Midsommardagen 2020

Midsommardagen – började dagen med en tidig morgonpromenad i skogen. Ljuvliga dofter efter gårdagens regn och just nu faller lite mer regn. Pyttelitet med regn, så det får gärna komma mer.

Vår midsommarafton blev precis så som jag önskade efter de förutsättningar som var. Helst hade jag varit ute i skärgården, men har man ingen egen båt, så har man inte!

Vi åkte till Älvstranden och promenerade runt i makens barndomskvarter. Uppe på Slottsberget är det så fin utsikt och jag har visat bilder därifrån många gånger, men här kommer några till…

Inte tröttnar man på de här vyerna!

Hittade en annan vinkel! 🙂

Vi promenerade vidare längs Älvstranden och upp till Sörhallsberget. Där intog vi vår fika, njöt av utsikten och lugnet. Allt medan molnen tornade upp sig inåt staden!

Utsikt från Sörhallsberget mot Slottsberget och inåt stan såg vi hur molnen blev allt mörkare…

Masthuggskyrkan och alltmer hotfulla moln. Kanske bäst att bege sig tillbaka mot bilen!

Det mullrade och det kom en störtskur, men vi klarade oss ganska så bra undan det mesta av regnet. Det kom några rejäla skurar hemma också! Men sedan blev det lugnt och vi kunde sitta ute under markisen och njuta av god mat och dryck och underbara dofter som kom med sommarregnet!

Det är så gott med ”midsommarmaten!” Matjessill, skärgårdssill, färsk potatis, gräddfil, ägghalvor, mycket grönt, nubbe och så gubbar förstås! 🙂

Lite senare på kvällen blev det en kvällspromenad – och det luktade gudomligt gott. Så välbehövligt regn!

Det är vackert när det skymmer….

Vacker kvällshimmel nere vid sjön. Flera tog sig ett kvällsbad. Mysig stämning härnere med människor i olika åldrar.

Efter regnet stiger värmen upp ur sjön och himmelen färgas rosa. Allt medan vi går över vår ”Monetbro” – Lukas bro som den egentligen heter. Vet inte vem Lukas är!

Få se om vi kan sitta ute och äta idag också eller om det utlovade åskovädret drar in över Göteborg och vidare inåt land.

Önskar er en fin fortsättning på midsommarhelgen!

Kram Gunilla

(Visited 59 times, 1 visits today)
6+

13 svar på ”Midsommardagen 2020

 1. Så vackra vyer! Även här blev det lite regn, men inte förrän i natt, så det var fräscht och skönt i morse. Min midsommarmat såg ungefär likadan ut som er, men någon nubbe fick jag inte. Det blev ett glas vitt vin till jordgubbarna i stället.
  Ha en fortsättning på midsommardagen!
  Kram, Ingrid

  0
 2. Vackra vyer från er promenad! Inget regn här, men åskan har mullrat på håll. Det är torrt nu, så regn är välkommet.
  Festligt och fint vid midsommarbordet … vi åt detsamma, minus jordgubbar. De får vi kalasa på en annan dag, när priserna är mer passande för ”fattigpensionärer” 🙂
  Ha en fortsatt fin helg!
  Kram

  0
 3. Wow, vilken utsikt! vackert! Gillar också de där mjuka klipphällarna ni har i Göteborg, de ser ut som om det är sådana ni promenerar på. Bron ser ju sagolik ut, inspirerad av impressionismen kanske.

  Tror att vi var många som firade i det ”lilla” formatet detta året…och det är ju fint det också. Här var det bara jag maken och vår dotter som tillfälligt flyttat hem i väntan på sin nya lägenhet som hon flyttar in i i julimånad.

  Önskar er en fortsatt fin sommarsöndag!
  Kram Christina

  0
  • Här finns många fina utsiktsplatser och vi är glada över så länge vi kan ta oss upp för egen maskin! 🙂 Det går riktigt bra faktiskt. Den röda bron – den har vi på närmre håll, närmare bestämt här på hemmaplan! Ja, den är fin, men tyvärr inte handikappanpassad! Hur sjutton ska en rullstolsburen kunna ta sig över!? En sväng och en brant backe och en välvd bro! Inte lätt. Tråkigt för ett äldreboende ligger i närheten.
   Det ”lilla formatet” passade oss perfekt! Hoppas det blev det för er också!
   Må gott!

   0
 4. Det är verkligen fina vyer ?! Även i Skåne blev det regn under midsommardagen och min promenad med en väninnan resulterade i att vi blev dyngsura båda två eftersom trädens grenverk inte räckte till som skydd när regnet började ösa ner – och det öste ner länge. Jag kände mig som Petronella från Plaskeby ? och promenaden blev kortvarigare än planerat.

  0
  • Haha! Petronella från Plaskeby fick mig att tänka på en kollega! Förstår att promenaden blev kortvarig! 🙂
   Nu väntas regn och åska inatt… regn ok, men inte åska! Dessutom är det uteträning kl 10.00 imorgon. Det känns inte så lockande….
   Må gott!

   0
 5. Låter som en fin midsommarhelg! Fina bilder. Vi firade med några goda vänner men med längre bord utomhus och handspritande stup i ett. Det kändes bra och blev en jättetrevlig långlunch med quiz som avslutning.
  Kram Annika

  0
  • Det verkar som om de flesta tycker att de haft en bra midsommar trots läget! Det fina vädret bidrog säkert till det. Kanske inte förväntningarna var så höga heller? Hursomhelst, så gör det mig glad att läsa att de flesta har haft en fin midsommar och upplevt glädje med det.
   Kram Gunilla

   0
 6. Ser att er midsommar blev fin och inget saknades på bordet. Midsommar är för många full av traditioner. För oss är det den mat ni och många andra åt sedan kan det bli olika från år till år. I år var det jag och livskamraten ååååå så skönt och fint vi hade det. Solen fortsätter att värma, vi skulle behöva lite av erat regn.

  0
  • Ja, Betty, jag tyckte också att det kändes så skönt att ”bara” vara vi två! Därmed kanske jag/vi inte alltid kommer att vilja vara det! Men i år kändes det så fint och bra på alla sätt. är så tacksam över det regn som har kommit – särskilt nu när en ny varm och torr period är här!

   0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.