En stadspromenad genom ett sommarfagert Majorna i Göteborg!

Att vara turist i sin egen stad är inget nytt för maken och mig! Vi vandrar ofta och gärna i vår födelsestad som är Göteborg. Av förklarliga skäl håller vi oss gärna i stadsdelen Majorna som vi båda har anknytning till. Majorna är en stadsdel som har så mycket kvar av sin charm, beträffande gemytliga kvarter med bland annat landshövdingehus, kaféer, kvarterskrogar och second handbutiker. Dessutom finns älven med hamninloppet nära vid Klippan. Något för alla!

Om jag mot förmodan (man ska aldrig säga aldrig!) skulle flytta in mot staden, så skulle jag gärna vilja bo någonstans i Majorna. Men mina krav är dock ganska stora…

Det måste finnas grönska utanför något av fönstren. Gärna både träd och stockrosor!

Det ska helst vara fungerande kakelugn i varje rum, trägolv, ett kök med väggfast inredning, ett skafferi, en balkong eller egen uteplats! 🙂

Gärna stockrosor i olika färger runt hela huset! (Obs! Lägg märke till den rostiga cykeln i rabatten!) 🙂

En lummig innergård, med plats för många är också trevligt!

Rödfärg på små uthus passar ju även inne i staden – rena lantidyllen!

Men det finns förstås också fristående hus i nationalromantisk stil och det vet ju många av er att det är också något som jag kan tänka mig att bo i!

Naturligtvis finns det en lummig trädgård att tillgå!

Och här växer bland annat en stor lummig lind, malva och stockrosor!

På en av husfasaderna såg vi några vackra målningar. Här är en av dem som jag föll pladask för!

Konstnär; Tony Roos, för mig okänd. Men så fin målning! Den här vyn är däremot bekant ”Gathenhielmska Reservatet, nära Stigbergstorget. Dit ska jag ta dig en annan dag!

När vi kom tillbaka till bilen, då hade vi promenerat nästan en mil genom ett sommarfagert Majorna! När det finns så mycket mysigt och vackert att titta på, så tänker man knappt inte på hur långt man går!

Kram Gunilla

(Visited 263 times, 2 visits today)

11 svar på ”En stadspromenad genom ett sommarfagert Majorna i Göteborg!

  • Ja, härligt att promenera! Ibland vid havet, ibland i skogsmiljö och ibland i stadsmiljö. Härligt med mångfalden.Tänk att det finns så här mysiga stadsmiljöer.
   Kram Gunilla

 1. Vilken fin, vacker och tilltalande miljö så det måste vara trivsamt att bo där. Stockrosor har vi gott om här också och en liten blommar utanför vårt hus just nu. Jag hoppas plantan växer till sig till nästa år men kommer ändå att sätta en till.

  Kram och ha det gott.

 2. Jag gillar att följa dina tankegångar. Vem vet. En vacker dag blir de kanske verkliga. Ni hamnar igen på Majorna. Drömmar är gratis.
  Stockrosor är underbara. Men de är känsliga för kraftig vind och regn på tvären. Minns hur det var i Ystad.
  Läcker header.
  Kram, Bobo

  • Nej, man ska aldrig säga aldrig!Men vi trivs i vårt radhus och på orten där vi bor. Vi har ju bott här i 41år!!! Jag vill bo på många ställen om man säger så! Men jag flyttar och inreder mest i mina drömmar.??
   Kram Nilla

   • Då tycker jag ni ska sikta på att fira femtio år. 🙂
    Spännande att ha ett rikt inre liv. Drömmar av det slaget gör heller inte ont eller kostar pengar.
    Kram Bobo

 3. Så fin promenad, guidning i både ord och i tanke. Du beskriver det så jag får en fin bild av Majorna. Önskar att någon gång få göra som er – parkera bilen och gå en mil bland de fina husen och vackra trädgårdar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.