Vackra augustidagar!

Sommaren går mot sitt slut och ett visst vemod upplever jag över det. Men samtidigt njuter jag av nuet – av att vara farmor och av vackra och blomsterrika augustidagar! Sensommarblommorna är praktfulla och höstfärger skymtas här och var.

Juli stod för mycket sol, bad och för en trevlig och minnesrik resa till grannlandet i väster! Augusti – kommer att stå för glädjen för vår lille prins födelse och för en kommande resa där vi ska fira ett annat födelsedagsbarn!

Augustidagar med ömsom regn och ömsom sol. Lite av varannan dags väder där jag har läst en del och promenerat runt i olika omgivningar och njutit av blomsterprakten! Huset och trädgården här ovan är en av de vackraste här där jag bor. Jag skulle mycket gärna vilja sitta i bersån och titta ut över trädgården…

Igår promenerade vi i Örgryte med omnejd och såg mer av dessa underbara blommor. Stora klasar med blommor som skiftar i vitt och rosa.

Eller som här i vitaste vitt! Syrenhortensia så skir och praktfulla på samma gång och ger oss blomsterfägring.

Blå hortensia – färgen är inte favorit, men de här var vackra! Gillar att det finns en violett ton i.

Det här tror jag är höstanemoner, de blommade rikligt i den här trädgården.

Jag njuter verkligen av varje stund – att äga min tid och förvalta den efter bästa förmåga! Det finns orosmoln även på min himmel och jag påminns då och då om hur skört livet kan vara. Jag har drömmar och önskemål, men jag har också förmågan att uppskatta det som redan finns i mitt liv!

En vit nyponros eller en vit åkervinda – det vackra finns både ute i naturen och i vår trädgårdar.

En lite ruffig solros, men så vacker ändå! Sist ut i min blomsterfägring blir röd solhatt…

Åh, visst är det en läcker färg och blomma!?

Må så gott!

Kram Gunilla

(Visited 128 times, 1 visits today)
0

18 svar på ”Vackra augustidagar!

 1. Visst är hösten en vacker tid, men ännu inbillar jag mig att det är sommar, för hösten gör mig lite låg. Det känns så enormt långt till nästa vår och med åren har också tankarna på om man får uppleva nästa vår kommit. Men så är det väl kanske någon gång för alla, oberoende av ålder. En del får vårdepressioner och jag höstdeppar lite.

  Höstanemonerna är helt enorma i år. Jag har aldrig varit med om att de blommat så mycket tidigare. Bakom dem satte jag klockranka och nu är det som en djungel, trots torkan. Jag har just varit ute och befriat anemonerna från rankor som inte nöjt sig med nätet jag har mot planket utan överfallit anemonerna. Jag hade ingen aning om att klockranka var så växtkraftiga för jag har aldrig haft det förut. De har täckt hela det 2 m höga planket och fortsatt in till grannen på andra sidan. Jag har toppat dem flera gånger, men det tar bara någon vecka så har det kommit nya skott som sticker iväg.

  Ha en Glad måndag!
  Kram, Ingrid

  0
  • Visst är det så att det är tiden mellan sensommar och tidig höst och jag tror också på att det kommer fler sköna soliga dagar! Visst känns det långt till nästa vår och ingen av oss Ingrid vet om vi får uppleva det. Men jag förstår vad du menar. Ju äldre vi blir, desto vanligare kanske det är att tankarna flyger och far mellan glädje och vemod.
   Ja, höstanemoner verkar blomma flitigt – vilket jag också har sett i flera trädgårdar. Klockrankor – det har jag gott om på vår norrgavel och det är en gåta hur de överlever där varje vinter. Sedan under juli blommar det för fullt. Mina breder ut sig över marken och täcker fint och dina växer på höjden! 🙂
   Må gott och tack för besöket!
   Kram Gunilla

   0
 2. Så supervackra bilder du visar i ditt inlägg! Wow, säger jag.

  Juli med Norge-resa och så en liten prins i augusti, visst känns det som livet leker för dig just nu. Men som du skriver, livet är skört, det gäller att uppskatta det och använda det på ett positivt sätt när man kan det. Tunga dagar kommer för oss alla. Jag hoppas att det inte är något allvarligt med dig eller dina närmaste….

  Ha det gott…

  0
  • Tack Mia! Roligt att du gillar blomsterprakten! 🙂 Ja, sommaren har varit fin med både bröllop och en lite prins som har kommit till världen.
   Sjukdom finns runtomkring oss och det är kämpigt för alla som berörs på olika sätt. Men så är livet. Medgång och motgång. Tack för din omtanke Mia…inget allvarligt för mig eller mina närmaste. Jag njuter och som sagt – jag tar inget för givet!
   Må gott!
   /Gunilla

   0
 3. Visst är det lite vemodigt att sommaren går mot sitt slut men samtidigt så innebär det en nystart i skolans värld. Synd bara att augusti har varit ganska så dålig vädermässigt för vanligtvis brukar det vara varma och sköna sensommardagar just när skolan börjar.

  Vilken imponerande blomsterprakt du bjuder på och jag håller med om att röd solhatt är så vacker!

  Kram

  0
  • Ja, nystart i skolan och även privat tycker jag! Hösten innebär ofta förändringar både i sitt arbete och i det privata. Det behöver ju inte innebära något negativt, utan sådant som man vill ändra på helt enkelt!
   Håller med om att det regnat rejält en tid nu, så gärna mera SOL och VÄRME!
   Tack för din kommentar! 🙂
   Kram Gunilla

   0
 4. Hösten lurar runt hörnet men jag håller kvar sommaren ett tag till. Badade i havet idag och det var så skönt. Vilken blomsterprakt du bjuder p, så vackert. Livet är skört och vi vet inget om morgondagen. Jag är så tacksam för all tid man har tillsammans, det är det värdefullaste av allt.

  Ha en fin vecka och kramen ♥️

  0
  • Visst kam vi hoppas på fler sommardagar! September kan bjuda på härliga dagar! Så härligt att du har badat…minns förra året, då blev det några magiska dopp i september!?
   Ja, livet är skört Gunilla och vi kzn bara leva här och nu efter bästa förmåga.?
   Kram, Gunilla

   0
 5. Underbara bilder! Vilken härlig blomsterprakt! Den röda solhatten är fantastisk!
  Jag njuter av sensommarens sköna väder med en blandning av sol och regn … och jag längtar efter hösten som verkligen är min favoritårstid – längtar efter den höga sköna luften i september, de grå disiga oktobermorgnarna – de mörka kvällarna, lugnet som sprider sig … och kanske en underbar svamphöst 🙂
  Kram

  0
  • Tack så mycket Anki!? Då gillar vi hösten båda två! Både september och oktober bjuder vanligtvis på fina dagar! Morgondimman kan vara magisk..lite trollikt!
   Må gott!
   Kram Gunilla ?

   0
 6. Som alltid är det behagligt att följa med i dina tankebanor och samtidigt få njuta av vackra foton. Jag skulle gärna suttit och fikat i den bersån och betraktat omgivningen i trädgården.
  Vädermässigt har augusti varit en sämre sommarmånad än det brukar vara. Jag tror att din favoritmånad kommer att ge oss flera härliga dagar. Alltid viktigt att njuta av nuet. Samtidigt tror jag de flesta mår bra av att ha något att se fram emot. Som en resa. Längtan för med sig mycket gott. Undra om någon av mina gissningar om vart ni ska är rätt. 😉 Vi beställde en flygresa till fastlandet i förra veckan.
  Kram Bobo
  Kram Bobo

  0
  • Tack så mycket Bosse för din varma kommentar!? Ja, augusti har väl varit sisådär när det gäller vädret, men september som sagt brukar vara fin! Härligt att du litar på mig Bosse!?
   Att leva i nuet och att vara tacksam är jag bra på! Men nog har jag också framtidsdrömmar även om de inte är ngt storslaget. Att resa är underbart…jag håller dug på sträckbänken ett tag till!?
   Kram Nilla ?

   0
   • Såg att du till och med fick en extrakram av mig. Borde inte det fjäsket åtminstone ge mig första bokstaven? 🙂 Skojar bara.
    En läcker header ser jag först nu. Tror jag ska byta min första september.
    Kram bara en gång.;)

    0
     • En ”halvtimme” senare. Jag visste inte att jag kunde se en massa fina bilder bara genom att trycka på det ordet. Wow! 😀 Vilka foton. Förstår att Instagram är ett perfekt forum för dig. Själv ska jag sprida ut min nya blogg där när tiden är mogen.
      Kram Bobo

      0
     • Nu vet jag inte riktigt vad du menar med en ”halvtimme senare”, men…. Välkommen till Instagram… till min Instagram! 🙂
      Naturligtvis är du alltid välkommen hit till bloggen också! Ja, Instagram är perfekt för alla oss som gillar bilder. man kan skriva lite, men det behövs inte! Ett bra komplement till bloggen tycker jag! Tack för berömmet!
      Kram Nilla

      0
 7. Så fint du skriver. Tror ingen klarar sig utan orosmoln – men det är ju det som är att leva, njutningstillfällena blir mer intensiva och uppskattande då.

  0
  • Du har så rätt Betty! Alla har vi våra orosmoln – bekymmer, sorger och förhoppningsvis en hel del glädje! Ja, så är det i livet och det är något vi måste acceptera. Nu är vi precis hemkomna ifrån vår resa och det har verkligen funnit mycket tid till att njuta!
   Kram Gunilla

   0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.