Boktips – Följ med till Delsjön!

Boktips: Delsjön – Där stad och vildmark möts

Författare. Anders Ejdervik/ Mikael Svensson

Förlag: Votum

Följ med till Delsjöområdet – oasen som gränsar till Göteborg, Härryda, Mölndal och Partille. Delsjöområdet är välbesökt. Över en miljon besök under ett år, men du behöver inte trängas. Området är stort och smultronställena är många. Naturfotografen Mikael Svensson och författaren Anders Ejdervik har vandrat i området under alla årstider. De har besökt platser både nära väg och långt in i skog och mark.

Den här boken bygger på deras upplevelser. De tar dig med på sina turer. De har gjort besök i isig vinter, spirande vår och ljuvlig försommar. De har vandrat i den fagra sommaren och genom storslagen höst till ännu en vinter. De har besökt golfbanor, vattenverk och polisens rytteri. De har beundrat utsikten från telemasten. De har hälsat på hos sportfiskarna, paddlarna och roddarna. De har träffat fantastiska människor som delat med sig av kunskaper och erfarenheter från vildmarken mitt i stan.

En bok med underbara naturfoton dokumenterat under alla årstider! Så givande att följa med på författarnas äventyr, samtidigt som jag upplever en hög igenkänningsfaktor! Vi är många i Göteborgs kommun samt i kranskommunerna som besöker den här oasen året runt! Likväl tror jag att alla uppskattar den här boken, oavsett om du har varit i området eller inte! Delsjöområdet är ett utflyktsmål för alla!

Så många gånger genom alla år vi har cyklat och vandrat kortare eller längre sträckor inom området och igenom för att ta sig in till Göteborg eller till någon av kranskommunerna. Jag promenerade nyligen runt Stora Delsjön med en före detta kollega och som alltid njuter jag av naturen här. Jag rekommenderar boken varmt!

Kram Gunilla

 

 

(Visited 40 times, 1 visits today)
0

4 svar på ”Boktips – Följ med till Delsjön!

 1. Jag ska tipsa sönernas kusin med familj. De är inflyttade Göteborgare och bor nu i Sävedalen efter många år inne i Göteborg. Familjen tycker om att vara ute i naturen. Får höra om de känner till området runt Delsjön.

  0
  • Jag skulle ju tro att de känner till området eftersom det gränsar till flera kranskommuner! Boken finns att låna på de flesta bibliotek i och runt Göteborg. Väl värd att låna för värdefulla tips på vad man kan göra i området och inte minst för de vackra bilderna! Om den inte finns på deras bibliotek, går det säkert att be dem ta hem den!
   Kram Gunilla

   0
 2. Det är härligt och otroligt viktigt med sådana här natur-oaser.
  Glömde skriva det i min första kommentar. Läcker header som vanligt. Jag vet att det inte är någon tävling, men jag tror du är den bloggare som har den ”högsta lägsta nivån”, när det gäller header. Dessutom har jag inte sett en enda header hos dig som inte varit lockande – ännu. 😉 Ändå kan jag på mitt sätt tänka, hoppas Nilla behåller just den jättelänge. Men det är ju för att jag ofta är en nostalgiker.
  Söndagskram Bobo

  0
  • Åh tack Bosse! Vad glad jag blir! Vet att du gillar mina headers och jag vet att du har två favoriter. Ett vintermotiv med spegelblankt hav ute vid Fotö och ett sensommarmotiv på
   Hermanö. Nu tycker jag det är roligt att låda header spegla varje inlägg. Så då byter jag varje gång! 🙂
   Kram Nilla

   0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.