Följ med till Fiskebäckskil, Malö strömmar och Grundsund!

Tänk så mycket en dagstur kan ge – särskilt om vädret är på topp och målet är att få åka runt i bohuslänska skärgården! Det finns så många platser att besöka längs vår vackra kust, så det är svårt att välja! Men den här gången blev det busstur till Fiskebäckskil och därifrån en skärgårdstur mot Nordströmmarna och Malö strömmar förbi Evert Taubes Handelsman Flink. I Fiskebäckskil bjöds vi på en mycket god lunch – fiskrätt så klart och det på mysiga hotel Gullmarstrand. Efter lunchen en trivsam promenad och en givande guidning om Fiskebäckskils mångåriga historia. Allt ifrån den viktiga sillperioden, badorten Fiskebäckskil och till konstnärens Carl Wilhelmson.

Dagens höjdpunkt tycker jag nog ändå att mysiga Grundsund var – Vivica Lärns Saltö ni vet!  Där gick vi runt och njöt av det sagolikt soliga vädret och den minst lika underbara miljön! Men herr och fru Blomgren, Mac Fie, Sara eller Dr Schenker såg vi inte till! 🙂 Nya avsnitt lär komma till sensommaren.

Blev så varm i hjärtat när jag såg att båten som vi skulle åka med heter; ”Ellen af Bohuslän”. Min svärmor hette Ellen.

När vi steg ombord serverades kaffe och smörgås och sedan tuffade hon ut i skärgården och vi fick njuta av sol, vind och vatten!

Visst är hon vacker!?

Jag är svag för båthus i alla de former och färger. De finns alltid med bland mina foton.

Slitet kan också var vackert!

Det gula huset som skymtar är Handelsman Flinks hus. Tänk så besjunget och välbesökt!

Andra vackra miljöer som vi passerade…

Ser aningen farligt ut att beträda den här bryggan, men så vacker ändå i miljön!

Och så all underbara hus och trädgårdar i Fiskebäckskil och på Grundsund

Här bland husen kan jag gå hur länge som helst! Det verkar vara ett rosenår i år. Mängder av rosor överallt denna sommar!

Och så hamnen med magasinen, båthusen, skärgårdshusen, båtarna och vattnet. Grundsund – så mysigt!

En skönhet till bland alla båtar! Gissa vilken?

Vi var ca: 25 personer på den här resan och förutom maken, min svåger och jag, så träffade jag på en kär kollega från mitt tidigare arbetsliv! Tänk att vi bland alla resmål och datum, valde samma resa! Fantastiskt!

Härliga Birgitta! Vi ses…

Åh, vad det är underbart med de här utflykterna!

Kram, Gunilla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Visited 409 times, 1 visits today)
0

8 svar på ”Följ med till Fiskebäckskil, Malö strömmar och Grundsund!

 1. Skärgårdsliv, hav, båtar, klippor, hus längs kusten, rosor och goda vänner. Låter som en underbar utflykt. Härligt, precis vad man behöver när det är semester 🙂

  Ha det bäst!
  Kram Christina

  0
 2. Världen är liten. Plötsligt stöter vi ihop med ”gamla” medmänniskor. Visst var det en vacker båt. Alla foton var en njutning. Vilken vacker trakt. <3
  Läcker bild på bron, men jag hade aldrig vågat prova den.
  Jag ser fram emot när Saltön startar upp igen i slutet av nästa månad.
  Kram Bosse

  0
  • Ja, vad världen kan vara lite ibland! Ska bli så mysigt att luncha med Birgitta och Inger lite senare mot hösten. Jag ser också fram emot Saltön och människorna där igen… mysig serie!
   Kram, Gunilla

   0
   • Mycket gemytlig serie. Då har du något att se fram emot till hösten.
    Det gjorde inget att du inte lagt in något ”nytt”. Då fick jag ett bra tillfälle att njuta än en gång av de fina fotona.
    Måndagskram Bosse

    0
    • Jag är precis hemkommen ifrån några fina dagar i Blekinge! Nu har jag gallrat och redigerat mina foton ifrån vår lilla tripp och några guldkorn hoppas jag att jag ska kunna bjuda på! 🙂 Tack fina Bosse!
     Kram, Nilla

     0
 3. Låter ljuvligt, för att inte tala om hur härliga alla bilderna är … Underbart!
  Det värsta med sådana här utflykter är att det blir så hejdlöst mycket foton. I alla fall så fungerar jag så att jag knäpper bilder på allt jag ser som jag gillar … nästan i alla fall.
  Och hur gör man för att sålla bland bilderna sedan? 15 foton som ser nästan lika ut men har ändå några små skiftningar … suck!
  Himmel, vad bildfiler det ligger på datorn och backup-diskarna … 😛
  Fortsätt njut! Det ska jag också göra 😉
  Kramis

  0
  • Märkligt! Har precis kikat in hos dig och så har du ungefär samtidigt lämnat en hälsning till mig! 🙂
   Att du nämner det här med alla foton som man samlar på sig är också märkligt! Jag tänkte göra ett inlägg om det… om alla bilder som ”bara ligger där på datorn!” På projekt sortering pågår!
   Roligt att du gillar mina foton och visst är miljön underbar! Nu är vi hemkomna ifrån Blekinge och Småland och nog har jag snart nya vackra miljöer att visa här på bloggen!
   Kram, Nilla

   0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.