Vårkänslor, skrivprojekt och bloggpaus!

Ja, de underbara vinterdagarna som var, har nu bytts ut mot lika underbara vårdagar! Det som återstår av vintern här, är att isen på sjön fortfarande ligger kvar, men det är nog bara någon dag till innan allt är borta.

Nere vid vår sjö, var det så fint nu med all murgröna som tidigare låg väl skyddat under all snö.

Så vackert med murgröna och så tålig den är! Det är en favorit som är grön året runt och som lugnar ned på något sätt i samplanteringar med blommor som pelargonia.

Det har blivit lite vår inne och ute. Tycker om att ändra efter årstiden….

Lite vårligare färger, men ändå dämpade som jag tycker om. Får ofta frågor om ”tavlan” i bakgrunden, som är en bricka i laminat och inte i plåt. Köpte den för några år sedan på Artilleriet i Göteborg och tycker faktiskt att den är vacker som en tavla!

Något som jag också tycker mycket om är det marmorerade lilla fatet som harmonierar så fint med tavlan. På fatet har jag en gräddkanna och sockerskål i silver. Ett kärt minne efter min svärmor. Ser du den lilla murgrönan… plockade med mig en liten kvist ifrån promenaden. 🙂

Ute i vår lilla täppa är allt granris, mossa och höstväxter borta. Kvar är lite lärkkvistar och kottar och några små nyinköpta penséer i en kruka på symaskinsbordet vid entrén. De är ju frosttåliga och så söta och ger vårfeeling! 🙂

Ja, att omge sig med blommor, grönska och ”vackra ting”, är alltid viktigt och särskilt nu, då så mycket känns oroligt och dystert! Jag känner mig faktiskt rätt så ”låg” och ägnar en del av min tid till olika ”skrivprojekt”, (som jag inte vet vad det ska leda till) och jag läser mycket. Jag är ute i naturen förstås och tar mina dagliga promenader och maken och jag gör våra utflykter som jag då och då återger här på bloggen. Men nu får bloggen vila ett tag, tills lusten kommer tillbaka. Det blir kanske något sporadiskt inlägg så där i all hast…. jag vet faktiskt inte…

Det är så viktigt att lyssna på kroppen och på de signaler som kropp och själ sänder ut. Jag har all tid i världen, för att göra olika saker som jag tycker om. Men nu är det inte ”aktiviteter” som jag är i behov av, utan vila och tid för eftertanke.

Ta väl hand om dig!

Kram Gunilla

(Visited 116 times, 1 visits today)
+4

8 svar på ”Vårkänslor, skrivprojekt och bloggpaus!

 1. Nu fick jag se hela brickan igen!!
  Jättefina bilder har du till oss.
  Du gör så rätt, ta en paus och låt vila det som behövs. Tid för eftertanke och reflektion är det omöjligt att vara förutan. För mig funkar det inte alls utan. Gå i takt med sitt inre och kommer en i otakt får en finna igen den. Egentligen har det inte så mycket med tiden att göra brukar jag tänka. Att vara ute är guld värd!
  Önskar dig en fin vår Gunilla, kanske ses vi fortsatt på Instagram där du delar mycket fint <3
  Kram

  0
 2. Hon är så fin din brickdam! Penséer får jag nog vänta med lite. Ja viktigt att lyssna till sin kropp och själ. Ta hand om Dig!
  Kram Annika

  +1
 3. Ta den paus du behöver och hämta kraft och inspiration från naturen nu när det börjar våras på allvar. Blogga ska man inte göra om man inte känner lust till det.
  Varm kram och på återseende!
  Kram, Ingrid

  +1
 4. Så vackert med murgrönan som är så grön trots att det inte är länge sen vi hade snö. Nu går vi en ljuvlig tid tillmötes och även om inget är som vanligt blir det lite lättare att hålla ut.

  Så vackra hemmabilder och jag håller med att det är viktigt med växter och fina saker som gör hemmet ombonat. Vi behöver det så mycket nu. Så fint med den lilla murgrönan i silverskålen. Det enkla är det vackra som Ernst brukar säga.

  Ta hand om dig och låt kroppen och själen få den tid du behöver. Varm kram ❤️

  +1
 5. Jag håller med dig, det är en så knepig tid nu och det är svårt att hålla humöret uppe, man mår inte så bra helt enkelt. Tycker också det känns svårt att hålla bloggen igång. Jag går liksom på tomgång, behöver få energi från möten och upplevelser. Vi får verkligen hoppas att pandemin lugnar ner sig när solen och värmen kommer. Må så gott så länge och så viktigt att lyssna på kroppen. Stor kram

  +1
 6. ”Lilla Gotland” tycker jag passar bra in med tanke på att murgrönan är vår landskapsblomma.
  Vacker brickkvinna som får min fantasi att fundera på vem hon är, vilket liv hon levt och vad hon tänker på o.s.v.
  Kanske har våren också gått i ”baklås” hos dig. Tyvärr på mer än ett sätt. Hoppas du hittar ”verktygen” för att hitta en mer harmonisk tillvaro. Det känns som tålamodet hela tiden sätts på sin spets. Förhoppningar får sig en ”käftsmäll”. Du verkar vara duktig på att hitta rätt och framför allt använda dig av ”nödbromsen” när livet går för fort. Så har jag också levt under rätt lång tid.
  Kram

  0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.