Höstfägring i mysiga caféstaden Alingsås!

Det spelar ingen roll hur många gånger jag har varit på en plats, för det finns i regel något nytt att upptäcka eller ”bara åka dit”, för att man tycker om platsen, staden, orten eller vad det nu är. Alingsås – caféstaden nummer ett, återvänder vi till flera gånger om året! Att åka hit en ”vanlig vardag”, är underbart, för då är det inte så trångt på stadens gator och caféer.

Något av det bästa är också att vägen till Alingsås är så vacker, om man som vi väljer att åka på landsortsvägar. Det blir en utflykt i sig att i sakta gemak glida fram på småvägar och njuta av naturen!

Vi flanerade på stadens små gemytliga gator, kikade in i några av de trevliga småbutikerna och fika blev det på ett av stadens alla caféer!

Vackra höstvyer vid Säveån som rinner genom staden på sin väg ut till sjön Mjörn.

På våren njuter vi av den skira grönskan och nu de vackra höstfärgerna!

Vattenspeglingarna är också så vackra!

När träden blir kala, då syns de gamla husen bättre!

Här är vi inne på en av alla mysiga bakgårdar som finns i staden. En rest ifrån en svunnen tid!

Samma innergård, men ur en annan vinkel!

Under hösten är det populärt att gå ”Lights in Alingsås.” I år pågår den belysta slingan fram till den 3 november. Det är olika ljusteman varje år och vi har varit där ett flertal gånger genom åren. I år lär vi inte hinna, men jag brukar vilja åka hit i advent – och i juletid också. Då är det så vackert att kika in i de upplysta fönstren bland de charmiga gamla husen.

Kram Gunilla

(Visited 97 times, 1 visits today)
+2

20 svar på ”Höstfägring i mysiga caféstaden Alingsås!

 1. Så otroligt vackert tänk vad hösten är fin. Alingsås visst är det cafestaden framför andra? Låter härligt att ljussätta stan har just tänt ljus på både fram och baksidan. Man får göra så gott man kan.

  +1
  • Alingsås brukar kallas för staden med alla caféerna! Nu finns det många caféer även i till exempel Göteborg. Men i förhållande till storleken, så vinner Alingsås! Det finns verkligen många caféer och på helgerna är det fullt av fikasugna gäster! 🙂 Men som sagt Alingsås är ju så mycket mer än mysiga caféer. Nolhagaparken, kolonistugorna, och Säveån som man också kan promenera längs på flera ställen, innan den rinner ut vid båthamnen i Mjörn. Ja, ljussättning är vackert nu på den mörka årstiden och tänk så mysigt det blir vid advent!
   Kram Gunilla

   0
 2. Så stämningsfulla höstvyer från en vacker miljö 🙂
  Vattendrag gör så mycket för atmosfären i en stad. Jag är så glad över Motala ström som går genom vårt Norrköping, och ger det kulturmärkta industrilandskapet sin särprägel. Varje årstid runt vattnet har sitt att bidra med, hand i hand med de känslor som tillhör.
  Önskar dig en fin hösthelg, Nilla 🙂
  Kram <3

  +1
  • Tack så mycket Lollo! Ja, vatten är ett element som är så viktigt i vår natur och på bild tillför ju vatten något alldeles extra! Så längesedan jag var i Norrköping och Motala ström! Vet att du visat lite bilder, men du får gärna visa mer ifrån din stad! 🙂
   Hoppas att du inte har det alltför stressigt Lollo! Hoppas du njuter av helg, även om det är höstrusk! Men det kanske inte ni har idag!?
   Höstkram Nilla

   0
 3. Så vackra bilder från höstfägringen i Alingsås! Nog är det en speciell höst i år och nu de senaste dagarna har vi haft riktigt varmt och skönt dessutom. Fast till helgen väntar visst regn och rusk och det passar ju bra när det är GGN. Enduroförarna vill ju ha det riktigt lött och lerigt.
  Ha en skön helg!
  Kram, Ingrid

  +1
  • Tack så mycket Ingrid! Just nu öser regnet ned och det blåser rejält, Så idag blir det nog inomhusväder! Ja, färgerna i år har varit magiska. Fast det tycker jag nog varje år! 🙂
   Så det blir tävling… ja, de lär få det blött och lerigt!
   Trevlig helg!
   Kram Gunilla

   0
  • Visst är hösten med färgerna magiskt vackert! Tur vi hann dit innan alla träden var kala! Vet inte om vi var här just när höstlöven är som vackrast. Men som sagt flera besök om året blir det.
   Trevlig helg!
   Kram Gunilla

   0
 4. Det ser verkligen ut som en stad i min smak! Jag har aldrig varit i Alingsås, men det känns som jag bör göra ett besök där 🙂
  Underbara höstbilder!
  Ha en fin helg!

  +1
  • Tack Anki! Ja, Alingsås skulle du gilla med den gamla träbebyggelsen, vackra Nolhagaparken, kolonistugorna som inte ligger så långt ifrån hamnen vid Mjörn. Här är jättemysigt!
   Trevlig helg!
   Kram Gunilla

   0
 5. Vilka fantastiska bilder – de visar verkligen det bästa av hösten. Snart nog har färgprakten ersatts med det gråa, bruna och mörka. Det är roligt att på det här sättet få etablera kontakt med och bli nyfiken på städer som annars inte finns i det aktiva medvetandet. Tack för det!

  0
  • Tack Christina! Ja, så jag har njutit av alla vackra färger var vi än har varit! Nu har de flesta löven fallit till marken här och snart är gyllene höstfärger en minne blott! Men då kan vi se fram emot advent. En underbar tid med alla ljus som lyser upp i mörkret.
   Ha en fin vecka!
   Kram Gunilla

   0
 6. Tycker om hösten! var så glad att det var lite löv kvar i bokskogen när jag var i Malmö i helgen. Varmt och skönt och så färgerna.
  Kram Annika

  0
  • Ja, så fint det har varit och är! Det är väl kanske lite mer höstfägring kvar neråt Skåne! Igår och idag har vi haft underbar höstsol och vackert väder väntas även imorgon.
   Tack för titten!
   Kram Gunilla

   0
 7. Vilka underbara bilder från Alingsås! Även om man har besökt en stad så brukar det som du säger finnas något nytt att upptäcka. Om inte annat så kan man också njuta av att återse en plats som man tycker om. Det tycker jag är minst lika givande.

  Kram och ha en bra dag!

  0
 8. I Alingsås har jag endast varit en gång, men minns några av de platser du visar på fotona. Mycket vackra foton dessutom!

  Som du kanske vet så är jag ingen större höstälskare, men höstfärgerna gillar jag starkt. 🙂

  0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.