Vårbesök vid Särö Nordanskog!

En kall och klar februaridag, besökte vi Särö Nordanskog för första gången. Nu har vi gjort ett angenämnt vårbesök och promenerat samma fantastiska kuststräcka. Även denna gång övervägande solig dag.

Minns ni det lilla huset från vårt förra besök? Det ser lite kyligt ut, för solen kom fram en stund senare.

Förra gången poserade jag vid det lilla huset. Den här gången under en blommande träd.

Den här sträckan är verkligen en ”Lisa för själen” att vandra! Fastän vi är i Norra Halland, så är upplevelsen både Bohuslän och Italien. Det är väl bra att uppleva naturen så mångfasetterad!

Med bestämda steg bär det uppför till den vackra utsikten!

”Vidablick!” Fantastiskt vackert! Solen börjar komma fram, men vinden är kall.

Här är känslan av Italien stor! Härligt när man finner nya pärlor att besöka!

Vacker utsikt även inåt viken. Ni kan se leden där vid berget bakom båthuset och bryggan. Vilket läge!

Att det är vår vittnar äppelblom och strandgossarna om! Det är så vackert…

Strandtrift är något som jag förknippar mycket med Bohuslän! men de växer ju längs hallandskusten och gärna längs vägrenarna där de också trivs. Som vildväxande finns framförallt på norra halvklotet i Europa. men den har spridits över hela världen som en trädgårdsväxt, även då som snittblomma. Den kallas även för gräsnejlika och hylsnejlika. Men det är ingen nejlikväxt. Växten tillhör Triftsläktet.

En härlig och skön dag med fika på en ”go plats!”

Må gott!

Gunilla

(Visited 92 times, 1 visits today)
+3

12 svar på ”Vårbesök vid Särö Nordanskog!

 1. Så härligt det ser ut Gunilla! Klipporna är så vackra och sådan natur har vi ju inte här på ön. Kanske Karlsöarna kan påminna om det lite.
  Den där stranstriften var vacker.
  Ha en skön fortsättning på måndagen!
  Kram, Ingrid

  0
  • Ja, klipporna är så vackra i färgen. Alla dess skiftningar från svart, grått till gyllene. Strandtrift eller strandgossar är så vackra och säeskilt som kontrast till klippornas mörka toner.
   Kram till dig Ingrid!

   0
 2. En härlig utflykt till en kustpärla – och underbara bilder! Klipporna och dess färgskiftningar är verkligen vackra – och alla blommorna!
  Tack för den trevliga promenaden!
  Kram

  0
 3. Så fint! Särö har vi faktiskt varit till några gånger när våra pojkar var små. Men då var det bad som vi ägnade oss mest åt. Här var frostigt imorse när jag gick promenad strax efter sju. Men snart kommer väl värmen tillbaka.
  Kram Annika

  0
  • Ja, här finns några badställen, men jag tror inte att vi har badat här någon gång. Det finns så många fina badställen längs Säröbanan.
   Frost inatt också, så pelargoniorna får allt stå inne ett tag till. Längtar så efter värme nu!
   Kram Gunilla

   +1
 4. Så fint utflyktsmål och leden ser fantastisk ut. jag och livskamraten har vandrat en hel del i Italien och håller med att landskapet är lite lika vid kusten. Vi har vandrat i Dolomiterna och där är det annat men kring Sorento och Capri så finns likheter. Sköt om dig.

  0
  • Tänkte just på Sorento och Amalfikusten då vi vandrade här! Men, det är likheter i miniformat! 🙂 Dolomiterna var vi på väg till, men var tyvärr tvungen att avboka den resa då maken min inte var i form. Det blev ett annat resmål istället. Det finns så många sträckor som jag skulle vilja vandra, men det verkar vara något som kanske får stanna i en tanke. En dröm. Kortare sträckor får det bli och det är bättre än inget!
   Må gott!
   Gunilla

   0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.