. Vackra strandnära hus finns här också! Utsikten är oslagbar och benen får jobba! Det går mycket upp och ned. 🙂

Men vi tar det från början…

Alldeles början av slingan kommer man fram till det här lilla badhuset. Det måste vara med på bild!

Och från andra hållet ser vyn ut så här.

Nu börjar det gå uppför…

Visst är det vackert!?

Underbara vyer som man vill njuta av länge, länge! Lägg märke till Korta jeans, tunnare skor, vårjacka, INGEN MÖSSA! 🙂 Men i skrivandets stund, blåser ”isvindar!”

När vi kom fram till badviken, fortsatte vi att gå mot Västerskog. Det är lika vackert här, men på ett annat sätt. Små skogspartier finns och havet är nära, men det är inte riktigt lika brant på den här sidan.

Klipporna är så vackra längs Västerskog och lite upp och ned är det här också!

Och visst finns det utsiktspunkter här också.

Mot slutet av slingan kommer man fram till en mycket vacker och åldrad bok – och ekskog. En del träd är 300-400 år gamla här! Mäktigt! Tack och lov för naturreservat – att träden får lov att vara ifred!

Alltså vilka fötter – jag menar rötter! Bokskogen med dess silvriga stam är så vacker, men visst är det också vackert när löven spricker ut!

Men mäktigast av dem alla…

En enorm ek och mina armar räckte inte så långt, men det är gott att få vara en trädkramare! <3

På hemvägen passerade vi Sandsjöbackas naturreservat. Längs en vägsträcka såg jag något blått som lyste. ”STANNA” – ropade jag till maken! BLÅSIPPOR! Vi parkerade bilen lämpligt nog vid en parkering strax intill och promenerade tillbaka en kort bit. Jodå – det var blåsippor! Vilken lycka!

Vitsippor om våren är underbart, men att hitta blåsippor här runt Göteborg är inte helt enkelt! Nu har vi fått se dem två gånger i vår och på olika platser. Lycka!

Kram Gunilla

(Visited 81 times, 1 visits today)

10 svar på ”Särö Nordanskog – en klar favorit!

 1. Så fina bilder från Säro med de dramatiska klipporna, den vackra uråldriga ekskogen och så de ljuvliga blåsipporna. Jag förstår att du trivs där!
  Kram, Ingrid

 2. Vilken fin vandring! Vacker natur! Tänk så mycket vi har runt omkring oss. Jag har sett de första vitsipporna i stugan nu det brukar bli mängder och några tuvor med blåsippor. Sädesärlan har också kommit. De brukar bygga bo hos oss. Alltid glatt när de dyker upp. Då är det vår även om det snöade igår.
  Trevlig helg!
  Kram Annika

  • Ja, alla dessa underbara vårtecken! Allt ifrån blommor, insekter, till fåglar!😊 Fast fästingar kan vi vara utan!
   Snö nu är ju inte så kul, men blir som tur är inte så långvarigt! Här är fortfarande frostnätter…vill ha vårregn och värme nu!
   Kram

 3. Jag har kommit med tåg på våren in mot Göteborg och det är fantastiskt med vitsippsskogarna som möter en. Jag längtar också till Amalfikusten och att vandra på de vackra lederna som finns där men ….. får nöja mig med de lederna som finns runt knuten och det går alldeles utmärkt. Sedan är det fint att få ta del av andras leder. Så härligt att kunna ha lite lättare klädsel.

  • Ja, Italien har det mesta av det som jag älskar! Men som du skriver, så finns det så mycket vackert här hemma också!
   Ja, vitsippor finns här gott om… så vacker tid, men ack så kort!
   Kram

  • Ja, du Bosse du har alldeles rätt! Jag älskar verkligen Italien och hoppas naturligtvis att få komma dit igen. Norge med sin sagolika natur har också blivit en favorit och det är ju också så nära.
   Jag vill också betona att jag uppskattar vår natur här i Sverige också! Vår natur är så skiftande från norr till söder och från väster till öster!
   Kram

  • Tack Christina! I dessa dagar med alla vårblommor, så tar jag vara på varendaste stund! Ja, varje sekund som jag kan vara ute och njuta av vårblommorna.
   Kram Nilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.