Sallad – den perfekta sommarmaten!

Varma, sköna sommardagar, då tycker jag det är så gott med en sallad som går att variera mycket. Allt efter tycke och smak! Är det riktigt varmt som idag, så vill jag ha något med sälta. Det fick bli grekisk sallad. Märkligt nog, så var det just det just grekisk sallad som middagsförslag i dagen GP. Jag gjorde en variation på deras och min egen!

Inga exakta mått – vi var bara två, men det blev inte så mycket kvar precis!

Ingredienser:

 • Isbergssallad
 • En bit gurka
 • Tunn skivad grön paprika
 • En stor bit fetaost skuren i tärningar
 • Vattenmelon skuren i tärningar
 • En halv rödlök skuren i tunna ringar
 • Några små tomater i klyftor
 • Några feferoni
 • Gröna oliver

Kryddor:

 • 3-4 msk virgin olivolja
 • 1-2 msk rödvinsvinäger
 • oregano
 • repad timjan
 • Flingsalt

Rör om ordentligt så att allt får smak av vinägretten! Låt gärna feferoni och oliverna ligga överst! Mycket gott med örtkryddor i!

Kallt rosévin eller en kall öl av önskad sort smakar utmärkt till. Men idag blev det kallt bubbelvatten för maken och vanligt kranvatten för mig!

Smaklig måltid!

Kram Gunilla

(Visited 59 times, 1 visits today)
+5

8 svar på ”Sallad – den perfekta sommarmaten!

 1. Så gott med sallad jag håller med. Tack för recept. Vi gjorde en stor sallad igår med melon, feta, sparris och sockerärter bl a. Så gott med sältan från Feta när det är varmt. Blev flädersaft med bubbelvatten i eller bara vatten till. Läskande!
  Kram Annika

  0
 2. tack för alla goda recept från dig och andra. var med vänner på deras (stora) båt, gick att hålla avstånd. Det blev ”knytis” av det som skulle ätas under dagen och vännerna bjöd på sallad med lax, färska fikon, lime, valnötter m.m. mycket gott och till det serverades det bubbel till kvinnorna. Men efter två glas sa vi att det får nog räcka i den värmen som var. Då läste mannen på flaskan att det var alkoholfritt så då tömde vi flaskan.

  0
  • Haha! 🙂 Bra med alkoholfritt – bara till att tömma flaskan! Så trevligt med ”knytis” på en båt – särskilt när det är sådana här underbara sommardagar! Och så mycket gott ni hade att äta! Nu vattnas det i munnen.
   Må gott i sommarvärmen!

   0
 3. Sallad är jättegott och normalt brukar jag besöka Konsums salladsbar flera gånger i veckan på somrarna. Det är så behändigt när man är bara är en person i hushållet. Nu går jag ju inte dit längre, så jag får fixa det på något annat sätt.
  Kram, Ingrid

  0
  • Bekvämt så klart att kunna köpa färdig sallad! Men finns det bara lite grönt och något annat som passar i en sallad, så tar det inte så lång tid att ”sno ihop en egen! man kan ju göra lite mer, så att det räcker fler dagar.
   Kram Gunilla

   0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.