En solig utflyktsdag till Gräfsnäs med lilla familjen!

Gräfsnäs är bland annat känt för slottsruinen vid sjön Antens norra spets. Men kanske ändå mest för att det går att åka med ånglok mellan stationerna Anten/Gräfsnäs. Populär sträcka för barnfamiljer och som utflyktsmål för för – och skolklasser. Kanske något vi kommer att kunna göra med våra barnbarn. Men det går alldeles utmärkt att åka hit med bil. Gräfsnäs ligger ca: 22 km norr om Alingsås. Det som lockar oss är den stora och vackra slottsparken.

Vi besökte Gräfsnäs för ett år sedan ungefär. Då som vid dagens utflykt lyste solen från en näst intill molnfri himmel. Behaglig vårvärme gjorde dagen nästintill ”perfekt!” Efter vårt första besök skrev jag lite om historiken kring Gräfsnäs. Vill du veta lite mer så kika här!

Trots att det var Kristi Himmelsfärdsdag, vid vårt besök, så gick det att hålla avstånd (känns konstigt att skriva det!) från andra besökare. Ganska många bilar på den rymliga parkeringen! Vi hittade en fin plats för vår picknick och kunde också gå runt i parken, ganska så obehindrat! Som jag skrev vid vårt första besök, så beundrar jag parken med alla gamla bevarade träd och de husen som tillhör Bjärke hembygdsförening. Bland annat finns det ett soldattorp och några andra byggnader.

Låt oss titta på naturen…

En nästintill spegelblank Anten, vilket inte händer så ofta!

Här finns ett flertal lärkträd, vilka jag tycker är så vackra. Särskilt nu på våren! Men visst vill jag även ha en lärkkvist med kottar till jul!

Några av byggnaderna….

Den barnvänliga badplatsen skymtar i bakgrunden…

Man upplever historiens vingslag!

Se grönskan mot det gamla uthuset!

En av vackra ”Monetbroar”, får avsluta mitt inlägg ifrån Gräfsnäs.

Vilken härlig, efterlängtad dag med lilla familjen!

Ta hand om dig, håll avstånd och njut av grönskan!

Kram Gunilla

(Visited 104 times, 1 visits today)

14 svar på ”En solig utflyktsdag till Gräfsnäs med lilla familjen!

 1. Så härliga bilder och den där Monetbron är ju så vacker. Och så fint det gamla kvarnhjulet är. Eller är det en såg kanske?
  Lärkträd är vackert tycker jag. Jag hade ett par stycken på Stenstugu, men de blev fula efter några år, så jag fick ta bort dem.
  Ha en trevlig fortsättning på helgen!
  Kram, Ingrid

  • Tack Ingrid! Ja, det är verkligen vackert vig Gräfsnäs slottspark med alla olika träd varav en del är riktigt gamla! Glömde att kika om vattenhjulet är ett gammalt sågverk eller om det är kvarnhjul? Kanske jag skrev om det i det första inlägget.
   Önskar dig en fin söndag! Ni behövde regn.., här har kommit mer regn under natten nu.
   Kram Gunilla

 2. Vilken härlig plats att besöka med den lilla familjen så jag förstår att det blev en njutbar dag. Monetbron är bara så söt men du fångade andra fina detaljer också.

  Kram och god söndag!

 3. Vackra motiv som vanligt. Ett fint val till headern <3 … Så vackert att mötas av den när man tittar in här 😀

  Vi har kommit av oss lite i vandrandet. Det blev så när jag fick ont i höften och pollenreaktionen kom tillbaka. Lusten försvann när jag var tvungen att minska motionen.
  Jag har istället fokuserat på skapandet de senaste veckorna. Inte så bra för kroppen, men rätt okej för knoppen 😉
  Kramisar

  • Tack så mycket Lollo! <3 Ja, det där med att ha smärta och allergi gör ju ingen glad! Så jobbigt! Jag är ju inte gjort någon röntgen, beträffande om jag har höftartros eller inte. Ingen idé i dagsläget! Men symtomen tyder på att jag har det, enligt fysioterapeuten. Det påverkar också ryggen, men det kan också vara tvärtom! Jag är väldigt stel i ryggen på morgnarna, gör yoga för att lea upp mig och frampå dagen känns det ok. Känns ändå som om jag är i en bättre period, beträffande höften. Har börjat med utejympa och det går rätt så bra. ÄNNU SÅ LÄNGE! Tråkigt med din allergi, men roligt med ditt skapande! 🙂
   Kram Nilla

 4. Wow, vad fina lärkträd!
  Du ser också fin ut där du står bland lärkträden, det syns att du trivs i naturen.
  Den vita bron är också vacker.

  Önskar dig en fin kommande vecka!
  Kram Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.