En summering av februari!

Februari har verkligen bjudit på både regn, hagel, storm och några solskensdagar! Våren var långt kommen med alla tidiga vårblommor och så över en natt slog vintern till och för första gången i år, fick maken ta fram snöskyffeln. Efter några dagar blev det töväder och nu är det inte mycket kvar av snön.

Solskensdag- då passade jag bland annat på att besöka Trädgårdsföreningen i Göteborg tillsammans med en barndomsvän.

Fröhuset. Fönster på vid gavel. Ut med unken vinterluft och in med våren! 🙂
Dessa söta vintergäck som lyser ikapp med solen!

Fler soliga bilder…

Det är så här som jag trivs allra bäst! På tur nära havet eller kanske ännu hellre ute i Göteborgs vackra skärgård! Bilden är tagen ute vid Särö Nordanskog, en solig och underbar dag nu i slutet av februari. Maken och jag fick tips om den här slingan av goda vänner och jag ska skriva mer om den i ett separat inlägg.

Februari har som sagt bjudit på varierat väder. Tre stormar har vi klarat av och det har regnat rejält, vilket resulterade i enorma vattenflöden. Det forsade bokstavligen fram vatten överallt!

Så blev det vinter…

Idag när jag skriver är det Skottdagen, så februari fick i år en extra dag och blev därmed en dag längre som det blir när det är skottår. Det snöar och regnar om vartannat…

Videkissar – vårtecken!

En bild från dagens promenad får avsluta min ”hälsomånad” som blev varken bra eller dålig. Jag hoppas att mars månad bjuder oss på mer sol och vårvärme, så att kroppens energidepåer fylls på rejält! Den ”gröna vågen”, tar jag såklart med mig in i nästa månad. Nya recept ska letas fram och god mat ska sedan tillagas. Och så hoppas jag som sagt på många fler soliga dagar som lockar till långa, sköna promenader i vår vackra natur! Jag hoppas också på att solens energi gör att jag slipper stela leder och muskler.

Kram Gunilla

(Visited 49 times, 1 visits today)
+5

12 svar på ”En summering av februari!

 1. Vilken bra beskrivning av februari som nu går mot sitt slut. Precis så här har det varit, vår ena dagen och ”vinter” den andra. Fina bilder från Trädgårdsföreningen. Blir inspirerad och nu längtar jag till Botaniska och Trädgårdsföreningen. Varm Kram ♥️

  0
  • Ja, vilken blandning av vädret det har varit! Solskensdagarna – så efterlängtade! I år mer än någonsin tror jag! Ja, Botaniska och Trädgårdsföreningen är alltid så fint att komma till. Så underbart för oss alla att vi har dessa fantastiska oaser, där kropp och själ får njutning.
   Kram Gunilla

   0
 2. I februari månads sista skälvande minuter, fast är det väl kanske att ta i, för klockan är bara 23.22, men då sitter jag här i alla fall och läser din sammanfattning av månaden och beundrar dina fina bilder. Ni har haft bra mycket mera snö än vi, för här har det bara anats tunna snötäcken som inte ens täckt gräset och min nyinköpta snöskyffel har jag inte behövt använda.
  Ja önskar dig en fin start på ”mass”!
  Kram, Ingrid

  0
  • Idag den förste ”mass”, regnar det, så nu försvinner de sista snöflingorna från marken! Men vintern kan ju komma tillbaka – inget jag önskar dock! Men nog var det fint med de vita, soliga dagarna. Mycket bättre förstås än stormar och ihållande regn! Tack för besöket Ingrid! Roligt att du gillar mina bilder.
   Kram Gunilla

   0
 3. Februari var rena aprilmånaden i min landsände. Regn, storm, blåst, blåst, storm, blåst, regn och däremellan sol och dagar som blir allt ljusare. Just i dag såg jag videung för första gången i år, vilket resulterade i ett mindre jubel från min sida, adresserat till maken: Wow – såg du? Videung!!! För mars månad hoppas jag att det INTE kommer någon snö. Har vi inte haft det tidigare den här vintern, behöver vi inte ha det nu heller.

  0
  • Det var fint med den snö som kom, men mera snö? Nej tack! Jag längtar så efter SOLIGA dagar och massor av vårtecken som fågelkvitter! 🙂 Ja,så underbart att vi nu har kommit till mars månad. Ett steg närmre april! 🙂 Men så var det ju det där med att vara i nuet också! 🙂
   / Gunilla

   0
 4. Ett fint inlägg med många härliga bilder. Du ser frisk och glad ut. Hoppas att det stämmer med insidan också. <3

  Tack för svängen över till mig. Bloggandet är inte högprioriterad för mig heller. Det är som det måste vara ibland.
  När jag är dålig på att hinna vandra runt märker jag det rätt raskt på besöken hos mig, och det är ju lite tråkigt att man inte hinner och orkar göda kontakterna som man kanske vill.
  Men det finns några tappra själar som inte verkar ge upp hoppet om mig, även när jag är lågaktiv själv. Det är tröstande 😉
  Du skrev att jag antagligen vet vad din låga aktivitet berodde på, och det kanske jag gör egentligen. Men jag blev lite osäker på om du syftade på något speciellt?

  Ha en fortsatt bra vecka, så hörs vi snart igen 😀 <3
  Kraaaaaaaaam!

  0
  • Tack för att du kikade in här Lollo!? Som jag skrev i mitt föregående inlägg om hur jag brukar må i februari, så var läget detsamna i år. Värre faktiskt! Ont i kroppen på olika sätt, vilket tär på mig psykiskt. Några dagar har jag mått bra och då har jag promenerat, umgåtts med familjen och vänner. Så slår det till igen… så att blogga har har jag inte haft lust till. Ikväll har jag tränat för första gången på länge!
   Nu hoppas jag att det bara blir bättre och bättre….
   Kram, Nilla

   0
 5. Jo, just det … tänkte bara tala om hur underbar vinterdagen i fredags var. Trodde inte att jag skulle få uppleva dagsmeja i första taget, men där kom det … både gnistrande vacker vinter och dagsmeja på ett bräde 😉 <3
  Man blev ju lite lycklig faktiskt <3

  0
 6. Februari som vi nu har lämnat bakom oss såg ut på samma sätt här förutom att vi inte fick någon snö. Som det har blåst och regnat den gångna månaden. Som hundägare kommer man alltid ut men jag kan inte säga att vädret var någon njutning. Nu hoppas jag på att mars månad kan bjuda på lite blå himmel!

  Kram

  0
  • Ja, så skönt att vi är i mars månad nu! Det kan i och för sig bli både vår och vinter! Hursomhelst, så har vi här i Göteborg haft en fin vårdag idag.
   Kram Gunilla

   0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.