Glommen och Getterön – några halländska pärlor!

Tack för alla lyckönskningar som vi fick på vår bröllopsdag den 5 juni här på bloggen, Facebook och på Instagram! Det blev en minnesrik och solig dag! Idag vill jag visa lite fler bilder ifrån Glommen och Getterön som vi besökte på vår bröllop – och utflyktsdag. Glommen ligger knappt en mil ifrån Falkenberg och Getterön ligger nordväst om Varberg. När vi åker till Glommen, så åker vi alltid den vackra kustvägen, då vi kommer ifrån Varberg. Ibland fortsätter vi till Falkenberg, för att där promenera runt i den gamla stadskärnan. Den här gången blev det inte så, utan istället lunch vid Hastaviken som ligger på halvön Getterön.

Glommen har en liten fiskehamn och efter den, längst ut på udden, där brukar vi inta vår matsäck. Vi har som sagt varit här ett flertal gånger och jag har bland annat visat bild på den berömda stenen som har givit Glommen dess namn. Denna sten har även fungerat som landmärke för sjöfarten. Strax söder om Glommen ligger sedan 1840-talet Morups Tånge fyr, som har övertagit stenens funktion som ledning för sjöfarten.

Glommen…

Här ute på udden är den första delen grön och frodig och längst ut där stenen ligger – landmärket, där är det kargt. Havet skymtar där i horisonten på bilden…

Vi hade tur, för än blommade strandkålen här bland alla stenar.

Längst ut vid strandkanten ligger också en liten sjöbod som jag gärna fotograferar och så även den här gången…

Strandgossarna är på väg att blomma ut, men gräset i sig är vackert.

Sjöboden i närbild… ett foto från ett tidigare tillfälle.

Några bilder till ifrån Glommen….

Vi hade verkligen tur med vädret! Lite blåsigt, men ljumna vindar. Senare på eftermiddagen la sig vinden och promenaden genom naturreservatet på Getterön, blev en behaglig stund.

Getterön…

Här är naturen lite kargare och de rödaktiga grässtråna lyste så vackert längs stigen. Någon som vet vad de heter?

Små styvmorsvioler bland allt annat vackert….

När jag nu tittar och laddar upp mina bilder till inlägget, så kommer den där ”lyckokänslan” tillbaka inom mig! Att vi har en sådan fantastisk natur. Att vi har allemansrätten. Att ha friska ben som gör att jag kan ta mig fram i landskapet. Glädje och tacksamhet! 🙂

Andra tycker också om att vara här – stannar upp och bygger torn av stenar. En balansakt där det behövs tid och tålamod. Kanske små ”Mästarnas mästare!” 🙂

Vi tycker som tur är båda två om att vara i naturen… och att vara tillsammans! 🙂

Ja, både bröllopsdag och nationaldagen bjöd på strålande väder. Idag råder här lite av höstväder med regn och kraftig blåst. En perfekt innedag med tid för lite eftertanke och en stunds bloggande!

Må gott!

Kram Gunilla

(Visited 162 times, 1 visits today)
0

12 svar på ”Glommen och Getterön – några halländska pärlor!

 1. Tack för alla fina promenad tips! Man tänker inte alltid på alla platser som finns i närheten. Bra att bli påmind ibland. Min man och jag gick rundan vid Jungfruviken på Hönö härom veckan, gjorde även ett besök i trädgårdsföreningen. Där var vackert just nu med Rhododendronen som blommar. Getterön kommer vi nog också att åka till under sommaren. Så vackra foton därifrån. Hälsningar Inger

  0
  • Åh, tack Inger! Så roligt när någon berättar att de besökt något eller några av de platser som jag tipsar om! 🙂 Det är en av anledningarna till att jag tycker det är roligt att blogga.Ja, det finns så många platser på både nära håll och på lite längre avstånd, men som man ändå kan nå över dagen!
   Det finns fina bad på Getterön och den stora badplatsen höll de nu på att handikappanpassa. Det blir nog jättebra!
   Välkommen åter!
   Kram Gunilla

   0
 2. Helt underbara bilder från er dag där ute i havsbandet! Vi har alltid vistas mycket ute i naturen, men numer är det svårare. Livet blir inte alltid som man tänkt.
  Önskar er allt gott!
  Kram

  0
  • Så kan det vara – att det inte alltid blir som man vill eller önskar! Så är det inte för alla, men många! Ingen tröst, men en insikt som jag tar till då och då. Är det egentligen någon som alltid får som man vill och önskar?!?
   Du bor så fint Anki och har en underbar trädgård och natur nära dig!
   Tack för dina rader!
   Kram Gunilla

   0
 3. Så härliga bilder från er del av Sverige. Min pappa var en riktigt naturälskare och han lärde oss systrar att uppskatta skogarna, ängarna och stränderna. Ständigt gjorde vi utflykter per cykel, för vi hade ingen bil. När vi var små hade pappa en cykelkärra efter sin cykel och på kärran satt han en stor låda och där fick de av oss som inte kunde cykla själva ännu sitta. Så jag är verkligen uppvuxen med att vara ute i naturen. Resor vi gjorde när jag var barn gick alltid till släkten i Stockholm, där mamma vara född.
  Jag har inte sett så mycket annat av Sverige tyvärr, för när Åke och jag äntligen kunde få komma ut och resa var det till ”värmen” vi åkte. Och med en dotter på Sicilien blev det många resor dit.
  Ha en skön kväll!
  Kram, Ingrid

  0
  • Tack för ditt fina svar Ingrid! Roligt att läsa om dina barndomsminnen. Du hade en fin och omtänksam pappa! 🙂
   Sicilien där var vi för några år sedan – underbart! Det verkar som om din dotter bor kvar där än?
   Kram Gunilla

   0
 4. Så vackra bilder. På Getterön har jag varit en gång, väldigt fint. Promenera utmed Nissan i Falkenberg, det har jag gjort några gånger. Lika vackert varje gång. Tycker väldigt mycket om Falkenberg.

  Växters namn? Hmm…. jag är inte rätt person att hjälpa dig på traven där. Att leva i ett stabilt och bra förhållande, som ni säkerligen gör, måste förgylla vardagen.

  0
  • Ja, Falkenberg är mysigt liksom många platser runt Varberg. Vi har många pärlor och naturreservatet på Getterön har vi nu besökt två gånger. Gillar verkligen att promenera där.
   Ja, vi hoppas så klart på att vi ska få många fler år tillsammans. Vår relation har klarat av en del prövningar, det vore väl konstigt annars! Det är ju inte alltid guld och gröna ängar. Prövningar i livet är verkligen av skilda slag… men åren har gått och vi försöker förgylla dagarna – vår tid tillsammans med positivt innehåll! Och har lyckats bra med det.
   Kram Gunilla

   0
  • Ja, det blev en mycket fin dag med god lunch, underbar natur att promenera i och sedan en skön kväll därhemma på balkongen med räksmörgås och rosé! Alltså inget att klaga på! 🙂
   Hälsningar, Gunilla

   0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.