När ljuset återvänder – vaknar livsandarna!

Läste i GP, (20200122) att från och med dagens datum och fram till midsommar blir det ca: 30 minuter ljusare för varje vecka! Även om jag var trött när jag vaknade vid 7.30-tiden, så blev jag piggare och gladare, när jag såg att det var på väg att ljusna. 🙂

På en av helgdagarna som var, promenerade vi ute vid Askim och Hovås som ligger i de västra delarna av Göteborg. Luften var så där klar och ”krispig” som det är så här års vid kusten.

Här vid Hovåsbadet, såg vi faktiskt några tappra tjejer som tog ett dopp och enligt dem var det ca: fem plusgrader i vattnet! Även vid Askimsbadet badade några. Tycker inte att det ser så lockande ut! Eller vad tycker du? Många badar ju året om.

För vår del räckte det gott att njuta av solen, på torra land! 🙂

Väldigt vackra bergarter här ute som jag inte har lagt märke till förut! Magmatisk bergart?

När vi promenerade här längs havet, så kom också längtan ut till skärgårdsöarna. Hade en tanke att åka ut en solig, klar vinterdag med snö! Det är mycket vackert i skärgården, även då snön ligger, men ännu så…. ingen snö i sikte!

Ett besök på Fotö i Göteborgs norra skärgård i januari 2019. Visst är det vackert?

Idag har det också varit strålande väder och lusten att gå långpromenad här hemma infann sig! Det är vackert i skogen och vid vår sjö och det är något alldeles speciellt med solljuset som jag upplever är mjukare här än vid kusten så här års. (Varmare här än vid kusten, då havet kyler.)

Monet-bron som jag kallar den för, men som egentligen heter ”Lukas bro.” Tänk när gräset blir grönt och björkarnas blad har slagit ut! Tack vare bron, har vi ortsbor fått en fin slinga att följa längs sjökanten och ån! (Hälsoslinga.)

Fina vyer nere vid sjön…. älskar att stå här och blicka ut över viken!

Ja, så gott det gör med promenader i solsken och snart ska jag bege mig iväg på ett yogapass. Härligt att vara igång med både: zumba, rörlighetsträning och yoga igen! Men jag måste ändå tillägga att det bästa jag vet är promenaderna – och gärna vandra lite längre sträckor! Alla promenader som blir av är hälsosamma!

Må gott!

Gunilla

(Visited 107 times, 1 visits today)
+3

18 svar på ”När ljuset återvänder – vaknar livsandarna!

 1. Fina bilder! Ljuset är en välsignelse och får verkligen en att bli piggare igen. Sådana vackra dagar som dina bilder visar är guld värda. Vi hade en sådan i söndags och då var vi på Måkläppen i Falsterbo och vandrade (tillsammans med väldigt många andra). Och minsann om vi inte fick se en säl också – vilket var min önskan.

  0
 2. Underbara bilder från era sköna promenader! Så olika miljöer, men så fina var och en på sitt sätt. Vinterbad är inget för mig!
  Visst är det härligt att se hur dagarna blir allt längre … och visst känner man sig både gladare och piggare de dagar som solen visar sig 🙂
  Ha det gott!
  Kram

  0
 3. Jaaaaa! Det är supervackert. Men det är alla bilderna. Fem grader och bada. Njet.
  Däremot har jag cyklat ut till Askimbadet några gånger när cykeln varit med till Göteborg/Mölndal.
  Vi är på rätt sida ”årssystemet”. Tacksamt tar jag emot varje ljusare sekund. <3
  Hade jag fått välja på promenader och yoga hade det varit ett busenkelt val. Ändå har jag aldrig prövat på det ena. 😉
  Kram Bobo

  0
 4. Så underbara bilder från din del av Sverige! Nog är det ett vackert land vi bor i, med omväxlande natur. Och så härligt det är nu när man märker att dagarna börjar bli lite längre, fast i morse var det så mörkt så jag trodde att jag sett fel på klockan.
  Yoga har jag aldrig provat på och jag håller mig till mina promenader och är glad och tacksam att jag kan ta mig ut varje dag.

  0
  • Ja, så underbart det är med ljuset. Märks nog mest på eftermiddagen ännu så länge! Ja, vi bor i ett vackert land och jag tycker det är så trevligt att jag får se så mycket av Sverige genom mina bloggvänner! Ni är utspridda åt olika håll i alla väderstrecken. 🙂 Promenader räcker långt Ingrid… men det finns även yoga som kan utövas sittande på stol om man så vill, för att öka på rörligheten som brukar kallas för medicinsk yoga.
   Vi tycks ha besökt varandras bloggar ungefär samtidigt… så jag har läst ditt inlägg om ”din Åke”. <3
   Kram Gunilla

   0
 5. Det är underbart att ljuset har kommit tillbaka. Kan det komma snö nu – det skulle kännas konstigt? Tulpaner och påskliljor har kommit upp 5-6 cm och de klarar ju både kyla och snö men ….. Vi håller på att totalrenovera vår tvättstuga det är 5 olika yrkesgrupper som kommer och går, tänk om det varit snö.

  0
 6. Visst är det härligt när dagarna blir längre och vi går mot ljusare tider. Nu tycker jag att det börjar märkas en del och visst känns det lättare att stiga upp på morgnarna då.
  Vilka vackra bilder från era promenader. Tyvärr har vädret varit minst sagt grått här och det har regnat väldigt mycket. Men som hundägare kommer man ut i ur och skur vilket är en fördel. Dock föredrar jag att promenera i solsken 😀

  Kram och ha en härlig lördag!

  0
 7. Hopp om livet igen! Alla blir så mycket gladare och piggare när dagsljuset återvänder. Vackra bilder. Önskar Dig en fin kommande vecka!
  Kram Annika

  0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.