I ett hav av vitsippor och lite tankar kring glädje och vemod.

Det är lika fantastiskt varje vår, då vitsipporna breder ut sig och vänder sig mot solen. Ett vitsippehav! Det är vackert som en tavla och konstnären är Moder jord.

Det har inte varit så mycket till vinter under 2019/2020. Inte om vi talar om snö, frost, klara och soliga dagar. Här på västkusten mycket regn, blåst och stormar som avlöst varandra! Ja, inte bara här. Våren har varit trevande, men med många soliga dagar nu under april. Kanske frostnätter snart är över. Men kalla nätter, gör att blomningen varar längre och det har jag inget emot. Vitsipporna får mer än gärna förgylla vår tillvaro under en längre tid.

Jag njuter verkligen av att besöka Råda Säteri varje vår, som är den plats som vi alltid åker till när vi vill uppleva vitsipporna när de står i full blom. Platsen är magisk, eftersom det är så stora fält – ett hav av vitsippor! Att Råda Säteri som är beläget vid Rådasjön, är en magisk plats i sig, gör att allt tillsammans blir betagande vackert. Huvudbyggnaden är under renovering, har så varit en längre tid. När alla byggnadsställningar är borta, så hoppas jag återkomma att skriva om dess långa historia.

Det är en märklig tid vi lever i. Det är svårt att helt och hållet hänge sig åt allt det vackra som finns i naturen, vilket till stora delar beror på coronapandemin. Jag upplever en stor glädje att se det vackra i vår fantastiska natur, men det finns också ett vemod. Det är inte så konstigt att uppleva det så, med tanke på alla konsekvenser som följer i coronavirusets spår. Ja, det är svårt att förstå och ta in vidden av vad som har hänt och sker! Samtidigt så sker det så mycket positivt – många kreativa lösningar som för människor närmare varandra! Det är underbart att se och höra hur många som vill hjälpa till på olika sätt. Jag hoppas innerligt att det är något som växer sig så starkt, att det blir bestående.

Ja, älskade vår – du har varit så efterlängtad! Mer än någonsin.

Ta hand om er!

Kram Gunilla

(Visited 126 times, 1 visits today)

19 svar på ”I ett hav av vitsippor och lite tankar kring glädje och vemod.

 1. Så fantastiskt vackert detta hav av vitsippor är! Här ser man dem sällan tyvärr och jag vet inte vad det beror på. Hur som helst är naturen verkligen en tillgång och jag tror att många uppskattar den mer än någonsin, precis som vårens ankomst.

  Kram och god lördagskväll!

  • Här hos oss är det sällsynt med blåsippor, men som sagt vitsippor trivs i de gamla ekskogarna!Ja, våren är så efterlängtad och idag ser det riktigt lovande ut! 🙂
   Hoppas du får en fin söndag!
   Kram Gunilla

 2. Våren är lika välkommen varje år och jag förundras lika mycket varje gång när allt börjar spira, slå ut och gro. Här i Skåne börjar rapsfälten gå i blom och nu handlar det sannolikt endast om några dagar till så har vi det gula havet igen. Och ljuset! Det betyder så mycket för orken, humöret och livsandarna. Det är en ynnest att få uppleva det varje år. Vilka fina bilder på vitsipporna! Även jag har vandrat mycket i skog och mark på sistone och fascinerats av dessa små, vackra blommor.

 3. Det är så vackert med vitsippor, men jag plockar dem aldrig utan låter dem stå där de är som vackrast och håller sig bäst.
  Visst är det en konstig tid vi lever i just nu, men vi får hoppas att vi klarar oss igen det här också och att livet förhoppningsvis ska återgå till det normala inom en inte alltför lång framtid.
  Ha en skön helg!
  Kram, Ingrid

  • Jag plockar inte heller vitsippor, tycker också att de är vackrast där de står! Ja, ingen vet hur länge pandemin med restriktioner ska bestå och tur är väl det. Det jag längtar efter är att umgås med barn, barnbarn och vänner. För övrigt har vi det bra… tänker på många andra som verkligen lever under mycket striktare former som i Italien till exempel!
   Ha en fin söndag Ingrid!
   Kram Gunilla

 4. Doftande vitsippshav är alldeles fantastiska … och jag njuter verkligen av den här tiden som är just nu. Vackra bilder!
  Det är verkligen en konstig tid vi lever i och tankarna är många …
  Önskar dig en fin söndag!
  Kram

 5. bara så underbart när vitsippor blommar i den mängden som du visar. Den svaga doften som de avger är också fin. Brukar uppleva vitsippshav i Skåne denna tiden men det blir inte så i år. Tack för din fina kommentar – ja, vi måste se till att barnen har det bra i dessa tider. Roligt att vi har lite lika yrkesbakgrund. Ha det gott.

  • Ja, givande och intressant att vi har gemensamma yrkeserfarenheter. Ibland tänker jag tillbaka på allt roligt som jag varit med om beträffande barnen! 🙂
   Har faktiskt inte tänkt på att vitsipporna doftar… får skynda fort tillbaka till vitsippebacken! 🙂
   Jag förstår att du gärna skulle ha velat resa till Skåne, men som vi alla vet så är den här våren inte sig lik. Men jag tror att du har så mycket fint av blomster och grönt i din närmaste omgivning att njuta av. Sedan Är det ju annat att man saknar familj, släkt och vänner.
   Kram.

 6. Den här våren är verkligen en av de märkligaste de flesta av oss upplevt. Inget är som vanligt och mitt i allt detta blommar vitsipporna vackrare än någonsin. Kontraster, överallt dessa kontraster. Tur att det är vår <3

  Önskar dig en fortsatt fin vårvecka!
  Kram Christina

 7. Vilket underbart vitt hav du bjuder på. <3
  Vi lever i en overklig värld som är helt ny för de flesta av oss. Naturen är en viktig oas för de som är friska. Det är lätt att bli vemodig och sjunka ner i negativa tankar. Ofta får jag stänga av "allt" när jag börjar närma mig "min gräns". Personligt var det sorgligt med inställda påskbesök och våra betalda flygresor under två perioder i sommar. Det finns många människor i världen som har det betydligt sorgligare än så.
  Kram Bobo

  • Tack så mycket Bosse! Jag vet att vi båda älskar både det vita och blåa havet!Ja, påsken blev konstig då vi inte träffade familjen eller vänner och det har vi ju inte gjort på flera veckor nu. Förstår verkligen Bosse att det känns ledsamt att det blev inställda påskbesök för er del och så även till sommaren. Visst finns det åtskilliga människor ute i världen som har det så mycket sämre än oss två, men de där tankarna är inte så särskilt hjälpsamma. Det är lätt att ens egna tankar och känslor blir ”förbjudna” och ”mindre viktiga” och så får det inte vara.
   Kram Nilla

 8. Så vackra bilder! Lite senare hos oss men vitsipporna börjar slå ut runt stugan.
  Tänker på vår gamla stuggranne. Klarsynt en bra bit över 90. Sista året hon hade sin stuga innan hon sålde ville hon bestämt vara där ända från vitsippstiden. Följa liljekonvaljerna, ängsblommorna, rosorna och till skolorna började. Ett fint avslut på en drygt 75-årig stugtid. Hennes föräldrar hade stugan först så hon var där som ung redan.
  Kram Annika

 9. Det är verkligen underbart med sådana där vita hav av sippor 🙂
  Älskar dem, jag också. Trösterikt att ha sådana marker att besöka, och kanske speciellt i dessa tider.
  Hoppas att du haft en fin Valborg, även om den inte varit som vanligt …
  Kram <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.