Det gamla vackra huset med en sagolik trädgård!

Du som följer mig här på bloggen vet vid det här laget att jag har en förkärlek för äldre hus. Gärna hus som har snickarglädje och en tillhörande trädgård som är som en enda stor blommande oas! Trädgården får gärna vara välskött, men samtidigt lite vildvuxen! Runt om, vid våra promenad – och cykelstråk finns sådana hus och ett av dem, ska du få se nu!

Det här huset kan jag inte gå förbi utan att stanna och beundra det! Under alla årstider, är det lika vackert i den välskötta, men ändå lite vildvuxna trädgården. Det är ett äldre par som bor där och vid något av besöken har jag kunnat framföra min beundran till husets ägare. Vid dagens besök, såg jag endast till kvinnan som satt på en pall, pysslandes med sina blommor. Jag lät henne vara ifred. Ville inte störa henne.

Nu är det tidig vår och alla lökväxter är små och syns inte så tydligt på bilden. Men när man står där framför trädgården i verkligheten och ser en mängd av blommor i olika färger, då blir det mycket effektfullt!

Det är en stor trädgård att sköta om… för att inte tala om huset!

Tänk att få sitta här på bänken och blicka ut över sin vackra trädgård! 🙂

Åh, jag älskar de där gamla nötta trädgårdsmöblerna som förmodligen står ute året runt.

När vi kommer in i maj månad brukar, trädgården se ut så här…

Då blommar bland annat tulpaner i olika färger….

Den vackra balkongen smyckas med pelargonior! 🙂

Avslutningsvis så blommar också äpple – och körsbärsträden i trädgården!

Mr R säger att jag är född under fel århundrade! Kanske det!? Vi kan väl säga så här… att jag gärna vill bo i ett sekelskifteshus och ha en sådan trädgård. Jag tänker att jag går där i min långa, vackra klänning och har ett vitt och skirt solparasoll i handen. Vill ju skydda mig mot solen. 😉 Jag slår mig ned i en vitmålad trädgårdsstol, eller varför inte i hammocken och tittar ut över vår vackra trädgård som är i perfekt skick tack vare vår trädgårdsmästare Johan! Klara – vårt hembiträde kommer ut med ett glas kall lemonad. 🙂

Nja… jag trivs allt bra i nutid också! I vårt radhus med tillhörande trädgård, där jag och Mr R, gör jobbet själva och njuter av resultatet! 🙂 Lemonaden eller varför inte ett glas kallt vitt, sitter fint i kvällssolen och det är både inhandlat och serverat av Mr R! 🙂

Är du också förtjust i gamla hus med snickarglädje eller föredrar du ett modernt hus? Kanske du bor i lägenhet? Berätta gärna – så roligt att läsa era svar!

Kram Gunilla

(Visited 87 times, 1 visits today)
0

12 svar på ”Det gamla vackra huset med en sagolik trädgård!

 1. Det ser verkligen ljuvligt ut!
  Jag har bott i över 50 år i ett gammalt hus på landet med en stor trädgård. Inte så tjusigt som på dina bilder, men bra ändå tycker jag.
  Nu sitter jag i min lilla tvåa på Odvalds med en minitäppa och är ganska nöjd med det också.
  Kram, Ingrid

  0
  • Det låter underbart om ditt hus Ingrid! Det behöver inte nödvändigtvis vara tjusigt, utan det är väl mer ”husets själ” som gör det ombonat och trivsamt. Har människorna trivts och vårdat sitt hus, så får huset en ”vacker själ.” Var sak har sin tid… att du är nöjd med ditt boende även idag. Det är huvudsaken! 🙂
   Kram Gunilla

   0
 2. Som du säkert vet är jag lik dig när det gäller detta :). Älskar gamla och vackra hus, med ett skimmer av romantik över sig. Älskar gamla hus över huvud taget. Hus med själ och historia.
  Eftersom jag själv bott i gamla hus med både själ och historia så känner jag skillnaden. ”Det sitter i väggarna” är en sanning man inte kan komma ifrån.
  Kramis

  0
  • Jag har också bott i ett gammalt hus med jättestor trädgård! Inte så vacker som på mina bilder, men ändå med mycket blomster och fruktträd. Jag kan inte förklara min kärlek till dessa hus… men har alltid älskat dem och så kommer det väl att vara! Ja, det är något med husets själ… ”det sitter i väggarna!”
   Roligt att dela det här med dig Lollo! Behöver inte förklara så mycket! 🙂
   Kram Nilla

   0
 3. Jag älskar liksom du gamla hus … och gamla trädgårdar! Vilken ljuvlig trädgård och vilket underbar hus!
  Vi bor ju i ett litet hus i kanten av skogen … från början undantagsstuga till gården, sen stod det tomt i flera år innan barnbarn till ägaren gjorde det till sommarstuga – och så köpte vi det för 20 år sedan 🙂
  Kram

  0
  • Visst är huset och trädgården underbart! Är lite orolig över om ngt hänt med mannen i huset?
   Du bor ju mysigt där vid kanten av skogen med en till synes underbar natur omkring dig! Jag trivs bra i vårt radhus, men det är inte mitt drömboende! Om jag ska vara ärlig, så är jag inte säker på om det finns ett drömboende för mig! 🙂 Men gamla hus och trädgårdar… det gillar vi Anki! 🙂
   Kram

   0
 4. Jag älskar gamla hus med snickarglädje och har precis som du fått höra att jag är född under fel århundrade….Huset och trädgården på bilden är vackert. Men å andra sidan så har de flesta hus och trädgårdar sin charm. Nu längtar man ju ännu mera efter våren/sommaren och snart är den här.

  Ha en fin helg!
  Kram Christina

  0
  • Jag kan nog tycka om olika hustyper… men är inte så förtjust i stora moderna hus med raka linjer, samt med enorma fönsterpartier. Det ser totalt själslöst ut! Ja, smaken är som bekant delad…
   Det väntas sol o värme även idag här på västkusten… Underbart!
   Trevlig helg till dig också!
   Kram Gunilla

   0
 5. Vilket vackert hus! Ja jag gillar gamla hus. Vårt eget är från 1936. Från början ganska fyrkantigt tidstypiskt funkis och lite tråkigt men vi har byggt till och om i olika omgångar vartefter familj och behov vuxit. Nu är det mer Villekulla med glasveranda och en tornliknande utbyggnad. Vi tycker mycket om vårt hus och trädgård med cykelavstånd till stan och mycket annat. Många minnen i väggarna här där vi byggt familj. Men visst nu är vi bara två personer i ett stort hus på två våningar plus inredd källare. Allt ska skötas. Men det är ju också kul än så länge. Tänkte idag när jag hem så fint det är med all scilla i de gamla trädgårdarna här på gatan. Du hade så fina bilder i ditt senaste inlägg.
  Kram och fortsattfin vårhelg!
  Annika

  0
  • Glasveranda och tornliknande utbyggnad låter underbart! Ja, ni har onekligen gott om utrymme… kanske mer än vad som behövs och sommarstuga! Så jag förstår att ni har att göra! Men det är som du säger… det finns så många minnen och det är svårt att bara flytta iväg och sälja sin bostad till någon annan! Vi har bott i fyrtio år i vårt radhus… vi skulle bara bo här några år, för att sedan bygga något nytt åt oss. Maken är ju snickare… men vi har blivit kvar!
   Ja, gamla välskötta trädgårdar som har blommande växter från vår till höst… det gillar jag! Men med scilla är det något alldeles särskilt! 🙂
   Kram Gunilla

   0
   • Ja det är väl ett bevis på att ni också trivs! Vi har ingen brådska att flytta men ska inte bo kvar så länge att det blir övermäktigt att sköta.
    Kram Annika

    0
    • Ja, vi trivs här, även om främst jag har drömt om det där huset eller lägenheten i äldre stil! Vi har också sagt att vi ska flytta till lägenhet medan vi orkar att flytta! Få se hur det blir med den saken. Vi står i bostadskön här i kommun, så vi få se….
     Kram Gunilla

     0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.