Utflykter och trädgårdsinspiration!

För en vecka sedan blev vårt stora trädgårdsprojekt klart! Det känns fantastiskt och vi är så nöjda med slutresultatet. En stor härlig altan på cirka 55 kvadratmeter, har nu ersatt den gamla som var hälften så stor. Borta är den förvuxna tujahäcken och slipersmuren.

Det har varit några fina dagar, så vi har kunnat sitta ute och njuta och bara koppla av. För det har varit en intensiv månad för att bli klara så fort som möjligt utan att göra avkall på slutresultatet. Men vi har också tagit oss tid till att göra små utflykter – till platser som vi tycker om att besöka. Vi har också besökt några handelsträdgårdar för att få lite inspiration till våra nya trädgård!

Utflykt till Träslövsläge och Tvååker

Promenad genom naturreservatet mellan Träslövsläge och Gamla Köpstad i Halland.

När jag är ute i naturen, så får jag allt som oftast inspiration till att efterlikna naturen i vår trädgård. Att titta på hur färger och former samspelar. Som här med grässtrån, stenar och nyponbusken som breder ut sig och förskönar.

Det är underbart att promenera här – att vara nära havet

Utflykt till Amundsön som ligger söder om Göteborg

Här på Stora Amundsön har vi vandrat många gånger. Det finns också ett flertal badställen runtom på ön. Naturen är skiftande med små ekskogar, ängsmarker, strandängar, klippor och som sagt fina badvikar. Men något bad den här gången blev det inte för våran del.

Vy ifrån Stora Amundsön mot den Lilla Amundsön

Klipporna är mycket vackra här ute och när solen tittar fram, så skimrar de som guld!

Återigen fascineras jag av hur naturen skapar sina rum.

Det var en ganska blåsig dag, men milt och skönt ändå. Att vandra över stock och sten, genom snårig ekskog, upp och ned över berg och klippor, är för mig en underbar befriande känsla.

Trädgårdsinspiration

När vi var på utflykt i Halland, passade vi på att besöka några handelsträdgårdar också. Där kan man få olika tips och idéer till att skapa fina trädgårdsrum med hjälp av växter och inredningsdetaljer. Att inreda såväl inne som ute är något som jag tycker är så roligt och rogivande. Tanken är inte att köpa så mycket nytt, utan vad vi kan göra med det som vi redan har och sedan komplettera med detaljer av det som vi tycker saknas. Trädäcket är ju så stort, så det behövs mycket grönt, textilier och kanske någon möbel för att få till en ombonad känsla. Viktigt är också funktion – att det inte ”bara är vackert” utan också praktiskt. Men nog sätter jag ibland estetik, före funktion! 😉

Något som vi önskar är en klätterväxt som är vacker även under hösten som rådhusvin…

Mycket fint mot en grånat staket eller som här ett plank. Vill gärna omge mig med ”hösttoner”, då sommaren går mot sitt slut.

Eller kanske ett miniträd som ändrar färg vid hösten….

Är också mycket förtjust i ”rostiga ting” som bryter så fint mot sten och grånat trä.

Järn rostar ju om det får stå oskyddat ute, men visst är det vackert!? Är mycket förtjust i gjutjärn….

Kanske inte så vita längre, men med en underbar patina!

Vackra urnor med patina vill jag gärna ha både ute och inne!

Det finns så mycket fint att använda och för min del får det gärna vara gammalt och nött!

Ja, det var lite av varje …

Har tagit lite före – och efterbilder, beträffande vårt trädgårdsprojekt! Kanske jag visar dig några….

Hoppas du njuter av hösten – det gör jag!

Kram Gunilla

(Visited 87 times, 1 visits today)
+3

16 svar på ”Utflykter och trädgårdsinspiration!

 1. Roligt med projekt! Det blir säkert jättefint hos er och naturen är ju bästa inspirationskällan. Kul att besöka olika handelsträdgårdar och få lite idéer. En del som man redan har kan bli som nytt igen.
  Kram Annika

  0
  • Ja, vi är så nöjda! Maken min tillsammans med yngta sonen har gjort ett fantastiskt arbete! Ja, jag har ju också bidragit med marktjänsten o tagit hand om lille prinsen!😍
   Vi behöver inte så mycket nytt, men några nya krukor och så höstväxter är en god början.
   Kram Gunilla

   0
 2. Tack för din kommentar om vad du har för ögonblick att minnas denna sommar. Ja, vist är det tur att man har kunnat vara ute och ni har haft trädgårdsarbete. Förstår att du hittar inspiration från naturen och för in det både ute och inne. På min födelsedag fick jag två rosbuskar och en klätterhortensia. Jag hade önskat min en klätterros. Nu var det bara att kavla upp ärmarna och börja gräva. Det blev flyttning av sådant som redan var planterat – men så fint det blev.

  0
  • Fint med klätterrosor! Ja, vi är nog många som har ägnat sig åt olika projekt ute och inne! Det har gått bra för byggföretag, handelsträdgårdar och inredningsbutiker vad jag förstår!
   Tycker att sommaren blev vra i sin helhet, trots begränsningar. Nu får vi se vad som händer framöver. Det gäller att vara fortsatt försiktig.

   0
 3. Vilka härliga bilder från er utflykt! Självklart vill jag se före- och efterbilder på ert altanprojekt 😀

  Kram och god kväll!

  0
 4. Visst är det roligt att åka runt på handelsträdgårdar och när det är öppna trädgårdar och få inspiration. Ofta får man se att andra använt sådant som man minsann har i gömmorna.
  Du är så kreativ som jag tror att ert trädgårdsprojekt kommer att bli helt fantastisk.
  Ha en fin fortsättning på veckan!
  Kram, Ingrid

  0
  • Tack så mycket Ingrid! Ja, själva projektet i grunden är ju klart, resten får ta tid, så att ”platsen får kännas in!” Min dröm har med åren blivit en stor lummig trädgård med många ”små rum.” Så har det inte blivit… men så bra det kan bli! Älskar verkligen blommor och växter, så handelsträdgårdar och blomsterbutiker är något jag gärna besöker.
   Nu är det snart helg igen…
   Kram Gunilla

   0
 5. Vilkafina tjusiga goa bilder du visar! Riktigt njutbart. Kristallkronan där och rosten inte minst! Hösten är så absolut min favoritårstid!
  Önskar dig en fin helg och tack för titten in hos mig.
  Kram

  0
 6. Jättefina inspirationsbilder! Skulle vara trevligt att få se bilder av ert eget projekt med altanen, men det kanske kommer så småningom?
  Rostiga föremål kan vara fina. Jag fastnade för den där kristalllampan…och fick en idé om att kanske ha en sådan i ett växthus någon gång. Vackert!

  Må gott och ha en fin helg!
  Kram Christina

  0
  • Tack Christina! Ja, nu har du en ny trädgård och ett nytt hem att inreda. Så kul och en kristallampa i ett växthus låter underbart vackert!
   Ja, kanske jag bjuder på några bilder ifrån vårt projekt.
   Må gott och trevlig helg!
   Kram

   0
 7. Så skönt att ni är klara med projektet och förstår att ni är nöjda för det är säkert jättefint. Viktigt också att hinna ut på lite äventyr mellan varven. Naturens läkande kraft får oss att må bra och att orka hålla ut. Tack för att du delar med dig så vi också får njuta av din fina text och vackra bilder.

  Jag älskar också rostiga saker och gråa staket i trädgården. Vackert tillsammans med höstprakten och så läckert med kristallkronan i växthuset.

  Ha en fortsatt härlig höst och kramen ❤️🍁

  0
  • Tack Eva för din kommentar! Ja, vi är så nöjda med vår nya altan och även om det nu är trärent och fräscht, så blir det vackrare med åren. Till våren och sommaren hoppas jag kunna plantera lite mer perenna växter som ger mer trädgårdskänsla. Hoppas det blir sol nu, så vi åter kan njuta några sköna dagar i vår trädgård.
   Kram, Gunilla

   0
 8. Vilken underbar header, så vackra färger. Finns nog inget så inspirerande som handelsträdgårdar. Många tips 🌻Rostiga saker och kristallkronor gör trädgården unik. Jag gillar också det gråa staketet med den vackra klängväxten. Så skönt att ni är klara med altanbygget och nu har ni det roliga kvar. Pyntning och val av växter. Skönt att ni tog er tid för en liten utflykt till klippor och hav. Du ser verkligen ut att må gott på det fina fotot.

  Var rädda om er och ha en skön fortsättning på hösten 🍁 Kram 💗

  0
  • Tack Gunilla! Ja, bilden i min header tog jag för några år sedan i Varberg och jag tycker själv att den blev så fin! Det var en fantastisk dag och jag la mig på magen för att få med både vildvinet och havet! 🙂 I en lummig trädgård eller i ett växthus är det så vackert med en kristall eller ljuskrona, men hos oss skulle det inte passa! Men ”rostiga” föremål är så vackert! Ja, jag har pyntat en del och tycker det är så roligt!
   Det har blivit en del utflykter, så även den här veckan som passerat. Så fina höstdagar!
   Njut av hösten du också!
   Kram Gunilla

   +1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.