Tulpanfrossa!

Den här tiden på året, får jag en stor längtan efter tulpaner och andra blommande lökväxter! Det gör mycket för välbefinnandet med en bukett blommor på borden. En i köket och en i vardagsrummet. Platser där vi sitter och där vi kan se dem.

Nystädat och kvällsmys!

De slår fort ut… som vackrast på dag nummer två.

Jag köper helst svensk – och närodlade tulpaner och bättre kvalité blir det om de är köpta hos din blomsterhandlare, än de som finns som ”lockvara” i din matbutik. Men någon garanti är det inte ändå! Bäst håller de sig om du ställer dem svalt om natten.

Må gott!

Gunilla

(Visited 89 times, 1 visits today)
+2

14 svar på ”Tulpanfrossa!

 1. Jag har samma sug efter tulpaner som du. Direkt när julen är bortstökad kommer den här känslan över mig. Jag måste bara pynta med dessa vårens budbärare. Så vacker bukett på dina fina foton.

  Jag har läst ikapp här hos dig och det är lika njutbart varje gång.

  Ha det så gott och kramen 🌷🌷🌷

  0
 2. Åh, vad härligt med en dos tulpaner! Jag har också gått i liknande tankar så vid nästa tillfälle till affären så blir nog en bukett för mig också. Jag köpte en liten lila primula med mig sist jag handlade mat, också ett vårtecken.
  Må gott!
  Kram Christina

  0
 3. Tulpanfrossa; frossa som ger tulpanvärme och tulpankrisp! För t inte tala om tulpana vackra … ja du vet 🙂
  Ocj de är dessutom vackra även under hela vissnandet. Hos mig får de alltså leva från knopp till avfallna blomblad, pistiller och ståndare 🙂
  Fått med mig några inlägg bakåt också.
  Må gott kära bloggvän!
  Kram

  0
  • Ja, härligt med alla blommor inne och tänk Bosse när de första vårblommorna kommer ute! Snödroppar kanske redan är synliga? Fast då lever de farligt i kylan.
   Kram, kram🤗

   0
 4. Så härligt att avsluta städningen med tulpaner och sedan börjar fredagen. Jag har köpt flera tulpanbuketter från ”vår” fantastiska blombutik men kanske har jag haft lite otur. Nu längtar jag efter en kruka med Pärlhyacinter. Ser att du har två äldre hattaskar, det har jag också. Har jag berättat att jag under några år gått en modistutbildning, tillsammans med dottern. Det är några år sedan men i bland plockar jag fram dem, tittar på dem och provar.

  0
  • Med tulpaner är det verkligen olika hur de står sig.
   Nej det visste jag inte att du är en hattmakerska!😊👏 Så kul!
   Den ena hattboxen är efter min mormor, den andra har jag köpt. Älskar dem.😍
   Kram, kram🤗

   0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.