Välkommen till Lindheims gård!

På vår sista dag i Sydnorge, blev det ett stopp vid Lindheims gård. Gården är ett musteri med egen äppelodling, samt ett mikrobryggeri (ölbryggning) som är under utveckling. Paret som driver musteriet är Eivin och Ingeborg, och gården och äppelodling har funnits i Ingeborgs släkt i generationer.

Ingeborg var den som tog emot oss och det var hon som med stor entusiasm berättade om gårdens historia och utveckling! Vilken affärskvinna – förstår att verksamhet går bra med den framåtandan! Det är svårt att ”bara leva på musteriet”. Så sedan en tid har de också börjat brygga eget öl, med olika smaker. En del av dem tillsammans med cider och annat gott kunde vi köpa i deras fina gårdsbutik. De starkare dryckerna finns att köpa på ”Vinmonopolet!”

Gården låg så vackert med fantastisk utsikt! Visar några vyer runt gården…

Det här huset tillhör alltså inte gården, utan det är ett grannfastighet.

Bergen, gårdarna och de böljande sädesfälten…

En liten del av äppelodlingen.

Deras eget boninghus var också mycket fint, men när vi var där pågick mark – och trädgårdsarbete framför huset och det var inte så roligt att fotografera. Det får bli ett foto på håll.

Vår påse med innehållande två flaskor öl och en äpplemust av samma sort som vi blev bjudna på! Så god! 🙂

Den satt bra – svalkande och mycket smakrik!

Vi satt i ”puben”, då vi fick smaka på den här goda drycken och lyssna till Ingeborgs härliga berättelse om livet på gården. Miljön här inne – jamen den var ju bara så rätt!

Härliga möbler i en skön blandning, men ändå utvalda med omsorg tror jag!

Alltså den här hyllan med alla goda drycker och fina etiketter! Me like!

Vi satt vi de här borden – vi var ju så många! De flesta glas urdruckna! 🙂

Ja, jag gillade verkligen stilen och vi kände oss verkligen väl mottagna! Då köper man ju också med sig något, vilket de flesta gjorde! 🙂

Vi fick naturligtvis kika runt i själva bryggeriet och se alla tunnor, där de olika dryckerna tappas upp och lagras för att smaken ska utvecklas. Det var ju som om vi plötsligt var på en vingård i Italien, med lagring på ekfat och i tunnor. Vi frågade om deras produkter finns i Sverige, men det gör de inte. Det är ju hård konkurrens – det finns ju fina bryggerier här hemma också!

Ja, det här var det sista inlägget om vår Norgeresa till bland annat Lysefjorden. Det blir säkert fler resor dit… Har du missat något inlägg och vill läsa ifrån början, så kika här!

Om du som jag tycker om vårt grannland i väster, så vill jag passa på att tipsa om några program där du bland annat får möta trevliga människor och fantastisk natur!

”Stugfixarna” – ett annorlunda inredningsprogram, där de duktiga hantverkarna i serien tar sig an renovera och inreda gamla omoderna ”hytter”, någonstans i Norge. Killarna är så superduktiga och naturscenerna är fantastiska! Jag inväntar med spänning på en ny omgång. programmet sänds vanligtvis lördagar, kanal 8. (Har sett att de sänder repriser.)

”Där ingen kunde tro att någon kunde bo!” Ja, vilka fantastiska naturscener! Ofta handlar det om människor som medvetet har valt att bo lite enskilt. De lever enklare, och klarar sig ibland på det som gården ger. Ibland i kombination med annat arbete. Detta program går på SVT och finns även på TV-play. Se det!

”Lars Monsen på villovägar!” En känd norrman som kan det mesta om att vandra och övernatta ute i den norska fjällvärlden. Ja, även en del i Sverige och Finland. I den här programserien, blir Lars ”avsläppt” någonstans i vildmarken. Han har ingen aning om var han är! Han ska ta sig från punkt A till punkt B på en utsatt tid. Vi får följa med på strapatserna genom kameralinsen tillsammans med programledarna! För det mesta tar han sig fram till målet i tid och då ska han också berätta var han är. Hoppas det kommer en ny omgång, annars går det nog fortfarande att se programmet på TV-play. Vackra vyer så klart och Lars han kan man inget annat än bara tycka väldigt mycket om!

Må gott!

Kram Gunilla

(Visited 126 times, 1 visits today)
0

28 svar på ”Välkommen till Lindheims gård!

 1. Vi var på ett liknande upplägg på Åland – Äppelodling och ölbryggeri med ölprovning. Det bryggeriet hette Stallhagen.
  ”Där ingen kunde tro att någon kunde bo”, ser jag med stor behållning. Det är ett väldigt trevligt program.
  Norge är verkligen speciellt.
  Kram, Ingrid

  0
  • Visst är det mysigt och trevligt med dessa mindre bryggerier! Jag är inte på något sätt sponsrad, men jag gör gärna reklam för någon som tror på sin id’e och som också får kämpa hårt för sin överlevnad!
   Ja, Norge är fint på många sätt och som sagt de har en del trevliga program också.
   Kram Gunilla

   0
 2. Ser verkligen ut som en lyckad tur och ett trevligt besök där på gården! Jättefina bilder både från utsida och insida!
  Visst är det fint i vårt västra grannland … och vi ser gärna på de program du nämner.
  Tack för rundturen!
  Kram

  0
  • Tack Anki! Ja, det var så vackert där och mysigt! Ingeborg – en av gårdens ägare, utstrålande så mycket framåtanda! Härligt!
   Visst är de programmen bra!
   Kram Gunilla

   0
 3. Norge har så många vackra vyer att bjuda på! Var ligger den här platsen, nära någon större tätort? Utomhusbilderna är läckra, men det gäller även den s,k puben, hemtrevlig, mysig miljö. Dessutom dukat och klart, bara att hälla upp och provsmaka 🙂

  TV-programmen är okända för mig, helt beroende på att jag tittar väldigt litet på TV. Har inte ens de kanalerna 🙂

  Verkligen vackra bilder, jag har scrollat och ned i ditt flöde här i inlägget 🙂

  0
  • Tack Mia! Gården ligger i Gvarv, därefter åkte vi till Sandefjord,för att åter åka med färjan över till Strömstad. Låg verkligen vackert!
   De två sistnämnda programmen går som sagt på Sveriges television kanal 1 och det tror jag nog att du har tillgång till. Men även på Tv-play där man kan se program som tillhör Sveriges television. kanal 1,2 och Kunskapskanalen.
   Hälsningar, Gunilla

   0
 4. Det blev också en snygg ny Header.
  Grannlandet i väster är mycket vackert. Jag tycker också att ”folket” verkar vara så mysiga.
  Förstår att du trivdes med resan.
  Kram Bosse

  0
 5. Vilket trevligt och intressant besök på musteriet och gården. Inredningen var garanterat vald med största omsorg. Roligt när relativt små företag kan lyckas och dessutom utveckla sin affärsidé.

  Här i Skåne finns ju Kiviks Musterier som också är ett familjeägt företag som har lyckats bra med sina produkter. Det gillas för visst är det något speciellt med att köpa närproducerat.

  Kram och ha en fin tisdag!

  0
 6. Vilket härligt inlägg från er Norge resa och så fint det var på musteriet. Förstår att ni trivdes i den mysiga miljön och så roligt att få med sig lite goda drycker. Fin avslutning på er resa och många minnen att ta med sig. Kram ?

  0
  • Tack så mycket Eva! Vi är så nöjda med resan – vi fick se och uppleva mycket! Därtill trevliga medresenärer! 🙂
   Jag hoppas och tror att vi gör någon ny resa till vårt vackra grannland.
   Kram Nilla

   0
 7. Jag har läst i kapp här hos dig. Så mycket intressant och spännande i dina inlägg. Vilket avslut på er resa med besök på musteriet. Vilken ovanlig och charmig inredning och de goda dryckerna. Jag älskar såna här ställen. Ha det så gott. Kram ?

  0
  • Tack igen Gunilla! Alltid så roligt att få kommentarer ifrån dig! 🙂 Ja, gårdsbesöket på musteriet, blev ett mycket trevligt avslut på en mysig resa och du kan tro att jag gillade mig i den vackra och charmiga miljön. Både på in – och utsidan!
   Kram Gunilla

   0
 8. Ja, nog brukar det bli några flaskor med hem när man besökt bryggerier. De små lite lokala är ju alltid trevligt att besöka. I dag finns det ju ganska många små lokala odlare som säljer av sitt överskott.

  0
  • Ja, nu har vi varit i Norge och därifrån kom det med några flaskor. Här hemma kan vi handla på bolaget från lokala bryggerier! Tycker det år bra att stödja de små… de gånger vi handlar öl!
   /Gunilla

   0
 9. Sist jag var i Norge var jag tonåring så det är lääänge sedan. Men redan då tyckte jag att det var vackert och idet finns ingen anledning att ändra på den åsikten när jag nu ser fina bilder. Det verkar vara ett spännande ställe du har varit på!

  0
  • Ja, vi blev mycket förtjusta i gården och historien kring den. Hela resan var fantastisk med vackra vyer och fina upplevelser. Vi tycker mycket om vårt grannland och det blir säkert ett eller fler besök framöver.
   /Gunilla

   0
 10. Mysigt ställe och fina bilder! Så kul att er resa blev så lyckad. Bra tips på program. Stugfixarna har jag inte sett alls. Monsen gillar vi och Där man inte trodde någon kunde bo har jag sett någon gång. Har inte blivit så mycket tv i sommar.
  Ha det fint!
  Kram Annika

  0
  • Stugfixarna hoppas jag kommer tillbaka nu under hösten. Brukar gå tidigt på lördagskvällar. Jättemysigt! Ja, all de tre programmen är sevärda.
   Ja, vi är så nöjda med vår resa och Norge är ett mycket vackert land. tack för din kommentar Annika! 🙂
   Kram Gunilla

   0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.