Om mig

Välkommen till Nillas Hälsa & Harmoni!

Jag heter Gunilla och är utbildad fritidspedagog, stresskonsult och är handledare inom sorgbearbetning. Efter många och innehållsrika arbetsår lämnade jag så mitt yrkesverksamma liv i december 2017. En ny fas i livet har tagit vid där jag förfogar över all min tid!

Min man Roger och jag bor i ett radhus omgivit av skog och sjö. Ute i väster har vi Göteborg med en underbar skärgård som vi ofta besöker. Våra två söner, Jörgen och Andreas är utflugna sedan länge, men bor inte så långt ifrån oss. Till familjen har det tillkommit två underbara svärdöttrar, Tove och Susanne, vårt barnbarn Olivia och vårt bonusbarnbarn William.

Nillas hälsa och harmoni….

Att Nilla är mitt smeknamn är inte så svårt att klura ut! Många stora och små använder sig av det namnet. När jag började blogga 2012, startade jag samtidigt min enskilda firma som utifrån utbildning och intressen fick namnet Nilla Hälsa & Harmoni. När jag avvecklade mitt företag, så drev jag bloggen vidare, men flyttade över den till WordPress.se.

Hälsa

Det är viktigt för mig att min blogg speglar det liv jag lever här och nu och därför förändras delar av innehållet då och då. Jag skriver ur ett hälsoperspektiv som känns rätt och riktigt för mig och precis som allt annat i livet förändras min syn på hälsofrågor. Jag är en aktiv människa som gärna vistas i skog och mark och min längtan till havet är ständigt närvarande! Olika yogaformer finns alltid med som en del i mitt liv och zumbaträning har blivit en ny favorit. Det finns olika vägar att gå för att må bra i kropp och själ och jag har inte för avsikt att komma med några pekpinnar. Jag kan inte veta vad som är bäst för just dig! Utan genom min blogg vill jag inspirera mina läsare till att det ska vara enkelt och roligt att röra på sig oavsett förutsättningarna. Att må bra handlar om så många olika delar och förutom fysisk aktivitet, så påverkas kroppen såklart av den mat vi stoppar i oss. Det finns så många olika ”skolor” om vad som är rätt och riktigt. För mig handlar mat om att den ska vara så naturlig som möjligt, utan onödiga tillsatser. I möjligaste mån köper vi ekologiskt och rättvisemärkt. Att må bra handlar om att vårda både sitt inre och sitt yttre, så lite flärd emellanåt hör oss hemma här på min blogg. Jag har ett förflutet inom modebranschen, så visst kan vi påverka vårt välmående även med att känna sig fin och välklädd!

Harmoni

Harmoni handlar för mig om att uppnå någon slags balans i tillvaron. Att det råder balans mellan aktivitet och vila. Jag njuter lika mycket av att vara i rörelse, som att ibland bara ”slå mig ned” och vara närvarande i stunden. Hur underbart är det inte till exempel att se solen gå upp eller ned. Eller gosa med ett husdjur eller med ett litet barn. Att ströva en kortare eller längre sträcka i naturen är den allra bästa platsen för mig att uppleva harmoni. Jag älskar att upptäcka nya platser i såväl naturen som på våra utflykter och resor. Och eftersom jag tycker lika mycket om att fotografera och dokumentera, så är min systemkamera en ständig följeslagare. Harmoni för mig handlar också om vårt boende. Jag vill att vårt hem ska kännas välkomnande och trivsamt, personligt och med en mix av gamla, kära ting och nyare föremål. En skön helhet som stämmer i färg och form. Feng shui är något som jag inspireras av då det är ett synsätt som både tar hänsyn till människan och naturen.

Alla bilder är mina egna, om inget annat anges. Mina foton får inte spridas utan mitt tillstånd. Jag blir glad om du lämnar en kommentar innan du går och framför allt hälsar jag dig välkommen tillbaka!

Jag kan nås på:

k.l.gunilla.johansson@gmail.com

Gunilla Johansson

(Visited 474 times, 1 visits today)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.