Det självklara är inte alltid så självklart!

Det finns mycket positivt i livet – det tror jag alla kan hålla med om som bor någonstans i vårt avlånga land. Livet innehåller både med – och motgångar. Något som vi alla måste förhålla oss till. Var och en på sitt sätt. Det kan vara tungt, frustrerande och ledsamt att ta sig igenom en motgång och så befriande och glädjefyllt det är när man lyckas! Jag tror alla kan känna igen sig i det. Den tunga känslan av smärta, sorg, vrede, besvikelse eller hopplöshet som byts ut mot ett enda stort glädjerus! I bästa fall blir det så, men inte alltid.

Det som för många är det mest naturliga i världen är glädjen över att få bli förälder! När längtan efter barn kommer och den önskade graviditeten uteblir… det är en realitet för många par! Att längta hett och innerligt och hoppas månad efter månad. Ibland år efter år. Det är en längtan så djup och svår att förstå för någon utomstående. Även för de allra närmaste. Frågor kommer med tiden… frågor som berör barnlösheten. Eller kanske undvikanden… det är inte lätt att veta hur man ska förhålla sig. Inte för någon.

Så händer det! Längtan efter ett litet barn… ett nytt litet liv som snart ska ska välkomnas till världen!

Vår sonsambo med en stor, rund och go mage! En kärleksgåva – så vacker och som den naturligaste saken i världen, men som inte alltid är det! Vi är många runtomkring dem som delar deras glädje – glädjen över att en djup och innerlig önskan snart är sann!

Vi hade en fin stund Tove och jag, då bilderna togs. Vi var ute på promenad och såg oss omkring i de vackra omgivningarna…

En lantlig idyll omgiven av sädesfält, gårdar, men också skog…

Och i skogen bor det ett troll! 🙂

Det målas och målas och grejas både på ut – och insida på deras fina boning! Men det bästa är förstås glädjen i att ett litet knyte snart ska få se världens ljus och få växa upp på landet.

Nej, det är ingen självklarhet att bli förälder eller att få barnbarn! Det är en gåva!

Vi kan inte styra och ställa över allt som sker. Vi kan bara önska, hoppas och tro!

Livet är förunderligt.

Kram Gunilla

(Visited 214 times, 1 visits today)
+1

12 svar på ”Det självklara är inte alltid så självklart!

 1. Hej Nilla! ?
  Blev lite tårögd! Det var fint skrivet och påminner om allt vi gått igenom! Och även om vad som väntar oss! Kan väl erkänna att det är med lite skräckblandad förtjusning jag går in i detta! Men med naturen, alla djuren och alla nya goa grannar, så kommer detta bli super!
  Tack så mycket för all hjälp, vill jag också passa på att säga! ❤️❤️❤️

  0
 2. Nej det är ingen självklarhet och ingen rättighet att få barn. Jag är så tacksam att det förunnats mig att få tre stycken; en dotter och två söner. Tre friska, välskapta barn, som jag har all anledning i världen att vara stolt över. Två barnbarn har jag också, men dem är jag lite missbelåten med, för ingen av dem ser ut att vilja ge mig några barnbarnsbarn. Men vem vet, rätt vad det är kanske det kommer!

  Jag hoppas att allt kommer att gå bra med det lilla liv som ni går och väntar på!
  Kram, Ingrid

  0
  • Tack Ingrid! Ja, vi är så lyckligt lottade som har fått två söner och med dem två fina svärdöttrar, snart två barnbarn och ett bonusbarnbarn! Glädje!
   Du är också lyckligt lottad och vad som händer framöver med önskan om barnbarnsbarn är ju något du kan önska men inte påverka eller begära.
   Kram Gunilla

   0
 3. Åh, så underbart Nilla 😀
  Vilket härligt och rörande inlägg … och vackert på alla sätt.
  Lycka till önskar jag er alla 😀 <3
  Kram

  0
 4. Så sant, barn är ingen självklarhet – det är en gåva. Så roligt att ni blir delaktiga som ”bästefar” och ”bästemor”.

  0
 5. Kloka tankar och ord … för inget är självklart i livet! Vi har två söner, men bara en av dem har valt att skaffa barn … och vi är så glada över hans tre pojkar, våra älskade barnbarn. Lite ledsen att den andre sonen och hans sambo har valt ett liv utan barn, men det är deras val och det måste jag acceptera.
  Härliga bilder … så vacker natur och såå fina bilder på den blivande mamman!
  Kram

  0
  • Tack Anki! Ja, så kan det vara, att par väljer bort barn och även om det är svårt att förstå, så är det deras beslut som måste respekteras. Vår äldsta son träffade sin sambo lite senare i livet, så jag trodde nog inte att det skulle bli några barn där. Men det blev det! 🙂 Lilla O som vi säger kom till världen och det är fantastiskt roligt. Dessutom har vi också ett bonusbarnbarn som bara var fem då vi kom in i hans värld. Nu är han tio och lilla O är 3½ år. Vår yngsta son med sambo har försökt i många år och de har verkligen haft många och jobbiga motgångar, så när beskedet kom att det väntas smått, fanns det inga gränser på glädjen! Allt hände på en gång… hitta en tomt att köpa och bygga hus på och så en liten på väg. Fantastiskt!
   Kram Gunilla

   0
 6. Grattis och lycka till säger jag också. Barnbarn är en gåva och fantastiskt roligt. Jag har två och de sover nu här i min lägenhet. Den här veckan har jag umgåtts mycket med dem. Ikväll är deras föräldrar på 40-årskalas så vi har umgåtts stor del av dagen och ska så göra fram tills när hemlängtan faller på i morgon.

  Fina bilder på den blivande mamman!

  0
  • Tack så mycket Mia! Jag har fortfarande lite svårt att förstå att det är sant att en lite är på väg! 🙂
   Så roligt att du har dina två nära dig, träffa dem och hitta på roliga saker! Vi har Lilla O då och då och det är så mysigt! Men visst tycker även hon att borta är bra, men hemma är bäst! 🙂
   Kram Gunilla

   0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.