Den blomstertid nu kommer….

Vädret är underbart och naturen likaså! Vi varvar trädgårdsarbete med utflykter till olika platser i vår närmiljö. Vi försöker helt enkelt leva och njuta så gott vi kan efter de förutsättningar som råder. Situationen känns märklig och det känns lite ogreppbart, eftersom ingen vet, än mindre kan lova när pandemin tar slut. Men jag försöker att lägga mitt fokus på det som är möjligt. På sådant som vi brukar göra och som därmed skänker oss glädje.

Den blomstertid nu kommer .…..

Det är verkligen ett sommarfagert Sverige med sina blomsterängar, och en ängsbukett är något av det finaste man kan ha både inne och ute.

Gröna hästhagar i utkanten av Råda Säteri….

En skön försommarkväll promenerade vi i området runt Råda Säteri i ett område som heter Labbra. Vi var här senast när vitsipporna blommade som mest, vilket redan känns så längesedan. Grönskan är fantastisk!

Bokskogen blir allt grönare….

Tillbaka till hästhagarna…

Vi behöver inte åka så långt för att komma ut i naturen och få en känsla av att ”livet är som vanligt!” Vi har också för första gången sedan pandemin startade njutit av en god lunch utomhus. Nu blev det tyvärr inte här vid Råda Säteri som det var tänkt, ”den goda fisken” som bland annat serverades som dagen rätt, var slut! Så vi åkte till ett annat ställe i närheten, för dagen till ära ville vi bara njuta av den ”lyxen” att sitta ute och äta. Att bli serverad och inte göra ett endaste jota, mer än att äta upp det goda!

Må gott!

Kram Gunilla

(Visited 77 times, 1 visits today)

14 svar på ”Den blomstertid nu kommer….

 1. Nog är det en underbar tid just och här har man börjat slå hö. Igår fick Eva sina vallar slagna och nu hoppas vi att de hinner pressa höet innan det blir regn. Tre hästar äter en hel del.
  Jag har också suttit ute och ätit i dag tillsammans men sonen och hans sambo. Det blåste hemskt, men det var varmt i alla fall.
  Ha en skön helg!
  Kram, Ingrid

  • Ja, det är mycket blåst, men varmare vindar ändå! Ja, hoppas att de hinner i ordning med höet, så hästarna få sitt.
   Gott att sitta ute och äta och ha lite sällskap. Idag ska vi på kalas och så mysigt att kunna sitta ute.
   Kram.

 2. Verkligen en underbar tid nu … vilket dina vackra bilder visar!
  Tyvärr väldigt blåsigt, men det kan man leva med 🙂
  ha det gott, Nilla!
  Kram

 3. Ja så vackert ute nu och skön sommarvärme! Vi fortsätter utforska nya vägar runt stugan på cykel. Så vackert, blir helt betagen. Små för na badplatser, söta torp och stora gårdar. Hästar, får, kossor, tranor och fågelkvitter. Ja då glömmer jag allt som är konstigt och ledsamt just nu.
  Kram Annika

  • Ja, så fint det är med utflykter! Att kunna cykla och utforska nya områden är ju så mysigt! Man ser och upplever så mycket ifrån cykelsadeln.
   Härligt Annika!
   Kram.

 4. Mums! Ett nytt sevärt blogginlägg låg där och väntade på mig. Jag använder också din taktik. Det funkar för det mesta även om det finns skuggor i hörnen.
  Äta utomhus förhöjer livskvaliteten, tycker jag. Härligt att ni kan mixa mellan trädgården och naturen därutanför.
  Helgkram Bobo

  • Tack Bosse! Att det finns skuggor i hörnen fick jag erfara igår. Det gjorde ont. Idag är det en ny dag och jag ska gå iväg på uteträning och träffa kompisarna!
   Kanske det blir en lunch i skuggan, men på hemmaplan! 🙂
   Kram Nilla

 5. Vilka ljuvliga bilder, visst lever vi en märklig tid men precis som du skriver det gäller att ta vara på och njuta av det vi har omkring sig. Sommar Sverige är vackert.

  Ha en fin dag Åse

  • Tack Åse! Ja, det är en märklig och oroande tid! Det känns så onaturligt och är det också att hela tiden undvika närkontakt! Ibland glömmer man av sig och det kan vara farligt. Men när vi rör oss ute i naturen, då glömmer jag bort Corona och bara är så gott det går!
   Kram Gunilla

 6. Fina bilder och jag förstår verkligen din glädje över att kunna sitta ute och äta igen. Det är en särskild känsla varje år när den första måltiden intas ute i det fria.

  • Det blev lunch ute idag också efter en lång och skön cykeltur! Lyx i dessa tider att kunna göra det på ett så säkert sätt som det är möjligt. För säkert är ju inget!
   Må gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.