Från vinter till barmark, samt ett litet säkert vårtecken!

Ja, nu är det inte mycket kvar av all snö som föll, i början av månaden! Tyckte om att vi fick vinter och några soliga dagar, men snöblasket och ishalkan som följde, hade jag gärna varit utan! Men så är det som oftast i södra delen av Sverige och inte minst i kustnära områden. Nu är det ju bara januari, så det kan mycket väl bli vinter igen, fast det är nog inte vad jag önskar. Hursomhelst, så är det i alla fall isfritt nu och jag kan styra mina promenader dit jag önskar och vill!

När snön föll blev det ljust och vackert…

Och idag den 21 januari, så såg det ut så här…

Inte så upplyftande…

Avslutar därför med ett säkert vårtecken…

i början av året brukar det finnas engelsk pelargon i blomsterbutikerna. I år inget undantag! Det är den enda pelargon som trivs inne hos mig och de brukar vanligtvis blomma 3-4 veckor! Det går att planterar ut dem senare i sommar, vilket jag inte brukar göra. Har fullt upp med alla mina övervintrande pelargonior! 🙂

Må gott!

Kram Gunilla

(Visited 50 times, 2 visits today)
+3

8 svar på ”Från vinter till barmark, samt ett litet säkert vårtecken!

 1. Så fin engelsk pelargon! Här är inte isfritt så är glad för mina kängor med dobbar under.
  Har gärna vinter ett slag till med undantag av halkan.
  Kram Annika

  0
  • Ja, engelsk pelargon är så fina och tåliga! Just nu snöar det här. Stora vackra flingor! Så som man vill att det ska snöa på julaftonen.😊
   Men flingorna smälter i samma stund de når marken. Här är plusgrader.
   Trevlig helg!
   Kram 🤗

   +1
 2. Jag var och tittade på mina pelargonior som står i förrådet och vilar. De har börjat skjuta små vita blad, så snart är det dags att ta fram dem och plantera om.
  Ha en skön helg!
  Kram, Ingrid

  0
 3. Åååååå älskar engelsk pelargon och då vill jag helst ha de vita med de lilla röda i mitten. Vädret har varit växlande. Här i S-holm fick vi vit, fin snö och då tog plogbilen med sig grannens (flera hus bort) syrenhäck och jord som hamnade vid vår brevlåda. Där frös allt fast. Det har jag i dag hackat bort med hjälp av en ispik för i dag är det regn.

  0
  • Ja, det där växlande vädret är inget kul! men det är bara att acceptera! Nu är här snöfritt och ingen halka! Så nu promenerar jag ännu mera! 🙂
   Den vita engelska pelargonian är finast. Den blommar fortfarande så fint. 🙂
   Kram

   0
 4. Engelsk pelargonia! Här var det blommigt och fint och jag blir genast på bättre humör 🙂
  Vad gäller snön så är det nästan samma sak här, förra helgen hade vi lite snö – inte mycket men tillräckligt mycket för att barnen skulle samlas i pulkabacken och åka trots att marken inte var helt täckt av snö. Nu ser man inte ett spår av snön överhuvudtaget, lite frost på en vattensamling när jag var ute och gick igår.
  Det går mot vår!

  Ha det fint och ta väl hand om dig!
  Kram Christina

  0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.