Vårkänslor i mitt goa Göteborg!

Idag, när jag skriver så infaller vårdagjämningen – är det inte underbart så säg! Det är lika fantastiskt varje år, den där spirande, varma och goa känslan i kroppen som säger att nu är det vår! Jag njuter av den här tiden, då små blommor sticker upp ur jorden och allt spirar och gror. Nu kan jag börja längta. Längta efter det vackraste som finns. Vitsippor! Men också efter trädens skira grönska och fågelsång.

I lördags vandrade jag genom ett vårlikt Göteborg. Hade en del ärenden, men tog god tid på mig att stanna till och njuta av de tidiga vårblommorna.

Små gula krokusar som tittar upp längs Allén…

Åh, jag blir så glad över alla vårblommorna som är så viktiga i stadsmiljön! Såg flera som stannade upp och fotograferade. 🙂 Hann däremot inte bort mot Floras Kulle. Hoppas att jag kan ta mig dit också innan krokusarna har blommat över.

Mellan Trädgårdsföreningen och Kungsportsbron fanns lila krokusar…

Blommor gör mycket för en vackrare stadsmiljö. Även ståtliga hus och andra byggnader är tillsammans med ”vattenblänk”, viktiga för en attraktiv stadsmiljö. I bakgrunden ser du band annat Bastionsplatsen.

Grön slänt och kanalen som går under vackra Kungsportsbron! Bron går över Vallgraven och den invigdes i juli 1901 av kung Oscar II.

Vid närmre eftertanke, ska jag in till staden imorgon. Det är dags för ett besök nummer två hos optikern! Kanske det också blir ett besök till Floras kulle då! 🙂

Kram Gunilla

(Visited 121 times, 1 visits today)
0

8 svar på ”Vårkänslor i mitt goa Göteborg!

 1. Härliga och vårsköna bilder från din stad! Hoppas du får bra väder och kan besöka Floras kulle … ja, inte för att jag vet var eller vad det är, men det låter trevligt!
  ???
  Kram

  0
  • Tack Anki! Floras kulle ligger i Kungsparken, bakom Stora teatern. Här finns också en känd staty, Flickan och sjötrollen av Ivar Johansson. Det finns fler statyer av andra konstnärer. Ett fint grönområde som även det sträcker sig efter kanalen.
   Kram Gunilla

   0
 2. Så fina vårbilder från Göteborg! Visst är det underbart när man får se de första vårtecknen. Nu tittar faktiskt solen fram lite här, annars har det varit en väldigt grå förmiddag.
  Ha en fin dag!
  Kram, Ingrid

  0
  • Ingen sol här idag, men uppehåll och lite vårlikt i luften. Var en sväng inne i staden idag hos optikern, men var för trött efter besöket för att gå runt mer på stan!
   Roligt att du tyckte om vårbilderna från staden! 🙂
   Kram Gunilla

   0
 3. Mums för att du tog med mig på vårpromenad i en av mina favoritstäder. <3
  Visst går vi mot en härlig tid. Hoppas våren kommer i små etapper och inte sveper iväg för snabbt.
  Kram Bosse

  0
 4. Vad härligt med en vårpromenad!
  Vitsipporna, dem längtar jag också efter….
  Planerar själv att ta en promenad idag. Är hemma med en fruktansvärd huvudvärk och en långpromenad brukar ha positiv effekt så det är vad jag hoppas på.

  Ha en fin helg!
  Kramar Christina

  0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.