Ett litet collage över september!

September har bjudit på en hel del sol, lite skön värme, regn och stormvindar! Naturen har alltmer övergått till mer dämpade färger, men visst har de sprakande, gyllene färgerna också börjat att visa sig! Nu hoppas vi väl alla på att vi får njuta av fina oktoberdagar också.

Ja, under september har det blivit några skärgårdsbesök. Några med bad! Många, sköna skogspromenader, mys med barnbarnen och annat smått och gott!

Idag har maken och jag grejat och fejat i trädgården. Pelargoniorna har fått flytta in till förrådet, palettblad-växten har jag klippt ned och tagit flera skott på. Så får jag många nya sedan! Även klöverblomman ska få övervintra – det ska visst gå utmärkt! Ute har jag planterat lite mer ljung i krukorna tillsammans med cyklamen och gröna ljungväxter.

Maken har tvättat av och tagit in trädgårdsmöblerna och gjort rent altangolvet. Åh, det känns så skönt, när allt det där är gjort! Men så ska det planteras lite lökar och räfsa upp en del löv.

Ett litet collage över min favoritmånad – små samlade bilder från några av mina sköna stunder i skogen. Naturens små under!

Må gott!

Kram Gunilla

(Visited 83 times, 1 visits today)
+1

24 svar på ”Ett litet collage över september!

  • Jag tycker också att september svischade förbi på sätt och vis! Jag är ju ändå helledig, vilket inte du är! Men fin månad blev det och låt oss hoppas på goa dagar i oktober också! Solen, färgerna och morgonfrost! Vackert!
   Må gott!
   Kram Gunilla

   0
 1. Det låter som om din september har varit väldigt bra på många plan och även vädermässigt. Här har det varit mycket arbete, många hundaktiviteter och en hel del barnbarnsmys. Vädret har däremot varit lite sådär…

  Kram och god kväll!

  0
  • Ja, min september har varit fin. Inte lika varmt som andra år. Men inte regn varje dag eller blåst! Nej jag är nöjd, vilket jag är för det mesta!
   förstår att du har mycket jobb i ”gruvan”, det är ju särskilt mycket vid terminsstart och så valp och barnbarn på det! Men mycket mys ändå som det blir med småttingar av olika slag! 🙂
   Kram Gunilla

   0
 2. Wow … vilka färger 😀
  Här ligger vi efter. Det straffar sig att resa iväg på andra nöjen. Vi har mycket höstarbete kvar … tyvärr.
  Kramis

  0
  • Tack så mycket Lollo! Andra nöjen – jamen det låter ju trevligt! Förmodligen något som jag har missat! Trädgården din finns ju kvar, så du/ni kommer att fixa det lite då och då! 🙂 Vi har ju all tid… nja maken min har varit mycket hos yngsta sonen under augusti och september. Där snickras och målas…
   Kram Nilla

   0
  • Tack så mycket Anki! 🙂 Ja, september är en underbar månad! Jag upplever ett lugn och en slags nystart också! Ja, jag minns att du också gillar september! 🙂
   Kram Gunilla

   0
 3. Vilka härliga färger i ditt septembercollage!
  Jag har mycket kvar att göra innan jag kan slå mig till höstro, men i dag ska jag i alla fall plocka in en del av trädgårdsmöblerna. På framsidan kommer inte solen in i kökshörnan längre, så där är det ingen idé att det står stolar och bord ute.
  Ha en skön onsdag!
  Kram, Ingrid

  0
  • Tack Ingrid! Idag gjorde vi klart i trädgården. Nya lökar planterades, och den stora gavelrabatten – där ansade vi perennerna och krattade lite. Det ska ju inte vara alltför städat – det ska vissna ned!
   Nu är du ju inte helt kurant, så ta det varligt med höststädningen! 🙂
   Kram, Gunilla

   0
 4. Gjorde ett ryck igår i trädgården igår innan jag började jobba vid lunch först. Ska försöka övervintra min fina Bägarranka. Hoppas Blyblomman också tål en övervintring. Fikon och pelargoner spar jag också. Ska plantera lite fler lökar som är inköpta. Och dahliorna måste grävas upp och jag spar även de knölarna. Köpte halm från en djuraffär och la de i en låda i vårt förråd. Det funkade bra i fjol.
  En ny extra bred kratta som inte är så tung i sig själv har jag införskaffat. Brukar ju bli några säckar löv…. men roligare med en bra kratta.
  Kram Annika

  0
  • Tack för din kommentar Annika! Jag läser att du har en del att stå i din trädgård inför den stundande vintern! Ja, du/ni har ju två ställen att sköta om beträffande trädgård! Bägarranka – det får jag googla på, tror inte att jag vet hur den ser ut. Dahlior är så vackra, men som sagt lökarna måste upp! Visst är det en del jobb med våra trädgårdar. Men det är mödan värt!
   Kram Gunilla

   +1
 5. September är en ljuvlig gränsmånad mellan sommar och höst. Lite av båda årstiderna med allt från svalkande bad till krispigare luft. Nu är oktober här med fallande löv och en annan färgskala. Som du visar i ditt fina collage. Det går ganska fort att höstfixa min balkong men jag älskar att hösta i min dotters trädgård också. Ha en fin fortsättning på veckan & kramen ??

  0
  • Tack för din kommentar Gunilla! Precis så upplever jag också september – en månad mellan sommar och höst! Det var en bra beskrivning!
   Ja, hoppas att oktober blir så där vackert färggrann och att vi får många soldagar, klar luft och utan stormar! En balkong är ju också en oas och jag kan tänka mig att du gör den fin alla årstider! 🙂 Din dotter är säkert nöjd och tacksam över att få din hjälp.
   Kram Gunilla

   0
 6. Vilka underbara nio foton du bjuder oss besökare på i ditt collage. <3
  Vad flitiga ni varit. Här blåser det rejält och ösregnar till och ifrån. Jag är tacksam för att inte behöva ge mig ut. Beatles underhåller mig i bakgrunden med sina hits.
  Kram Bobo

  0
  • Tack så mycket Bosse! Idag har vi haft en skön och angenäm höstdag! Solen har tittat fram på eftermiddag och jag och en före detta kollega har tillsammans förgyllt dagen för en tredje kollega genom att besöka henne. Det blev också en trevlig lunch i min stad, innan vi besökte vår gemensamma vän! Ibland är det mycket skönt att slippa gå ut… att lyssna på Beatles låter som en god idé! 🙂
   Kram Nilla

   +1
 7. Ja, sep. gick fort. Det är en månad jag gillar, inte bara för att jag fyller år. Det är både sorgligt och befriande att städa i trädgården och plocka undan. Här i S-holm har vi haft flera frostnätter så det är lite att ta rätt på, samtidigt som lökar ska ner och förgylla nästa vår.

  0
  • Några frostnätter har vi haft och då lyckades jag rädda pelargoniorna! Nu står de i förrådet, och det blir tomt när alla sommarblommor är borta! Men lite höstfägring pryder vid vår entré och på vår altan! Ja, det är en del att göra med trädgården – men belöningen är ju våren och sommaren med alla lökar som ger blom. 🙂 Tack för din kommentar Betty!
   Höstkram Gunilla

   0
 8. Vackra färger i ditt fina fotocollage. Varje dag upptäcker man nya förändringar i naturen. På macronivå kan man se små mirakler, storheter i det lilla. En spännande tid vi går till mötes. Ha en skön helg. Höstkram från Eva

  0
  • Tack Eva för din kommentar! Ja, nya förändringar i naturen sker varje dag. Så tacksam över att ha tid och möjlighet att vara i naturen så ofta!
   Hoppas att oktober blir en färggrann månad!
   Höstkram Gunilla

   0
  • Visst är det vackert med de gyllende färgerna! Snart sprakar det verkligen. Särskilt de soliga dagarna. Du får njuta av mina bilder och så kanske du bjuder på sprakande färger tillbaka framöver!?
   Hälsar Gunilla

   0
 9. Härligt fotocollage över september. Jag älskar hösten och september är särskilt underbar. Visst är det skönt att städa trädgård mm och göra klart för vintern. Lika roligt är det i vår att börja på nytt igen. Nu hoppas vi på en fin oktober!

  0
  • Tack för din kommentar Eva! Ja, det är en del skötsel med att ha trädgård. Mest tycker jag det är roligt att greja och pyssla om allt som växer och gror i vår lilla täppa! Under vintern blir det ju en paus… då är det ju att det ska skottas istället!? Och så kommer våren med alla vårlökar… åh det är underbart!
   Ja, september och oktober är fina månader.
   Kram Gunilla

   0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.