En trolsk morgonpromenad!

Skogen låg inbäddad i spindelväv och dimma idag på min morgonpromenad. Även skogstjärnet var insvept i dimma. Så vackert! En trolsk och fridfull stämning. Tyst och stilla. Den ende som jag mötte idag på promenaden var en rådjursbock och förstås, alla osynlig djur!

Visst är det något speciellt med morgondimma, så här i brytningen mellan sommar och höst? Inte detsamma som novembergrått, även om jag kan tycka att det också är vackert.

Länge kan jag stå och kika in mellan träden. Har jag tur ser jag ett rådjur, en hare eller en räv. Fåglarna har blivit tysta, men nog ser jag dem. Ofta har jag en koltrastherre med mig på promenaderna.

Det finns så mycket vackert att titta på i all enkelhet.

Som sagt – spindelväv vart jag än såg! De har varit flitiaga på sin jakt!

Stora fält av spindelväv och kanske några andra kryp också har varit framme!

Visst är det vackert! Så skickliga de är på att spinna tråd!

Dimman låg tät vid skogstjärnet och det är magiskt vackert…

På andra sidan tjärnet finns också skog som brukar spegla sig i vattnet, men idag syntes ingenting. Bara den lilla flytbryggan och vassen vid strandkanten där jag stod.

Någon snok har jag inte sett simmades i tjärnet i år. Kanske den ligger på lur därinne i vassen tillsammans med någon gädda! 🙂

I allt det grå, finns det ändå färg. Naturen kan det där med att använda en palett som harmonierar!

Trädgårdsprojektet som jag nämnde i mitt föregående inlägg, har startat i allra högsta grad! Det är minst sagt slitsamt att såga ned en gedigen tujahäck som har växt i 40 år och dess rötter. Så ska all sleepers också bort, men den faller nästa isär av sig självt! Vidare ska häcken och sleepers forslas till återvinningen och först då kan nästa projekt ta vid. Den stora nya fina altanen som kommer att kunna bli bra mycket större. Det ser vi fram emot.

Något jag också längtar efter är fler skärgårdsbesök. Att få vandra i lugn o ro, nu när det har blivit lugnare ute på öarna. Sommarsäsongen är över och det är vemodigt i sig, men skärgården är vacker året om. Vi får se vad tiden räcker till!?

Må gott och njut av dagarna som kommer!

Kram Gunilla

(Visited 123 times, 1 visits today)
+4

21 svar på ”En trolsk morgonpromenad!

 1. Så vacker morgonpromenad du har rätt mär du säger att naturen inte är grå – finns alltid någon färg. Dina bilder är mycket vilsamma. Tycker som du att sensommaren är så skön med det lugn som är. Allt stillar sig.

  0
 2. Det där ser magiskt ut! Som om en saga vilar där i dimman och väntar på att bli berättad och det blev den nu via dina inspirerande och vackra fotografier.

  Må gott! Kram Christina

  0
 3. Visst är det något alldeles speciellt med morgondimman just vid den här tiden. Dimman under vintern är inte alls samma sak…
  Det var ett rejält projekt men det blir säkert väldigt bra när ni är klara.

  Kram och ha det gott!

  0
  • Tack för din kommentar! Ja, det är ett rejält projekt och just nu ser vi fram emot då häcken och sleepers är nedtagna och bortforslade, så att det nya altandäcket kan komma på plats! Det får ta den tid det tar och vi är tacksamma för att vi får lite hjälp då och då.
   Kram, kram.

   0
 4. Verkligen underbara bilder från din promenad! Jag älskar den här tiden när naturen på något vis mognat och tonat ner. Mjuka dimmor, mjuka färgtoner – så vilsamt för både kropp och själ.
  Jobbigt med allt förarbete innan man kan börja med omgörningen – ska bli kul att se hur det blir. Du får visa lite bilder på hur det går med arbetet 🙂
  Ha det nu så bra och var rädd om dig!
  Kram

  0
  • Ja, jag håller med dig om att naturens färger är så fina nu och vackert blir det på ett annat sätt senare när det blir färgsprakande!
   Tack för omtanken,vi jobbar på så gott vi orkar o kan! Idag får vi förstärkning av ”starke Arvid!”😁🤗
   Kram och må så gott!
   Nilla

   0
 5. Så vackra bilder från din morgonpromenad. Spindelnäten är verkligen fantastiska. Tänk vad de där så djuren kan åstadkomma!
  Så spännande med ert trädgårdsprojekt! På Stenstugu planterade jag en tujahäck som vindskydd mot de öppna åkrarna och den har vuxit sig riktigt stor. Gaetano var nog i 10-årsåldern, så häcken är i och för sig bara 20 år, så jag kan lätt förställa mig hur det är att ta bort en 40 år gammal häck.
  Lycka till!
  Kram, Ingrid

  0
  • Ja, så skickliga de på att spinna vackert mönster! Fint att studera o närbild!
   Ja, idag var yngsta sonen här och hjälpte oss med att röja bort häcken! Så imorgon ska det sista av muren och rötterna bort. Sedan är det markarbete som väntar…
   Tungt, men så fint det kommer att bli!😁🤗
   Kram Gunilla

   0
 6. Här är en höstälskare till, du skriver om de grå färgerna som har mer än bara grått i sig, instämmer!
  Dina bilder visar just det 🙂 Så underbart vackert för att inte tala om den ro de ger där naturen själv lever sitt liv!
  Fint fångat och förmedlat, tack så mycket! Och för besöket inne hos mig, blev så glad <3
  Spindelvävens kram

  0
  • Tack så mycket för din varma kommentar!🙏 Visst är sensommaren och hösten en fin tid. Det är ett lugnare tempo (fast just nu är det full rulle i vår trädgård) och allt förbereder sig för en vinter! Egentligen tycker jag om alla årstider, även om det tyvärr inte är så mycket vinter här på västkusten. Men annars älskar jag årstidsväxlingarna.
   Kram Gunilla

   0
 7. Verkligen passande bloggrubrik. Det är något visst med morgondimma och snygga spindelnät.
  Ta det försiktigt i trädgården. Hoppas det finns tid för fler skärgårdsbesök nu när trängseln minskat därute.
  Kram, Bobo

  0
 8. Läste just att det kommer en J Bauer utställning till Waldemarsudde i S-holm. Tänkte på det när jag tittade in en gång till hos dig.

  0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.