Längtan till Bohuslän!

Längs Bohuskusten har vi många pärlor som vi återvänder till lite då och då! Nu har vi fått en ny pärla med Björholmen – platsen för vår sons bröllop! Maken och jag besökte Björholmen tidigare i år, på självaste trettondagsaftonen. Den dagen var en kall och klar vinterdag. Du kan läsa om det inlägget här! Några månader senare, i mitten på maj, var det en ljummen och skön försommardag!

Jag har allt som oftast en längtan att komma upp till Bohuslän. Sommar som vinter. Höst som vår. Jag behöver inte nödvändigtvis bo här. Nej, jag vill längta! Upplevelsen blir så mycket mer intensiv och djup om man får längta.

Jag tror att de allra flesta som har besökt Bohuslän, uppskattar landskapets karaktär med bland annat de typiska skärgårdshusen, sjöbodarna, doften från tång och hav, skaldjuren, samt de solvarma klipporna om sommaren.

Låt oss titta på miljön vid Björholmen…

Lägg märke till ljuset och speglingarna…

Foto: Bilden tagen ifrån vårt balkongfönster, dagen efter bröllopet!

Sjöbodar, bebyggelse, klippor, hav och båtliv… Det är Bohuslän det! Av min bror fick jag veta att Idun – den blå fiskebåten mitt i bild, sjönk i hårt väder utanför Räbbelhuvud, utan för Kyrkesund, nordväst om Tjörn, i februari 2018. Den ensamme fiskaren tillika ägaren, räddades i sista stund av sjöräddningen och båten plockades upp så småningom av Kustbevakningen, då det fanns risk för oljeläckage. Vilken tur att allt slutade väl!

Nog skulle jag vilja simma ut ifrån badstegen, men det får allt bli lite varmare i vattnet först!

Sjöbodar – det är ett favoritobjekt att fotografera…

De får gärna vara lite solblekta och ”ruffiga”, som här! Taket ser nytt ut… det var väl dags!

Sjöbodar och bryggor….

Alltså dessa klippor – det är som ett vykort! Mitt hjärta slår alltid snabbare när jag kommer till Bohuskusten. <3

Och som jag skrev… de charmiga husen! De hör Bohuskusten till! 🙂

På vägen, strax innan man kommer fram till Björholmen, stannade vi till för att jag ville fotografera. Jag mer eller mindre kommenderade maken till att stanna! 😉

Du ser ju själv…

Foto: Strax innan Björholmen. Taget med min mobilkamera.

Ja, så pittoreskt i dessa små kustsamhällen!

På kvällen, vid bröllopet, färgades himmelen rosa… och luften var då alldeles ljummen…

Det var och är obeskrivligt vackert! Jag blickade ut över havet, himmeln och ville bara inte att kvällen – att stunden skulle vara över!

Men det blev midnatt och det var hög tid att gå till sängs, för att vakna upp till en kristallklar dag!

Vilka fantastiska speglingar…

Sjöbod nummer två från höger – det var där vi intog middagen på vår sons bröllop. Underbar middag och fantastisk utsikt över havet! Balkongen som skymtar längst upp till vänster – det var brudparets svit! 🙂

Manfred – så hette han vår sjöbod, där vi tillbringade hela kvällen och njöt av precis allting!

Jag är tämligen säker på att du förstår min längtan till Bohuslän! 🙂

Må gott alla kära läsare! Det är så roligt att just du tittar in här och delar min glädje!

Kram Gunilla

(Visited 134 times, 1 visits today)
0

10 svar på ”Längtan till Bohuslän!

 1. Så fina bilder från Bohuslän, ett landskap jag aldrig besökt. Det finns mycket vackert att se i Sverige minsann. Tur att det finns bloggar, så att man får se vilka fina platser det finns i vårt avlånga land.
  Jag önskar dig en fin dag och en skön helg!
  Kram, Ingrid

  0
  • Tack snälla Ingrid! Ja, allt som man skulle vilja se, kanske inte går! Så visst är det bra att ”följa med varandra” på bloggupplevelser! 🙂
   Skön helg till dig också!
   Kram Gunilla

   0
 2. Så fina bilder! Men det är väl fint att få längta lite tycker jag. Det är väl därför man uppskattar olika saker för man inte har det serverat framför sig hela tiden.
  Så fina sjöbodar och klipporna. Ja speciellt landskap. det finns mycket att upptäcka i vårt vackra land.
  Kram Annika

  0
  • Tack Annika för din kommentar!?❤ Ja, jag tycker om att längta och visa uppskattning! Det gör gott i kropp och själ.?
   Ja, så många vackra platser det finns i vårt land. Våra olika landskap skiljer sig ju åt och det gör att det alltid finns något nytt att upptäcka.
   Kram Gunilla

   0
 3. Verkligen något att längta efter … såå vackert! Underbara bilder … absolut njutbart att få ta del av! Känner att jag nog gärna skulle åka dit igen!
  Det är många år sen vi var nere på Västkusten … och just Bohuslän var jag senast i mitten av 90-talet, då vi hade en svampträff i en av de mindre orterna vid havet … tyvärr har jag glömt var …
  Tack för en härlig bildserie Gunilla!
  Kram

  0
  • Tack snälla Anki! Ja, om du vill besöka Bohuslän, så finns här ju en hel del tips på min blogg! 🙂 Man kan ju inget annat än att tycka att det är en underbart vacker kust. Från syd i Göteborgs norra skärgård och upp till Strömstad i norr. Längs den kustremsan finns många pärlor!
   Tack Anki – så roligt att du gilla mina bilder! 🙂
   Kram Gunilla

   0
 4. Så vackra foton från ditt sköna Bohuslän. Klipporna och vindpinade sjöbodar – magiskt ??

  Förstår din längtan och jag håller med om att längta gör upplevelsen ännu rikare. Bohuslän är en outforskad plats som jag gärna besöker efter ditt fina inlägg. Visan ”inbjudan till Bohuslän” har så målande text om allt det vackra som finns här.

  Önskar dig en fin dag och kramen ?

  0
  • Tack snälla Gunilla för din varma kommentar! Ja, jag tänkte på Evert Taube och på hans visa ”Inbjudan till Bohuslän”, när jag skrev inlägget. Och vi är ju många som vill besöka Bohuslän – och som sagt det är gott att få längta! 🙂 Det ska bli trevligt och spännande och se om du besöker någon plats i Bohuslän i sommar. Det finns som sagt många pärlor!
   Kram Gunilla

   0
 5. Vilka fantastiska bilder från Bohuslän. Visst är naturen och miljön otroligt fin. Jag kan tänka mig att det var en underbar plats att fira sonens bröllop på. Just den där känslan att längta till en plats är nästan finare än när man tar platsen för given.

  Tack för tipsen om Krakow. Vi tänker oss ungefär det upplägget som ni hade och självklart ska vi besöka Auschwitz. Det kommer att bli ett besök som berör men det är ett viktigt besök.

  Trevlig kväll!

  0
  • Ytterligare ett inlägg som hamnat bland skräppost ifrån dig!? Otroligt tråkigt! Ska bli mer uppmärksam framöver.
   Det var och är en fantastisk plats för Jörgen och Susannes bröllop! Det blev så fint där med vigseln på bryggan och sedan hela festkvällen i sjöboden.
   Ja, lycka till med resan till Krakow och som du har förstått så är Auschwitz ett måste. Det var en jobbig upplevelse, men inget som jag ångrar.
   Kram Gunilla

   0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.