Huset och björkskogen vid sjön!

Det diskuteras mycket om vädret just nu i sociala medier – om hur kallt det är! Runt påsk var det soligt med behaglig försommarvärme. Nu råder det isande vindar, nattfrost och här och var har det till och med fallit lite hagel eller snö. Det är nog inte vad de flesta längtar efter nu. Snö! Jag kan välja att vara inne eller så klär jag mig varmt och trotsar isande vindar. Jag kan skydda mig, men det som oroar mig är hur naturen – alla blomknoppar och våra små insekter som humlor, bin och nyckelpigor klarar sig?

Från bokskog till björkskog – det är ljuvligt med den skira grönskan och det är som min bloggvän Christina skrev till mig ” Otroligt vackert och helande på något vis!” Ja, naturen är energi – och rogivande på en och samma gång!

De vita stammarna mot grönskan och här vitsippor som dröjer sig kvar! Visst är det vackert!?

Nere vis vår sjö, ligger också ett gammalt hus med namnet ”Annero.” Visst låter det också vackert!? Och jag kan lova er att huset gör skäl för namnet! Ett hus med själ!

Trädgårdssidan som vetter mot sjön.
Huset ligger nära sjön och de har underbar utsikt över sjön!

Det må vara lite kylslaget, men jag längtar ingenstans just nu! Jag njuter av den skira grönskan, även om det är lite kallt om näsan! Det som oroar mig är att vattennivåerna är under det normala – det får bara inte bli torka!

Kram Gunilla

(Visited 83 times, 1 visits today)
0

2 svar på ”Huset och björkskogen vid sjön!

 1. Så vackra bilder av den skira vårgrönskan!
  Jag beklagade mig för sonen över kylan, men han sa så klokt: Var du glad att det har blivit lite svalare så att vi får behålla den här fina vårgrönskan och blomningen ett tag till. Rätt vad det är smäller det till och är sommar.
  Han har så rätt! Fånga dagen – ett slitet uttryck – men visst är det det vi ska göra!
  Kram, Ingrid

  0
  • Han har rätt din son med att blomningen varar längre, men nattfrost är inte så bra för ömtåliga blomknoppar! Men det går inte att påverka… om nu blommor och andra växter fryser, så behöver ju inte vi göra det! Värmen kommer… och då kanske inte det heller är bra!?
   Tack för din kommentar!
   Kram Gunilla

   0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.