Besök i skogen inför advent!

Snart är det första söndagen i advent, bara några dagar kvar. Advent är en fin tid. Tycker om att pynta trädgården och hemmet med mossa, kottar, lingonris, blåbärsris, kvistar och lite blommor. I skogen är det grönt och frodigt och det doftar ljuvligt! Det gröna i skogen är viktigt för kropp och själ. Här är ingenting grått. Här finns ingen stress, här kan jag vila ifrån ledsamheter. Jag glömmer bort tid och rum och bara är!

Så här års uppskattar jag skogen otroligt mycket. Jag ”skogsbadar”, så ofta jag kan.

Visst är det vackert och vilsamt för ögat. Många har ögonen på att hitta de sista trattkantarellerna, men jag har mina ögon inställda på kudd – och vitmossa! Det finns i ”min skog!” 🙂

Det är nästan, så man vill lägga sig ned i all mjuk mossa!

Svampar, men vet inte vad det är….

Grankottar – det känner jag till! 🙂

Ett fat med kuddmossa och några tallkottar.

Kram Gunilla

(Visited 138 times, 1 visits today)
+2

20 svar på ”Besök i skogen inför advent!

 1. Det är så vackert i skogen nästa oavsett av årstid, men med all den här fuktiga luften vi haft nu i november så är det sällsynt grönt och fint.
  Så vackert du har dekorerat med mossa och kottar på det gamla symaskinsbordet.
  När jag kom till Stenstugu som nygift 21-åring så hade min svärmor en sådan symaskin, så jag har minsann använt en sån.
  Kram, Ingrid

  0
  • Tack så mycket Ingrid! Ja, jag upplever också som om det är mer grönt än vanligt i skogen så här års. November har ju varit mycket fuktig, så kanske det är så? Visst är det alltid mysigt i skogen, men just nu när diset, dimman eller täta moln omsluter oss dag efter dag, så är det befriande att komma till skogen och skogsbada! Att fyllas av klorofyll! 🙂
   Visst är de fina de där gamla maskinerna! Jag har också prövat!
   Kram Gunilla

   0
 2. Jag kan bara hålla med! Jag ”skogsbadar” också så gott som varje dag … älskar skogen! Underbara bilder från din skog – liknar min, eller den spillra av gammelskogen vi hade här – nu är bara en liten del kvar, men den är nära, vilket känns bra 🙂
  Har liksom du plockat på mig en del pynt, men jag är inte så duktig som du att arrangera det – jättesnyggt det där med blåmossans vackra kuddar!
  Svamparna … den första ensamma törs jag inte säga något om, men den andra bilden tror jag är några grynskivlingar, troligen Ockragul grynskivling.
  Ett härligt inlägg som gör mig glad!
  Kram

  0
  • Tack så mycket Anki! Visst är det så fint med kuddmossa! Jag hoppades på att du skulle namnge mina svampfynd. 🙂
   Ja, jag skogsbadar så ofta jag kan – struntar i regnet. Då blir det ju nästan bad på riktigt! 🙂
   Härligt med skogen!
   Kram Gunilla

   0
 3. Så fint fatet med kuddmossa blev och så vacker med den lilla ljusslingan. Själv ska jag ut och plocka mossa jag med men inte i skogen utan vid grönområdet här i närheten. Jag brukar lägga lite mossa runt amaryllislökarna så att man inte ser jorden. Hoppas på att det finns gott om mossa även i år.

  Kram och god kväll!

  0
 4. Vilket fint inlägg i gröna nyanser. Skogsbad är härligt och regnet ger extra dimensioner till upplevelsen. Min lilla skog är täckt av grön frodig mossa, över stubbar och stenar. Magiskt. Just nu har vi så mycket djur i området, vildsvin och älgar med kalvar som också skogsbadar. Jag är djurvän men vill helst inte ha närkontakt med dessa vilda djur ?

  Så vackert du dekorerat med mossan och älskar det gamla symaskinsbordet. Jag har ett likadant som nu står i dotterns växthus.

  God fortsättning in i advent ?

  0
  • Tack så mycket!? Är så kär i vårt symaskinsbord som jag dekorerar allt efter årstiden!
   Ja, våra vilda djur i naturen, vill man helst inte komma för nära. Älgar ser vi sällan i skogen eller i vårt bostadsområde. Vildsvin har jag aldrig sett. Rådjur och harar finns det gott om här!
   Det är otäckt när de vilda djuren kommer för nära. Att de är mer ilskna och närgågna än vad de är rädda! Det är ju inget normalt beteende. Men de vill åt maten i våra trädgårdar och det är ju inte så konstigt.
   Kram Gunilla

   0
 5. Den översta bilden skulle ag kunna tänka mig som tapet. Underbar!
  Tack för ett ljuvligt inlägg. Jag gillar ordet, skogsbad…..
  Ljuvliga arrangemang med mossa och kottar.

  Önskar dig en fortsatt fin adventsvecka!
  Kram

  0
  • Tack Christina! Ja, tänk att somna eller vakna omgiven av naturen i form av en tapet! Det är ju på modet igen med fototapeter.
   Det blir nog ett skogsbad idag också! 🙂
   Kram Gunilla

   0
 6. Så fina bilder. Har varit här och sett de några gånger 😉
  Digra dagar, så hinner bara titta in med en kort hälsning innan kudden tar emot mig.
  Sköt om dig och ha en fin vecka, denna den första i december. <3

  0
 7. Ja, skogsbada är viktigt, skogen ger mig lugn. Så fin ”kuddmossa” det har jag inte hittat i år men dörrkransen innehåller vitmossa och hyacinterna har fått grön mossa runt sig. Det är en fin tid nu i december när alla fina julsaker kommer fram.

  0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.