Efter Lysefjorden väntade fler naturupplevelser!

Båtfärden på Lysefjorden var precis så vacker som jag hade föreställt mig och inte blev det mindre vackert uppe på fjällplatån! Efter lunchen vid Örnnästet, som jag skrev om i det föregående inlägget om vår resa till Sydnorge, så for vi vidare över ett sagolikt vackert landskap på vår färd mot Vrådal, där vi hade vår tredje och sista övernattning.

Det var här vid Örnnästet som vi åt vår lunch, efter den soliga och vackra färden på Lysefjorden! För att komma hit passerade vi genom 28 hårnålskurvor och fler blev det sedan på den vidare färden över högfjällsplatån.

Innan vi klev på bussen igen blickade jag ut över landskapet och såg betande får och skyltar som visade på olika vandringsvägar. Nog skulle jag också vilja ge mig ut på en vandringstur i vårt vackra grannland!

Undrar vilken väg fåret ska välja!? 🙂

Bland annat vägen till Kjerag – den runda stenen som alla vill nå och helst kliva ut på!

Ett bättre liv kan knappast de fria fåren få i det vackra landskapet. Och för det mesta höll de sig undan från vägarna, men ville de gå framför en bil eller vår buss, så gjorde de det! 🙂

Alltså vidderna…

Ser du fåren längst ned i bild?

Ibland är landskapet kalt och kargt. Ibland blir det mer grönt och mjukare…

Så har vi kommit ned ifrån högfjällsplatån. Väl framme i Vrådal, blev det en stunds vila, innan den goda kvällsbuffén. Hotellet i Vrådal låg mycket vackert, så vi satt ute en stund och njöt återigen av det norska landskapet. Tidigt nästa morgon, på dag fyra, startade vi så hemfärden. Under dagen passerade vi återigen vackra platser och vyer.

Vi gjorde ett längre stopp som lär vara Norges vackraste rastplats. Tyvärr minns jag inte namnet, men vackert var det belägget vid en fors.

Svåger och make…. så roligt för dem och för mig att dela alla minnen efter resan!

På vår väg hem, gjorde vi också ett besök vid ett musteri! Gården låg otroligt vackert och jag blev imponerad av ”Ingeborg”, som tillsammans med sin man driver musteriet. Ingeborg tog emot oss, visade oss runt och berättade om musteriets utveckling. Men det där får jag berätta mer om i ett nytt inlägg! 🙂

Må gott!

Kram Gunilla

(Visited 89 times, 1 visits today)
0

10 svar på ”Efter Lysefjorden väntade fler naturupplevelser!

 1. Vilken alldeles fantastisk natur och vilka vidder. Det är verkligen vackert i vårt grannland. Tyvärr har jag inte sett så mycket av det dock utan bara varit där på två korta dagsturer. Dina bilder ger mersmak!

  Kram och god kväll!

  0
  • Tack för din kommentar! Åh, det är så vackert i vårt grannland och det kommer att bli fler resor dit! Roligt att du blir inspirerad att resa dit. Härpå bloggen har jag skrivit om de tidigare resorna till Norge och jag kan varmt rekommendera turen mellan Trondheim och Bergen. Ålesund är också otroligt vackert liksom att åka in på Geirangerfjorden. Ja, det finns så många vackra platser att besöka, men det finns det även i vårt land förstås! 🙂
   Kram Gunilla

   0
 2. WOW … vilka vyer! Fantastiska bilder från en härlig resa! Jag har inte varit så mycket i Norge – bara resan med Hurtigruten och besök hos en vän några mil norr om Bergen … ett vackert land är det!

  0
  • Tack! Ja, vyerna är fantastiska och har du åkt en bit med Hurtigruten, så har du sett en del av det vackra! Trondheim, Bergen Ålesund och Geirangerfjorden är det som vi besökt tidigare! Ja, vackert är det!
   Kram Gunilla

   0
 3. Åh, vad fint! Där på en bergstopp, alternativt bergssluttning skulle det nog vara skönt att bo en månad för att skriva, fotografera och bara softa och ha det bra. Ser superfint ut!

  Kramar

  0
 4. Ja vilken fin resa ni gjorde! Fina bilder!
  Ska läsa ikapp lite mer senare.
  Och tack igen för alla fina tips. Kommer lite bilder pö om pö
  på mitt instagram vad vi hittade till bl a tack vare Dig!
  Bloggen får vila ett litet tag under sommaren.
  Kram Annika

  0
  • Tack Annika! Ja, det var en fin resa – många vackra naturupplevelser! Vad roligt att du/ni har besökt platser som jag har tipsat om! Det gläder mig – så roligt att dela med sig!
   Ni har ju också gjort flera fina andra turer – följer dig ju på Instagram! Och på bloggen såklart! Ja, låta den vila och njut! Jag som äger all min tid nu för tiden, hinner med det jag vill! 🙂
   Kram Gunilla

   0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.