Hemkommen från vår minisemester i vackra Sydnorge!

Vilka fantastiska dagar det blev på vår bussresa i Sydnorge där båtresan på Lysefjorden var huvudattraktionen! Givande besök blev det också i Kristiansand och Stavanger. Vädret var med oss under våra dagar, så vår vistelse i Norge blev precis så bra som man kan önska sig på alla sätt! Det finns mycket att berätta och naturligtvis har jag fotograferat en hel del! Några bilder ska du få se idag…

Men först vill jag tacka för all respons som jag har fått på mitt inlägg ”Boktips och funderingar kring de nya antiinflammatoriska nycklarna till ett längre och friskare liv!” Så givande och intressant att ta del av var och ens tankar, reflektioner, och personliga erfarenheter! Jag har inte hunnit svara er alla, men ska göra det och kanske jag gör någon slags personlig sammanfattning. Jag vill också säga tack till dig som har läst, men inte kommenterat. Det är jätteroligt när du lämnar en kommentar, men det är inte alltid som man har tid eller lust att göra det. Det är jag medveten om.

Det blev som sagt en givande resa. Nu behöver alla intryck få sjunka in – för det har varit intensiva och långa dagar!

Ett litet smakprov

En liten bit av Lysefjorden. Så otroligt vackert med grönskan….

och med ljuset över hela landskapet…

Kan du ana hur imponerande och andäktigt det är att sitta uppe på däck och åka förbi de mäktiga bergen!? Den som har gjort det förstår hur magiskt det är!

Idag behöver jag vila och bara vara. Men så klart är jag nyfiken på vad du har haft för dig under de här dagarna… Det får bli en ”bloggpromenad” med det snaraste! 🙂

Må gott!

Kram Gunilla

(Visited 83 times, 1 visits today)
0

15 svar på ”Hemkommen från vår minisemester i vackra Sydnorge!

  • Du må tro att det var och är vackert! Hoppas du tycker om fortsättning då på mina inlägg om resan! Det är jag säker på att du gör – du som jag som älskar underbar vyer i vår natur!:)
   Kram Nilla

   0
 1. Vilken härlig resa och så fina bilder. Så mycket att se i vårt vackra grannland. Ser fram emot fortsättningen.

  Ha en fin fortsättning på helgen. Kram Gunilla ?? ??

  0
  • Hej Gunilla och tack för din kommentar! Ja, det är så vackert i vårt grannland Norge… otroliga vyer!
   Ska bli roligt att få visa mer bilder… det kommer! 🙂
   Kram Gunilla

   0
 2. Vilka fina bilder och så spännande att resan gick till Norge. Ett otroligt vackert land och jag längtar att få se din fortsatta berättelse och alla fina foton ??

  Ha en skön fortsättning på helgen. Kram Eva ?

  0
 3. Ser helt underbart ut! Nu ser jag fram emot att få se fler bilder!
  Vi åkte Hurtigruten för ett antal år sen … och minns den fantastiska naturen – Norge är vackert!
  Kram

  0
  • Hej Anki! Ja, Norge är så vackert och speciellt då fjordarna! Vilken sträcka åkte ni? Hela? Vi har åkt en dagstur på Geirangerfjorden och en tur mellan Bergen och Trondheim med en övernattning på båten. Så minnesvärda resor! Och nu kan jag lägga till Lysefjorden! 🙂 Fler resor dit hoppas jag på…
   Ja, bilder kommer…
   Kram Gunilla

   0
 4. Tack för besöket hos mig Gunilla! Det är alltid lika uppskattat.
  Så härlig bilder från Norge. Jag har varit där på bussresor två gånger och även åkt några kortare sträckor med Hurtigrutten. Det är så vacker och så exotiskt och jag skulle gärna vilja åka tillbaka.
  Ha en riktigt skön söndag!
  Kram, Ingrid

  0
  • Hej Ingrid! Jag får säga tack detsamma… det är så roligt att läsa dina kommentarer! 🙂
   Ja, då vet du ju hur vackert det är i Norge och det här var vår tredje resa hit. En tur på Geirangerfjorden och en längre tur mellan Bergen och Trondheim. Vi vill gärna dit igen och då till Lofoten. Kanske du blir sugen att resa dit, nu när du ser mina bilder! 🙂
   Ha en skön fortsättning på söndagen!
   Kram Gunilla

   0
 5. Hej igen. Ja, vi har vackra i grannländer som är värda besök och då tänker jag främst på Danmark och Norge det är de två jag besökt mest. Jag och livskamraten vandrade i Telemarken för ett antal år sedan- sååååå fint. Sedan är ju Oslo med Vigelandsparken otroligt att se.

  0
  • Hej Betty! Vad roligt att du kikar in igen! Ja, det blir mest Danmark och Norge. Har nog bara varit i Finland en gång! Det här var vår tredje Norgeresa och fler blir det nog!
   Vandring i Norge måste ju vara underbart! Vi var lite i Telemarken nu på vår resa.
   Ja, snart kommer fler inlägg… får dela upp det lite.
   Hälsningar, Gunilla

   0
 6. Så makalöst vackert 😀
  Jag kan föreställa mig mäktigheten vid bergen, även om jag inte upplevt det själv på exakt det sättet. Men jag har gått utmed tvärbranta och skyhöga berg, och det ger nog ungefär samma känsla 😀
  Kramis

  0
  • Ja, jag tror att du förstår känslan! Det är så obeskrivligt vackert att glida fram på fjorden och se de mäktiga bergen runtomkring!
   Jag är så tacksam över att fått uppleva det igen.
   Kram Nilla

   0
 7. Fantastisk skärpa i de där bilderna! Blir mer och mer sugen på en kryssning till Norge….och det kanske det blir så småningom. Ni ser ut att ha fått en rejäl dos av estetiska upplevelser, vilsamt för ögat.

  Må väl och ha en fin vecka!
  Kram Christina

  0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.