Blandade känslor!

Tänk att det snart är midsommar! Jag vill inte att det ska vara midsommar – jag är inte riktigt där ännu! Midsommar… smaka på det ordet… ett vackert ord och en vacker tid! En tid som jag önskar vore så mycket längre! Jag vill uppleva dagarna och de ljusa nätterna. Jag vill känna in alla dofterna och jag vill gå barfota i gräset. Jag vill plocka ängens blommor och jag vill äta solmogna jordgubbar varje dag! Jag vill se soluppgången och jag vill se solnedgången. Jag vill vandra över skärgårdens klippor och jag vill blicka ut över öppet hav. Jag vill se morgondimman lätta över skogstjärnet och jag vill vandra i lövskogens salar! Jag vill cykla och känna vinden i mitt hår och jag vill höra lärkans drill.

Jag känner mig glad, men också vemodig. Glad och tacksam över mycket – över allt det som jag har och över det vackra som finns i mitt liv. Jag är glad och lycklig över de människor som uppskattar mig för den jag är! För dem som delar min glädje och som har tid till att dela den med mig.

Jag är sårbar och insiktsfull. Jag vet mycket, men kan inte allt. Jag försöker förstå hur andra tänker och agerar, men har svårt att ibland få ihop ord och handling. Jag vill att du ska få vara den du är och kanske du är lika sårbar som jag, fast jag inte förstår det! Det är det som jag försöker förstå och som är svårt – att du kan inte ändra på mig och jag kan inte ändra på dig! Du sårar mig för att jag låter dig göra det. Jag har insikten, men inte alltid kraften att stå emot de känslor som uppstår av att känna sig sårad. Att känna sig mindre betydelsefull. Att jag inte är lika viktig för dig som du är för mig. Min sanning är inte din sanning. Mitt liv är inte ditt liv och ditt liv är inte mitt liv. Du är inte som jag och jag är inte som du. Du lever ditt bästa liv och jag lever mitt bästa liv! Kanske jag är viktig för dig, fast du inte visar det. Kanske jag är viktig för dig, men att jag inte förstår det!

Ja, jag är sårbar och insiktsfull och jag vet att varje dag är en ny dag. En dag med nya möjligheter! Jag känner mig friare, mer utvilad och gladare idag! Ja, jag känner mig fri som fågeln!

Må gott!

Kram Gunilla

(Visited 61 times, 1 visits today)
0

14 svar på ”Blandade känslor!

 1. Så fint att läsa om alla öbesök. Ibland kan det vara klurigt att få ihop alla färjor, I Stockholmsskärgård är färjorna fulla av turister nu och många veckor framöver. Men det är innan turisttid man ska ut och upptäcka.

  0
 2. Gunilla!
  Du berör så otroligt med dina ord! Sitter på Morviken och tittar ut över havet och kunde knappt läsa högt för Leif. Så vackra ord och tankar! Tack! Gun o Leif

  0
  • Ett innerligt tack Gun! Ja, igår var en sådan där dag dag då energin var låg och jag kände mig ledsen och besviken. Då brukar det hjälpa att formulera tankarna i ord och sedan släppa taget! Idag känns det bra igen. Vi har haft en toppendag i Gräfsnäs med Andreas. Inte så långt ifrån dem. Har inte varit där tidigare. Så nu kommer snart nya bilder! 🙂
   Vi hörs innan midsommar!
   Hälsa Leif!
   Kram Gunilla

   0
 3. Kloka och tänkvärda tankar … och ja, sårbara är vi nog alla – var och en på sitt vis.
  Jag delar din känsla att midsommaren kommer alldeles för snart – jag vill också dra ut på den tiden vi har just nu.
  Kram

  0
  • Tack Anki för din kommentar! Ja, vi är alla sårbara och på olika sätt och olika mycket!
   Våren har varit så kall och blåsig och när vi nu är vid midsommartid, så känns det som om vi har blivit snuvade på hela våren och försommaren! Men å andra sidan har det varit en fantastik blomning i år! Jag hoppas ändå att vi får fler soliga sommardagar utan blåst!
   Kram Gunilla

   0
 4. Alltid lika underbart läsa dina inlägg som berör mitt allra innersta. Jag känner precis som du. Jag vill stanna i denna magiska tid som vi har just nu. Mitt i min glädje känner jag också vemod och sorg. Varför måste tiden rusa iväg? Kan den inte bara stanna och ge mer njutningstid.

  Jag är högkänslig så jag förstår mycket väl dina tankar om sårbarhet. Så bra skrivet. Jag är själv i en situation där jag grubblar över hur andra tänker och vi kanske inte alltid kommer till insikt utan får lämna det.

  Önskar dig en fin midsommar som jag hoppas varar länge. Kram Gunilla

  0
  • Tack Gunilla för din varma och innerliga kommentar! Det är så gott att veta att jag inte är ensam över att känna som jag gör! Jag har ett stort behov av att få uttrycka mig – om allt det som jag känner och upplever. Och det är en blandning av glädje, lycka, sorg, vemod, nedstämd och upprymdhet. Ja, lista kan göras lång.
   Dina svar betyder så mycket för mig – jag vill verkligen att du ska veta det! <3
   Tack för midsommarhälsning och detsamma till dig! 🙂
   Kram Gunilla

   0
 5. Jag håller med dig och jag skulle vilja att midsommar varade i en evighet! Det finns väl ingen ljuvare tid än denna. Jag fyller år den 1 augusti och då säger vi alltid att ”Nu hörs höstsuset i träden”. För så är det. Vinden i juni talar ett annat språk än den i augusti.

  Att min sanning inte är din blir så tydlig när man arbetar med människor i allmänhet och barn i synnerhet. Vi lever i ett samspel som inte alltid är så enkelt och svårast blir det när nära och kära är inblandade.

  Jag önskar dig en fin midsommarhelg!

  0
  • Tack fina du för din kommentar! Ja, midsommar är alldeles för kort – särskilt när våren var så kylig och blåsig! Men jag njuter och försöker att inte tänka på morgondagen, utan vara här och nu!
   Ja, det var en hel del tankar som behövde komma ur mig och jag hade behov av att omsätta dem i ord! Livet ger oss prövningar. Vänner, nära och kära likaså! Vi är olika, men också så lika.
   Trevlig midsommar!
   Kram Gunilla

   0
 6. Kloka ord!! Viktigt att tänka till ibland.
  Fri som fågeln, härlig känsla! Här flyger svalorna högt igen efter en regnskur.
  Det är väl så i livet upp och ner, efter regn kommer solsken. Men viktigt att reflektera och njuta av det man har runt sig. En natts sömn kan ju också göra så stor skillnad och ge perspektiv på saker och ting. Önskar dig en fin midsommar helst med solsken och ingen blåst.

  Kram Annika

  0
  • Tack Annika för din kommentar! Blir så glad av en hälsning ifrån dig! 🙂 Ja, fri som en fågel – tycker mycket om den tanken och det är vad jag vill vara! Eller ”helikopterperspektiv!”
   Ja, en god natts sömn kan göra underverk eller en lång promenad under tystnad kan också hjälpa till att reda ut tankar och lösa upp bundna känslor.
   Midsommar – så vackert och så kort tid!
   Önskar dig en underbar midsommarhelg!
   Kram Gunilla

   0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.