Samma vackra vik, men vid olika tillfällen!

Det finns en plats nere vid vår sjö som kallas för Prästviken. En plats för alla småbåtar. Att viken heter så, beror helt enkelt på att kyrkan och prästgården ligger alldeles intill. Den här platsen är en favorit. Här tar jag många av mina foton, eftersom viken är så vacker i sig, samt att jag passerar den då jag går min vanligaste långpromenad här hemma.

Låt oss titta på lite olika bilder, tagna vid olika tillfällen.

Inte exakt samma vinkel, men nästan…

En krispig morgon den 28 november 2020. Färgerna på himmelen var fantastiska mot det frostnupna sjögräset.

Det här fotot tog jag idag den 1 februari 2021. Vintern har kommit tillbaka med nysnö. Men det har varit härliga dagar innan också med kalla nätter och soliga dagar!

Här ser vi samma vyer samtidigt!

Även det här fotot är från den 28 november 2020. Vackert solljus som färgar himmelen. Frosten i sjögräset ger en föraning av vinter. Älskar de där skrangliga bryggorna, men jag vågar inte gå ut på dem! Inte på isen heller.

Från dagens datum 1 februari 2021.

Visst är det vackert!?

Från närmre håll, 1 februari 2021.

Här har jag fotograferat den 30 januari 2021. Isen börjar lägga sig alltmer efter ett antal riktigt kalla nätter med åtskilliga minusgrader. Här är en riktig köldhåla!

Samma datum som ovan, isen ligger, två dagar senare faller all snö!

Nedan är det mellan sommar och höst… det är september 2020.

Fortfarande september, en båt har blivit uppdragen, lite av bryggan syns nedanför. Oktober nalkas…

Höst, det är en vacker oktoberdag och fler båtarna är uppdragna. Fantastiska färger!

Har letat efter en sommarbild ifrån platsen, men hittade ingen i mitt arkiv. Faktum är att jag ogärna går här maj-augusti. Det är nämligen inte bara jag som trivs här, utan även snok och huggormar! Gräset är högt och det betyder också fästingar! Usch!

Men några bilder blev det och visst förstår du varför jag tycker så mycket om att fotografera här vid prästviken!?

Må gott!

Kram Gunilla

(Visited 82 times, 1 visits today)

16 svar på ”Samma vackra vik, men vid olika tillfällen!

 1. Åå så fint med samma vik från andra tillfällen också. Jodå jag tassar med dig 🙂
  När jag får syn på båtarna tänker jag glad att det är fler som samlar båtar på bild.
  Må få till att lägga ut på bloggen nån gång för det var ju tanken!
  Temamedvariationerkram

 2. Så enormt vackert det är vid Prästviken och lika vackert alla årstider också. Jag förstår mer än väl att du trivs där och gärna fotograferar.
  Ha en fin fortsättning på veckan!
  Kram, Ingrid

 3. Fint att se samma vik vid olika årstider. Förstår att du gärna återvänder med din kamera. Det finns favoritplatser som jag också gärna återvänder till i närområdet och jag tröttnar inte på motiven. Finns det också, som det ofta gör, vatten där så är det ännu bättre. Nu lägger sig isarna och hoppas att alla tänker sig för. Vi har en stor grupp människor som nu är ute i naturen men som inte gjort det tidigare.

  • Ja, det där med isar är lurigt! Jag tycker många är så respektlösa och okunniga. Jag förstår att det lockar, men det gäller att ha kunskap och vara rätt utrustad.
   Promenerade förbi min vik även idag, men inget fotograferande där idag. Det blev desto mer foton på fm, då vi var på utflykt. Skriver väl om det på bloggen i helgen.
   Kram, Gunilla🤗

 4. Visst förstår jag att du tycker om att fotografera och återkomma till Prästviken. Tänk att en plats kan rymma så många olika färger, det är som ett naturens konstverk. Vackert!
  Må gott! Och ha en fortsatt fin söndag!
  Kram Christina

  • Tack Christina!🙏 Ja,det är så vackert att följa naturens skiftningar utifrån en plats! När man jämför bilderna så ser man verkligen kontrasterna.😊
   Önskar dig en fin vecka!🤗

 5. Vilka fina bilder och så roligt se samma plats under olika årstider. En vacker plats så jag förstår att du gärna stannar till och fotograferar. Jag har också favoritplatser som jag aldrig får nog av.

  Önskar dig en fin vecka. Kram 🤗

  • Tack Gunilla! Ja, jag har svårt att låta bli att fotografera vid den här viken! Vid närmare eftertanke, så är det helt ok! Alla bilder sparas ju inte. 🙂
   Tänk vad många bilder det blir, när det är så enkelt att fota med mobilen.
   Må gott!
   Kram Gunilla

 6. Förstår att Prästviken är en favoritplats du gärna återkommer till. Så vackra bilder och härligt se hur samma plats visar sig under olika årstider. Naturens eget galleri som ger oss så mycket.

  Ha en fin vecka och varm kram 🤗

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.