Midsommarafton 2020

Det är lite svårt att förstå att det redan är midsommar! Årets ljusaste och vackraste högtid. Vissa ord får en vacker klang. Det låter helt enkelt vackert och kan också ha en positiv innebörd. Midsommarafton, morgonljus, morgonstämning, skymning, solglitter, havsbris, humlesurr, humleblomster... vackra ord och positiv innebörd för mig. Fyll gärna på listan!

Dagen har börjat med frukost på balkongen. Lite senare beger vi oss iväg med kaffekorgen och jag skulle tro att vi kommer att vi åker mot Älvstranden, går upp på Slottsberget och njuter av utsikten där! Sedan går vi vidare mor Sörhallsberget, där vi intar fikat!

Hemma sedan, i lugn och ro, äter maken och jag vår sedvanliga midsommarmat med sill, potatis och med alla goda tillbehör. Jordgubbar är också inhandlat! Jag hoppas att kvällen blir ljus och ljummen och kanske det också blir en kvällspromenad eller cykeltur ned mot sjön.

En cykeltur blev det även igår och här och var stannade vi till och plockade ängsblommor! Ännu ett vackert ord! Så nu har vi en fin bukett ute på bordet där och en bukett på köksbordet inne. Enklare och finare än ängsblommor kan det inte bli!

Vit duk, ängsblomster, liten flagga och en midsommarstång! Duken och midsommarstången är kära minnen som jag haft i många år.

Mycket blommor nu i midsommartid. Blommig duk, ängsblommor och den svenska flaggan som är något av det vackraste jag vet!

Det är midsommarafton och jag önskar er alla en riktigt ljus och vacker midsommar!

Kram Gunilla

(Visited 52 times, 1 visits today)
+7

10 svar på ”Midsommarafton 2020

 1. Jag började morgonen med att plocka lite blommor … ja, ängsblommor förstås, sen har jag kört in några kärror ved … nu en paus, snart lite fika. Sill och potatis förstås, men inga jordgubbar! Jag vägrar betala över 70:- för belgiska jordgubbar, vilket var det enda som fanns! Snart mognar mina egna gubbar – får njuta då istället!
  Ser ut som ni får en riktigt trevlig dag … det ska vi också ha, men bara på hemmaplan.
  Ha det gott!
  Kram

  0
  • Tack Anki! Det blev en bra dag – på hemmaplan och lite bortaplan! 🙂
   Egna gubbar är ju bäst – men det har jag inga! Fick tag på svenska gubbar, men DYRA!
   Kram

   0
 2. Du skapar sådan trevnad om king dig, Nilla. Vi har 3 små majstänger för bordet, och en har vi tänkt ta med ut i båten. Men vi glömde den hemma både förra året och i år.
  Förra året fick vi besök i båten, så då pyntade jag med en lite sommarbukett i stället, men i år har vi inte lockat några blommor alls, ensamma som vi var maken och jag. Då tycket jag att blommorna gjorde sig bättre i unga människors hår … och där de växer. I stället för att senare plocka 7 sorters blommor roade jag mig med att rädda Vinbergssnäckor som inte tog sig tillräckligt snabbt över vägen … Det blev säkert minst 7 st … hahaha

  0
  • Tack så mycket Lollo! Jag försöker göra fint med små medel ändå. 🙂 Tolkade dina rader lite roligt när jag läste dem… ”Då tycker jag att blommorna gjorde sig bättre i ungas människors hår där de växer!” Haha! ”Och” läste inte jag! 🙂 Gott nog Lollo att du räddade sju Vinbärssnäckor! De är så fina tycker jag.
   Kram på dig!
   Nilla

   0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.