Stilleben – franska stämningar!

Med hösten kommer lusten att ”boa in sig hemma!” Städa, vårda, plocka undan och plocka fram. Att med få medel anpassa hemmet i färger som harmonierar med hösten och vintern. Jag tycker mycket om höstens gyllene och varma toner. Även de som är mer dämpade. Vårt hem präglas av dämpade toner, men det är inte färglöst. En enhetlig och dämpad färgskala ger oss lugn och harmoni.

Jag tycker om att skapa små stilleben – att ha något vackert att fästa blicken på.

Franska stämningar vid vårt matbord. Jag tycker så mycket om tavlan – som är en bricka! En fat i lergods i harmonierande färger är nyinköpt. Övriga små saker är ”gamla kära ting.”

Det behövs så lite för att göra det vackert…. ingen överdådig blomsterbukett… små skira väldoftande luktärter passar bra i den lilla loppisvasen.

Lite franska stämningar som jag älskar! Lantligt och rustikt.

Nu ska jag pyssla vidare i vår boning!

Kram Gunilla

(Visited 125 times, 1 visits today)

15 svar på ”Stilleben – franska stämningar!

  • Tack! Jag ville ha någon oljemålning med något motiv passande till köket. Något med en rustik känsla. så såg jag den här brickan och föll pladask! vacker som en målning om du frågar mig. Den går att sätta upp på väggen, men jag tycker den är lika fin så här, bara lutad mot väggen.
   /Gunilla

  • Åh, tack så mycket Anki! Jag är mycket road av heminredning och inspiration finns ju överallt! Jag försöker att ha en personlig stil – vill inte att det ska se ut som hos alla andra. Personligt blir det oftast om man blandar gammalt och nytt och har en ”röd tråd” i hela hemmet.
   Kram, kram.

 1. Visst är det så att nu kommer lusten tillbaka att boa om sig. Vilka vackra bilder på den fina brickan och så fint allt passar ihop. Heminredning är ett stort intresse även hos mig och jag vill också ha en lugn färgskala med lite utbytbara blickfång allt efter årstid och humör. Så fint att blanda gammalt och nytt och då blir hemmet mer personligt. Efter att mest varit ute under sommaren är det nu mysigt att återgå till hemmabestyren igen. Önskar dig en fin helg och hoppas den utlovade värmen kommer åter. Kram 🙂

  • Tack för din fina kommentar! Älskar min bricka som ör som en tavla! 🙂 Ja, så mysigt det är att pyssla och göra det ombonat nu. Ja, vi gillar det båda två och att blanda gammalt och nytt!
   Kram Nilla

 2. Håller med dig. Det är en mycket fin tavla. Med risk för att bli tjatig. Du borde syssla med sådant här på heltid. Men det är kanske det som är charmen och tjusningen. Blev det ett heltidsjobb åt andra …
  Vi är oundvikligen på väg mot höst och fler inomhusvistelser/timmar. Då är det viktigt att trivas i hemmiljön. Om jag inte måste gå ut har jag många personliga knep för att må bra. Sedan är varje dag där solen gör besök efterlängtade. Höstprakten i naturen ser jag fram emot.
  Helgkram Bobo

  • Tack för berömmet Bosse! Ja, du vet ju att det bor en liten inredare i mig! 🙂 Jag är i detta nu fullkomligt nöjd med att var inredare i vårt hem… men får jag något bra erbjudande, så vet man aldrig! 🙂
   Höstfägring ser vi fram emot och soliga höstdagar! Varken du eller jag har väl inga problem med att förgylla tiden… dagarna… årstiderna!
   Kram Nilla

 3. Så vacker tavla och fin installation av små vackra ting. Stort tack för att du fortsätter ta med mig och andra i G-borgs skärgård. Har varit en del runt Orust men har så svårt att komma i håg alla namn på öar och vad som är öar och vad som är fastland. Men tänker att det är svårt när ni kommer till ”min” skärgård, som är Stockholms skärgård.

  • Tack så mycket Betty! vad roligt att du ”trivs” i Göteborgs skärgård och visst är där vackert! Det är vackert även i din skärgård och några namn känner jag ju till, men kan nog inte peka ut dem om jag åker förbi! Göteborgs skärgård kan jag rätt så bra nu… det har blivit många besök under vårt projekt som startade i fjol!
   Tack också för att du tycker om min tavla – min bricka och kära ting! 🙂
   Kram Gunilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.