Påskdukning!

Att komma till ett vackert dukat bord, är något som jag tycker om! Både till vardags och till fest. Till vardags kanske det inte blir lika omsorgsfullt dukat som till fest, men med lite blommor och vackra servetter kommer man långt.

Den här påsken 2020, har maken och jag följt rekommendationerna att distansera oss. Vi har inte umgåtts med varken barn, barnbarn eller vänner. I år är allt som bekant annorlunda, men ändå ätit och druckit gott i påskens tecken. Vi har också varit ute mycket i naturen, och tagit vara på vackra dagar.

Förra året då vi firade påsk med familjen, blev dukningen mer omsorgsfull än i år. Tycker det är så roligt att dekorera och jag vet i regel inte i förväg hur dukningen kommer att bli. Jag utgår ifrån vad jag har hemma och som alltid finns det en del att hämta ifrån naturen.

Påskdukning

Påskhelgen går mot sitt slut och därmed börjar en ny vecka. Jag önskar er alla en fin vårvecka. Vi får göra vårt bästa så det blir så bra som möjligt.

Ta hand om er!

Kram Gunilla

(Visited 58 times, 1 visits today)
+3

14 svar på ”Påskdukning!

 1. Åh, tänk om jag också kunde vara så där kreativ och pysslig när det handlar om dukning! Men det kan jag kanske om jag anstränger mig lite? Istället för att bara ställa fram tallrikarna, vika servetterna på enklaste tänkbara sätt och eventuellt tända några ljus (det börjar bli lite ljust för det nu). Hm. Jag tror att jag ska försöka nästa helg, faktiskt. Tack för inspirationen!

  0
 2. Så enormt vackert du dukat! Jag är ju inte så där kreativ och kan inte få till det så fint, men njuter av att se vad andra kan åstadkomma.
  Ha en fin fortsättning på påskveckan!
  Kram, Ingrid

  0
  • Tack så mycket Ingrid! Vi är ju kreativa på olika sätt och det här med att dekorera och inreda hemmet tycker jag är roligt och har vad jag förstår på andra ”ett gott öga för det!”
   Kram

   0
 3. Denna påsk blev inte som den brukar men så roligt att du fotat tidigare dukningar. Det märkliga är att mycket är som vanligt men ….. sedan är det allt det som absolut inte är som vanligt. men som tur är får vi vara ute. I dag har vi isande vindar så det inbjuder inte till några längre promenader.

  0
  • Ja, det är mycket som inte har varit som det brukar den här påsken, men också tvärtom faktiskt! Vi är mycket ute, trots isande vindar och det är vi vanligtvis också! Vi läser mycket också, mer än vanligt så här års, för ibland är det skönt att bara vara inne! Särskilt som nu med många blåsiga dagar!
   Kram

   0
 4. Vilken fin påskgirlang på bordet! Helt i min smak!
  Och fina brickan/tavlan och vacker duk som pricken över i.
  Roligt med sparade bilder. Låter som ni haft en fin påsk även om annorlunda i år.
  Ja jag tycker också att fina servetter livar upp även en vanlig vardag.
  Det hör till sånt jag gärna unnar mig. Tycker det gör stor skillnad för liten peng.
  Kram Annika

  0
  • Tack så mycket Annika! Jag vill alltid ha blommor på bordet och det räcker med några små blommor från trädgården och så lite grönt från naturen. Oftast ett tänt ljus vid måltid och så fina servetter. Till helgen dukar vi med finservisen! 🙂 Vid högtider eller då vi ska ha gäster, ja, då blir det lite extra fint för oss alla!
   Kram

   +1
 5. Jag har säkert skrivet det förr. Du borde jobba inom branschen. Eller göra produktioner på alla media som numera finns till hands. Skulle det gå över till ”fel sida” för dig då tro. Bli mer ett tvång och förlora tjusningen. Bara bli ett jobb.
  Visst smakar det bättre och man mår bättre av att det är vackert på bordet. Ögonen ingår i konceptet. Men gör man det varje dag skulle det antagligen bli mer och mer som en vardag. Så är det med mycket annat – tyvärr. Vi har fördelen att fortfarande ha kvar mycket olika sorters porslin och därför väljer vi olika för att variera.
  Ni verkar ha ”tacklat” de nya reglerna på bästa möjliga sätt. Att ”överdriva” naturbesök gör oftast ingen skada för kropp & själ. Undantag kan vara våghalsiga strapatser och kroppspunkter som får en chock. 🙂 Sedan är det sorgligt att inte kunna få ha fysisk kontakt med de närmaste, vänner m.m. och leva helt som ”vanligt”. Bäst är att acceptera läget och hoppas på framtiden.
  Kram Bobo

  0
  • Tack så mycket Bosse!? Visst har du givit mig beröm förut, och det får du så gärna göra.? Det kan väl inte bli för mycket av den varan! Visst hade jag kunnat tänka mig att utbilda mig inom inredning eller att arbeta som florist. Men nu blev det inte så och jag är som du nämner nöjd med att vara kreativ på mitt sätt, i vårt hem, bara för att det är roligt!
   Ja, tiden som är nu är minst sagt oroande och konstig. Tackar varje dag att vi är friska, att vi kan få vara ute. Jag försöker att inte tänka på morgondagen.
   Kramar, Nilla

   0
 6. Vilken dukning! Kan tänka mig att gästerna kände sig mer än välkomna!
  Rena konstverket! Tack för att du delar med dig, så där fint skulle jag också vilja duka.

  Önskar dig en fortsatt fin söndagskväll…eller kommande veckan. Klockan är ju snart 24.00 .

  Må gott! Kramar

  0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.