Solig nostalgitripp till Halland!

Solen strålar från en nästan klarblå himmel – då ska man ju inte sitta i en bil! Men för att snabbt komma ned till våra pärlor i Halland, fick det bli en biltur först. Hela hösten har vi pratat om att åka ner till våra pärlor – nu blev det av! Getterön, blev första stoppet där finns det fina naturområden att ströva i. För den som inte känner till det, så ligger Getterön, alldeles utanför Varberg. På sommaren jättefina bad, som numera är handikappanpassade. Det har verkligen blivit fint här.

Vi vandrade lite över klipporna…

Och det var alldeles vindstilla. Kallt, men krispigt och skönt!

Prövade att fotografera i motljus…

Vi åkte vidare mot Träslövsläge som också ligger en bit från Varberg, men åt andra hållet. Söderut mot Falkenberg. Naturreservatet som ligger här mellan ”Läjet” och Gamla Köpstad, är något av det vackraste vi vet. Man följer strandlinjen hela vägen. Här har vi promenerat och cyklat många gånger och det är lika fint varje gång!

De svarta kullerstenarna som ligger här var för dagen klädda i lite vit pudersnö! Så annorlunda landskapet blir mot sommaren.

Promenadslingan går alldeles utanför staketet. Vi satte oss innanför på en bänk, intog vår matsäck och njöt av solen, det karga och vackra landskapet.

Motljus igen …

Mätta och belåtna – alltså hur gott är det inte med kaffe och goa mackor ute i det fria!? Vi for vidare mot Glommen. Ett lite mysigt fiskeläge strax innan Falkenberg. Jag har visat bilder härifrån flera gånger… men kanske inte så här sent på året?

Här fanns ingen snö alls! Den där röda sjöboden måste fotograferas varje gång som jag är här! 🙂

Här står den i ur och skur. Sommar som vinter och har hittills klarat av höst – och vinterstormar!

Innan det var dags att vända hemåt för att slippa köra i mörker, åkte vi till en handelsträdgård som ligger vid Tvååker. Att åka dit, ger mig nästan lika mycket julkänsla som att åka till en julmarknad. Det är växthusen, alla julblommorna, kransar, mossa, kvistar och ljus som ger mig julkänsla.

Här inne i växthuset kan jag gå länge och titta på allt det fina…

Visst är det fint!?

Vackra gamla dörrar, hyacinter, succulenter – inspiration!

Vid närmre eftertanke var vi nog här förra året också, blev då inspirerad till att göra en dörrdekoration. I år ser det ut så här på vår dörr…

Allt har jag plockat i naturen! Ja, inte snörena förstås! De röda grenarna ”knyckte” jag på en väl vald plats! 🙂

Ja, vilken fin avslutning på november och december har börjat bra! 🙂

Kram Gunilla

(Visited 94 times, 1 visits today)
+4

16 svar på ”Solig nostalgitripp till Halland!

 1. Vilken söt sjöbod! Och vad mysig plats.
  Julrosorna är ju hur vackra som helst! December är en glädjens tid, känns betydligt mysigare än november….

  Må gott och ha en fortsatt fin vecka!
  Kram Christina

  0
  • Ja, du förstår att jag gärna vill fotografera den där sjöboden! Det går liksom inte att låta bli. 🙂
   December, är en fin månad. Tycker som sagt mycket om tiden som är nu – advent – att fylla den med ljus och blommor!
   Kram Gunilla

   0
  • Tack så mycket Eva! Vi brukar besöka två olika handelsträdgårdar när vi är här nere. Det hann vi inte den här gången då vi ville lägga krutet på att vara ute i solen. Men som sagt ett besök hann vi med och där är alltid så ombonat och mysigt. Gillar skarpt deras växthus. Ja, vilken fantastisk dag det blev!
   Kram Gunilla

   0
 2. Vilken härlig utflykt till vackra Halland. Så underbart att vandra vid havet och naturen är föränderlig och vacker alla årstider. Det lite karga stenlandskapet och strandängarna i pudersnö är så vackert. Förstår att du blev inspirerad i handelsträdgården och vilken fin dörrdekoration, så fina färger.

  Önskar dig en fin vecka i juletid. Varm kram ??

  0
  • Tack så mycket Gunilla! Ja, du vet ju hur fint det är i Halland, vilket det är där året om! Vi har längtat dit hela hösten och nu blev det äntligen av!
   Handelsträdgårdar – där finns det mycket inspiration att hämta. 🙂
   Kram Gunilla

   0
 3. Ja, utflykter behöver inte vara så långt bort – finns ofta kära, fina nära ställen att åka till. har man sedan som ni har matsäck med så slår man sig ner på en vacker plats. Jag och livskamraten brukar leta efter ”vattenutsikt” när vi intar vår matsäck. Fin dörrdekoration blev det också.

  0
  • Tack Betty! Oftast har vi matsäck med på våra utflykter! Det är så mysigt att hitta en go plats ute och gärna nära havet. Men det beror förstås på var man är på sin utflykt. Nu när vi båda är pensionärer blir det många trevliga utflykter.
   Kram Gunilla

   0
 4. Underbara bilder … både i med och motljus! Alltid så givande att få följa med på era utflykter! Handelsträdgården ser verkligen trevlig och inspirerande ut! Dörrdekorationen blev jättefin!
  Kram

  0
  • Tack Anki för att du vill följa med på våra utflykter och för att du uppskattar mina bilder! Det är verkligen givande att genom våra bloggar ta del av varandras olika upplevelser! Vardag som helgdag. Kul att göra egna dekorationer… när det är enkelt! 🙂
   Kram Gunilla

   0
 5. Så vackra bilder från Halland och Getterön. Lite vintrigt och kallt ser det ut att vara. Men desto varmare och mysigare var det säkert i handelsträdgården. Det är så fint i dem nu! Jag var på Suderviljan i Klintehamn igår för att köpta blommor som vi ska ha som lotterivinster i morgon (vi, det är SPF) och där var hur fint som helst med ett stort bord fullt av korgar med dekorationsmaterial så att den som ville kunde få tillverka sina egna grupper.
  Ha en fin onsdag!
  Kram, Ingrid

  0
  • Tack Ingrid!? Ja, det är vackert i Halland, så roligt att återse fina platser. Och med dem handelsträdgårdarna, särskilt nu i juletid!
   Hoppas du har haft en fin dag idag!
   Kram Gunilla

   0
 6. Det ser härligt ut, lugnt och rofyllt. Och vackert! Bilderna ger en upplevelse av att vara där. Det ser verkligen ut som hög luft, kyla som biter i kinderna och härlig naturupplevelse.

  0
 7. Vilken nostalgikick jag bjöds på. <3
  Getterön som vi alltid hyrde rum 12 i för att ha fönster åt tre håll. Tjejerna tävlade i Getabocksspelen under två dagar.
  Träslövsläge som var mitt favoritställe när jag badade. Var det varmt i vattnet hade jag ingen lust att gå upp. Utsikten var magnifik.
  Glommen som det gick cykelväg till från våra bostäder i Falkenberg. Doftade visserligen nästan aldrig gott där. Tur vi inte köpte villan vi tittade på. 😉 Inte för doftens skull. Men grannarna skulle definitivt klagat på alla bussar som rullat in på gatan.
  Underbara foton som vanligt.
  Kram Bobo

  0
  • Tack Bosse! Ja, du känner ju väl till många fina platser i Halland. Men jag hade för mig att du hade bott i Halmstad? men du som har flyttat så mycket kanske har bott i både Falkenberg och Halmstad. Ja, så fint i Halland! 🙂
   Kram Gunilla

   0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.