En novemberdag vid havsbandet

Havet – en skymt av havet. Fylla lungorna med havsluft. Känna doften av hav och tång. Här kan vi strosa i lugn och ro. Här kan vi fika och njuta av utsikten, lugnet och av varandras närvaro. Här kan tankarna få ro. Vi släpper taget om oro, om det som åter tagit fart. Om pandemi och restriktioner. Det är skönt att bara vara.

Det höga gräset har höstfärger och i horisonten syns den långa badbryggan vid Askimsviken. himmelen är vackert mörkblå. Djupblå.

Nyponbuske, tall, höstfärgat gräs och havsviken. Novemberfärger. Himmelen har blivit lite ljusare.

Vi når Marholmen – en bit bortom Askimsviken. Några har gjort som vi – sökt sig till en plats, slagit sig ned vid ett bord där de intar sin fika. Vi rundar hörnet, där vi vill sätta oss ned.

Himmelen skiftar i rosa längst ut i havsbanden och djupnar i färgen inåt land. Det är stilla och det är vackert.

Här ser vi klippor och stenar i de vackraste av färger. Går sakta här och tar djupa andetag.

Fascineras av alla bergarter och på hur vackra mönster som har bildats genom tiden.

Så vackert och stilla, men inte helt tyst. På en liten holme hör och se vi storskarv. De låter lite grand, men tycks mest sitta tätt tillsammans i lugn och ro ifrån oss människor.

En bit innanför de vackra klipporna, mot en liten skogsdunge intog vi så vår fika.

De här dagarna är Guld värda!

Kram Gunilla

(Visited 75 times, 1 visits today)
+6

10 svar på ”En novemberdag vid havsbandet

 1. Ljuvliga bilder. Stämning i harmoni.
  Visst kan berghällarna vara som konstverk. Det är magiskt att tänka på hur de kommit till genom eoner av tid.
  I morgon blir det en tripp till din stad, med ett lass saker som dottern behöver. Om vi inte hade så ont om tid, och måste hem igen samma dag, skulle det vara roligt att få se dig live … även om det bara blev en liten vink på corona-avstånd;)
  Blir dottern kvar där kanske det kan bli en träff någon annan gång 😀
  Kramis <3

  0
  • Tack fina Lollo! Stämning i harmoni – låter som ljuvlig musik!🙏
   Skulle vara så roligt att träffa dig i verkliga livet! Den här helgen hade ändå inte fungerat för mig. Barnvakt!😊 Men jag hoppas att det kommer fler tillfällen!
   Kram Nilla🤗

   0
 2. Så fina platser. Där är det lätt att hitta plats att slå sig ner på en klippa och inta fikat. Det är så fint att kunna ta sig ut i naturen som inger sådan ro. Har som tur är vänner som tycker om samma sak som vi så på måndag träffar vi vänner för pratstund, fika och promenad vid vackra Tyresö slott.

  0
 3. Ja du har mycket vackert i din närhet som vi får njuta av på bild. Det gäller att hitta sina vägar i denna tid. Jag tror verkligen att det är viktigt att man gör sådant som man tycker om och mår bra av. Är lite snäll mot sig själv helt enkelt. Annars blir det för deppigt med allt oroande.
  Kram Annika

  0
 4. Härligt se dina vackra bilder vid havet. Jag har saknat havet i sommar. Har mest hållit mig i skogen och vid sjöar. Underbart det också men havet och klipporna är nåt speciellt. Tur att jag får njuta av kustkänslan här hos dig. Längtar så tills allt detta är över.

  Önskar dig en fin fortsättning på veckan & kramen ❤️

  0
  • Jag är så tacksam över att vi har en bil som ibland kan ta mig dit där min längtan finns! Men i somras var det svårt att finna ett badställe där vi vågade bada, så det blev få dopp. Men det kommer ett nytt år och förhoppningsvis kommer det att vara ett bättre år med kontroll över pandemin.
   Tack – så fint att mina bilder kan ge dig lite glädje!
   Ta hand om dig!
   Kram Gunilla

   0
  • Tack Christina! Ja, jag njuter och tar vara på alla dagar på något sätt!
   Tänker på er lärare som är så utsatta. Ja, även på eleverna förstås! Det går ju inte för er att i alla lägen hålla avstånd.
   Var försiktig Christina!
   Kram Gunilla

   0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.