Vackert som ett vykort vid Björholmen i Bohuslän!

Ibland blir längtan så stor att åka till det karga Bohuslän och blicka ut över havet, klippor, kobbar och skär! Skärgårdshusen och fiskebodarna inte att förglömma.

På trettondagsafton vaknade vi till en näst intill klarblå himmel och alldeles vindstilla morgon. En perfekt dag för en utflykt! Vi har många pärlor i Bohuslän som vi återvänder till om och om igen. Men det är också roligt att hitta nya! Vi studerade kartan och bestämde oss för att besöka Björholmen som är beläget på Tjörn vid Stigfjorden.

Att åka ut till skärgården i Göteborg eller som den här gången upp genom Bohuslän, när det är lågsäsong, är det bästa man kan göra, om man som vi vill ha härligheten för sig själv! Bada kan den hurtfriske göra oavsett årstid, men jag nöjer mig med att i lugn och ro andas in havsluften, känna doften av tång och saltvatten. Gå på bryggorna och njuta av det kristallklara vattnet.

Det var verkligen ”lugnet efter stormen” (Alfrida). Havet spegelblankt och allt vackert som ett vykort!

Det är något alldeles speciellt med solljuset den här årstiden och särskilt vid havet.

Och här ligger Idun i väntan på att åter ge sig ut på havet! 🙂

Idun från andra sidan viken och i bakgrunden Björholmens marina.

Stugor alldeles vid vattnet som man kan hyra!

Närmre vattnet är det svårt att komma!

Fotograferat i motljus. Det ser ut som om hela marinan svävar på moln!

Visst är det som ett vykort? Huden knottrar sig och jag blir alldeles varm i kropp och själ av att vistas i miljön. Mer idylliskt kan det knappast bli. Men så har det inte alltid varit! Det har funnits hårda och bistra tider i kustsamhällena. Många kustbor har fått slita hårt för brödfödan.

Här ville jag stanna länge, länge….

Solljuset var fantastiskt denna dag! De kala klipphällarna lyser som guld. De här skyddade vikarna inbjuder verkligen till paddling med havskajaker!

Jag var väldigt sugen på att ”låna” den där lilla båten, men jag nöjde mig med att föreviga vyn. Återigen vackert som ett vykort eller som en tavla!

En ensam svan kom simmande emot oss och formade sin fjäderdräkt till ett hjärta! Fantastiskt! <3

Tänk att vi hade en sådan tur att också få se en svan. Graciöst, ljudlöst och makalöst vackert!

Ja, men då har vi hittat en ny pärla och kom ihåg Björholmen mina vänner! Det finns mer att undersöka här i området. var så säker!

Kram Gunilla

(Visited 132 times, 1 visits today)
0

10 svar på ”Vackert som ett vykort vid Björholmen i Bohuslän!

 1. Ja … så oerhört vackert! Förstår att du längtar dit mellan varven. Och den där svanen, speglad i det blanka vattnet, blev ju en extra fin tavla för ögat 🙂
  Kram

  0
  • Ja, jag älskar att åka ut till havet och till vidderna! Det där spegelblanka vattnet är inte så ofta som man få se. Oftast är det just på vintern. Ja, vilken vacker svan och den var väldigt nyfiken på mig. Ville förstås ha lite mat. <3
   Kram Gunilla

   0
 2. Fantastiskt vacker plats! Visst är ljuset speciellt så här års … och det visar dina underbara foton! Vackra vyer och läckra speglingar! Så snyggt!

  0
 3. Vackert! Och bilden med svanen är underbar, jag gillar kontrasten mellan det mörka vattnet och den kritvita svanen. Bilderna förmedlar lugn och det är precis vad jag behövde just nu, så det känns gott att skrolla upp och ner bland bilderna.

  Ha en fortsatt fin vecka 2.
  Kramar

  0
  • Tack Christina! Du är uppe tidigt ser jag! Det är inte jag.:) Ja, när svanen kom där simmades emot oss… alltså det var så vackert! Hur den formade sina stjärtfjädrar till ett hjärta och som du påpekar den kritvita fjäderdräkten mot det mörkare vattnet! Ja, det var en fin dag.
   Önskar dig en bra vecka med lagom tempo. <3
   Kram Gunilla

   0
 4. Å vad fina bilder på spegelblankt hav! I fina Björholmen var sambo och jag för några år sedan, vi bodde alldeles intill havet, tror att huset vi bodde i skymtar på en av dina bilder.
  Kram från Kerstin

  0
 5. Wow. <3 När jag kommer till ett sådant här blogginlägg blir jag helt lyrisk. Då är Blogglandia som bäst. Jag njuter och kommer in ett behagligt sinnestillstånd. Min egen fantasi vill ta plats och fantisera vidare om Björholmen. Förstår att det inte var lätt att välja en header – men jag hade valt samma foto. Dina header som jag sett sedan jag fick äran att besöka bloggen för första gången hade lätt platsat i en års almanacka. 12 läckra Nillan-foton.
  Kram

  0
  • Åh, tack Bosse för den oerhört fina komplimangen!Tolv ”Nilla-foton!” Jo, jag tackar allra ödmjukaste! 🙂 Det kändes väldigt bra just idag, då jag mest ligger i sängen på grund av mina ryggbesvär. AJ, aj! 🙁 Ja, det var inte lätt att välja foto till min header, men det kort – den vyn var och är magisk i verkligheten. Alltså ljuset och det kristallklara vattnet… Underbart!
   Kram Nilla

   0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.