Höstfägring vid vår entré!

Igår, var här soligt och skönt ute och jag fick energi som resulterade i fönsterputsning av köksfönstren och byte av köksgardiner. Ja, hela köket blev skinande rent! Vid vår entré bytte jag ut blommorna till lite mer höstfägring! De pelargonior som fortfarande blommar flyttade jag ihop till en grupp till vår altan. Där får de stå ett tag innan det är dags för vintervilan i förrådet!

Det som är så roligt med våra årstider är också att plantera blommor och andra växter efter säsong! Vill alltid mötas av fräsch växter vid just entrén. Feng shui mina vänner!

Den här gruppen planterade jag för någon månad sedan och är lika fin och har växt till sig! Palettväxten ska jag nog ta och plantera om inne, innan frosten kommer. Så kan vi ha glädje av den inne också.

Tycker så mycket om klöverväxten som hänger ned så fint över kanten. Palettblad, ska ha gott om utrymme i sin kruka, jämn vattning, ej stå i starkt solsken, för då blir bladen brända.

Så har det blivit fint på symaskinsbordet också….

Tvåfärgad ljung som är vintertålig, vit cyklamen, tål lite frost. Den gröna växten minns jag inte namnet på. Tål kyla, men inte långvarig frost. Man får byta ut efter hand. Korgen är ”vinterfodrad” med bubbelplast, vilket gör att växterna klarar sig bättre när det blir kallt.

Gillar det gröna som får mig att tänka på grönmossa!

Vit cyklamen som lyser upp och som återkommer i ljungen!

Förutom prydnadspumpor, så hittade jag några roliga frukter som jag ska lägga på ett fat sedan med mossa. Så länge får de ligga på bordet bredvid blomsterkorgen.

Ja, kanske det här var lite inspiration till höstfägring!

Kram Gunilla

(Visited 135 times, 1 visits today)

14 svar på ”Höstfägring vid vår entré!

 1. Så fint du har gjort! Jag har faktiskt inte haft en tanke på höstblommor ännu, men det börjar väl bli dags.
  Ha en skön fortsättning på onsdagen!
  Kram, Ingrid

 2. Så fint du har gjort det och vilka vackra arrangemang! Så skulle jag också vilja ha det men eftersom vi har ett större trädgårdsprojekt på gång så är det inte lönt just nu. Jag får ta nya tag när det närmar sig adventstider men nog var dina bilder inspirerande.

  Kram

 3. Så fint! Min bägarranka blommar så fint och har fått flytta till trappen. Gjorde även iordning mina rostiga bord med ljung, mossa och cyklamen. Så bra erbjudande på en låda ljung på byns Ica vid stugan så köpte två lådor. Hade sått krasse efter penseerna och tänkt det skulle bli ett bra skiftbyte. Men krassen tog sig dåligt så blev ljung ganska tidigt istället. vill också mötas av fina blommor vid dörren.
  Kram Annika

  • Tack Annika! Ja, visst är det roligt att göra fint! Tycker inte om att ha cyklamen inne, men ute är de tacksamma och ljung är ju bra att köpa nu, då den är som finast. Bara man kommer ihåg att vattna, så håller de sig länge.
   Kram Gunilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.