Om mig

Välkommen till Nillas Hälsa & Harmoni!

Här på bloggen delar jag med mig om mina tankar om livet, att på olika sätt må bra och hålla mig frisk och stark. Att promenera, vandra eller cykla i vår underbara natur är något som jag ofta återkommer till i min blogg. Jag vill framhålla att ett innehållsrikt liv är inte detsamma som ett kostsamt liv. Ett innehållsrikt liv är att se det stora i det lilla. Eller lyckan sitter inte i dina ekonomiska tillgångar. Lycka är något som finns inom dig och kommer till uttryck genom upplevelsen!

Om mig

Jag heter Gunilla Johansson och är 65 år. Jag är utbildad fritidspedagog, (Lärarhögskolan Göteborg) diplomerad stresskonsult, (Humanova) samt certifierad handledare inom sorgbearbetning. (Svenska Sorginstitutet).

Efter många och innehållsrika år lämnade jag mitt yrkeslivet i december 2017. En ny fas i livet har tagit vid där jag förfogar över all min tid!

Min familj

Min man Roger och jag bor i ett radhus omgivit av skog och sjö. Ute i väster har vi Göteborg med en underbar skärgård som vi ofta besöker. Våra två söner, Jörgen och Andreas är utflugna sedan länge, men bor inte så långt ifrån oss. Till familjen har det tillkommit två svärdöttrar, Tove och Susanne, vårt barnbarn Olivia och vårt bonusbarnbarn William.

Nillas hälsa och harmoni….

Att Nilla är mitt smeknamn är inte så svårt att klura ut! Många stora och små använder sig av det namnet. När jag började blogga 2012, startade jag samtidigt min enskilda firma som utifrån utbildning och intressen fick namnet Nilla Hälsa & Harmoni. När jag avvecklade mitt företag, så drev jag bloggen vidare. Det är viktigt för mig att min blogg speglar det liv jag lever här och nu och därför förändras delar av innehållet då och då.

Hälsa

Jag är en aktiv människa som gärna vistas i skog och mark och min längtan till havet är ständigt närvarande! Olika yogaformer finns alltid med som en del i mitt liv och zumbaträning har blivit en ny favorit. Vardagsmotionen är viktig för hela välbefinnandet. Såväl fysiskt som psykiskt.

Harmoni

Harmoni handlar för mig om att uppnå någon slags balans i tillvaron. Att det råder balans mellan aktivitet och vila. Jag njuter lika mycket av att vara i rörelse, som att ibland bara ”slå mig ned” och vara närvarande i stunden. Att ströva en kortare eller längre sträcka i naturen är den allra bästa platsen för mig att uppleva harmoni. Jag älskar att upptäcka nya platser i såväl naturen som på våra utflykter och resor. Eftersom jag tycker lika mycket om att fotografera och dokumentera, så är min systemkamera en ständig följeslagare.

Framtiden

Den är jag nyfiken på! Vilka utmaningar väntar mig? Nya intressen? Nya bekantskaper? Sorg och Glädje?

Foton

Alla bilder är mina egna, om inget annat anges. Mina foton får inte spridas utan mitt tillstånd.

Jag kan nås på:

k.l.gunilla.johansson@gmail.com

Varmt välkommen att följa med mig på min fortsatta vandring genom livet!

Gunilla

(Visited 731 times, 1 visits today)
0

4 svar på ”Om mig

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.