Jag tar dagarna med ro!

Det är märkligt hur fort tiden går – att det i skrivandets stund endast är en vecka kvar till julafton! Det är också en märklig tid vi lever i, mitt i en pandemi med allt vad det innebär som vi alla måste förhålla oss till. En pandemi som snart har varat i ett år.

Vi matas ständigt med uppdateringar om situation kring pandemin. Ett informationsflöde som aldrig tycks sina. På gott och på ont, eftersom en del information är nödvändig, annat är mer eller mindre spekulationer och snudd på skrämselpropaganda!

I dagarna har jag skrivit och skickat en del julhälsningar. Både vanliga julkort med en enkel hälsning, men också några personliga och längre julbrev. Att skriva julbrev, tycker jag är roligt. Dels för att det blir en årssammanfattning för egen del, dels för att jag vet hur uppskattat det är att få julbrev med lite mer innehåll. Men visst är ett ”vanligt och hederligt” julkort också fint att få!

På Instagram och på några av de bloggar jag följer finns vackra bilder och dito texter om juldekorationer av olika slag, vackra blomsterarrangemang, goda recept på julgodis och maträtter som hör julen till. Det pyntas och fejas visst som aldrig förr runtom i vårt avlånga land! Även här hos oss råder julstämning, om än i det mer stillsammare och mindre formatet.

Något som jag är desto mer mån om är de dagliga promenaderna. Varje morgon går min promenadkompis och jag iväg omkring klockan sju, vilket vi gör i ur och skur! Det har blivit en vana och något av ett livselixir för oss. Det är mycket mörkt när vi går, men under promenadens gång, möter vi dagsljuset. Ja, det ljus som nu finns att uppbringa!

Ibland kan det bli ytterligare en promenad – för att just njuta av det dagsljus som finns och av andra vyer än de jag dagligen ser. Maken och jag besökte makens syster och tillsammans promenerade vi genom ett vackert kulturlandskap och genom en ”gammelskog” med mycket mossa och lava.

Först promenerade vi förbi den här vackra gamla stenbron. Det är något som jag kan titta och beundra en lång stund!

Visst är det vackert och det är ett kulturarv som vi ska vara rädda om! Solen gjorde ett litet, litet försök, under någon minut!

Forsen virvlade fram mot och under den gamla stenbron. Några boningshus låg utmed forsen. Naturscener ifrån första parkett!

Så småningom nådde vi fram till skogen, där vi intog vår fika. En skog med grön, frodig mossa och med vacker lava på en del grenar.

Skogsbad i massor!

Den här dagen, var jag i princip ute från tidiga morgonen till sena eftermiddagen och kände mig så tacksam och påfylld av ljus, värme och gemenskap.

Jag tar dagarna med ro!

Må gott!

/Gunilla

(Visited 73 times, 1 visits today)
+3

14 svar på ”Jag tar dagarna med ro!

 1. Så vackra bilder från din promenad. Jag tar också dagarna med ro och liksom du går jag mina livsgörande vandringar oavsett väder och vind. Skogsbad ger så mycket mer än dessa presskonferenser som avlöser varandra.

  Önskar dig en fin fortsättning på veckan & kramen ❤️🤶

  0
 2. Så vacker gammelskogen är. Hoppas att den får förbli så och att ingen får för sig att hugga ner den.
  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

  0
  • Det har avverkats en del skog runtomkring. Samhället växer åt alla håll. Men förhoppningsvis inser alla att det också måste finnas natur kvar åt människorna. Ja, djuren också såklart! Ja, hoppas nu att den skog som är kvar där får vara orörd.
   Kram Gunilla

   0
 3. Härlig gammelskog med mossan och allt! Jag har en väninna i Norge som jag alltid skriver julbrev till. Vi sammanfattar året och byter brev ofta med några bilder. Vi träffades i Zürich 81-82. Hon skötte hästar och jag barn. Ja man får bara göra det bästa man kan just nu. Jag har bakat mycket matbröd, frukostfrallor och stora bröd. Vet att det bara swishar till när killarna kommer hem så är bra att ha i frysen. Promenerar och pysslar. Fick se min mamma på avstånd igår när jag lämnade en julpåse till henne. Det kändes så gott i hjärtat! Orkar inte längre lyssna på allt om pandemin det tar mer än det ger mig just nu. Jag förhåller mig och håller avstånd.
  Trevlig helg!
  Annika

  0
  • Så roligt med en brevvän i Norge! Det bakas nog extra mycket i år och det är så gott med hembakat. Både matbröd och kaffebröd! Vill gärna ha något gott till förmiddagsfikat! 🙂
   så fint med din mamma – måste kännas oroligt i dessa tider, men fint ändå att ses, om än på avstånd.
   Ja, i skrivandets stund, är det nu utökade restriktioner, men inget som direkt påverkar vår vardag. Ännu så länge!
   Må gott1
   Kram Nilla

   +1
 4. Du gör helt rätt i att ta dagarna med ro, och så fint med dagliga promenader och skogsbad. Vet inte varför men grön mossa är något jag mår särskilt bra av att se i skogen så här års och du har massor av grön mossa på dina fotografier. Den gamla stenbron är vacker, tänk vilket otroligt hantverk, gammal kunskap – kommer någon att ha den i framtiden? Den gamla kunskapen om hantverket, det får vi hoppas.
  Ta väl hand om dig <3
  Må gott och ha en fortsatt fin adventshelg !
  Kram Christina

  0
 5. Här tar vi det lugnt så som ni också gör. De dagliga promenaderna är viktiga. I dag hade jag hängt ut duntäcken på vädring innan promenaden. När vi gått 3 km kom ett ösregn och innan vi var hemma så var vi genomblöta. Men täckena hade klarat sig bra, de hängde mellan två hus som var till skydd. Sköt om dig och mannen, om vi inte hörs innan jul så önskar jag att ni får en fin jul.

  0
 6. Härliga bilder från en skön promenad i fantastisk miljö! Tänk så vackra de är dessa gamla stenbroar! Vilket arbete att bygga dem – och det gör mig så glad att de får vara kvar! Skogsbad … visst är det underbart! Riktiga gammelskogar finns snart inte kvar – varje år försvinner det några äldre skogar och det är såå ledsamt.
  Upptäckte till min förskräckelse att jag missat flera av dina fina och intressanta inlägg! Konstigt att ”läsaren” inte uppdaterar dina inlägg längre – du bloggar väl också med WP? Det har ju fungerat så länge som jag följt dig tidigare, men inte längre. Nu har jag lagt till dig i listan på nytt och även registrerat mig till att få ett mail också. Vill inte missa!
  Kram

  0
  • Tack så mycket Anki! Ja, det blev en mysig promenad med make och svägerska i gammelskogen och förbi den vackra gamla stenbron. Jag håller med dig – låt våra gamla skogar få vara kvar och lycka är att fota i dem och gammalt hantverk som en stenbro! 🙂
   Vet inte riktigt vad du menar med ”läsaren”, men jag uppdaterar alla tillägg och jag bloggar i WP! Blev så glad att DU är här igen! Hoppas du ser nu då när jag har publicerat ett nytt inlägg… skriver inte varje dag precis och ”hälsar inte på” hos andra heller varje dag! 🙂
   Kram, kram.

   0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.