Mellan hägg och syren!

Här på västkusten är det fortsatt kyligt och med flera frostnätter i rad! Så våra omplanterade pelargonior, får allt stå kvar i förrådet. Hoppas att det vänder i veckan som kommer, så de hinner växa sig frodiga innan midsommar!

Hursomhelst, så blommar det för fullt ute i naturen – häggen verkar trivas alldeles utmärkt i år. Träden är översållade med vita blomklasar! Vackert mot allt det skira gröna. Taggiga buskar som slånbär och björnbär verkar också blomma för fullt. Bra då blir det kanske mycket bär!

Ja, nu har vi tiden mellan hägg och syren och det går så fort, så fort! Snart blommar även de med sina vackra blommor. Vita och mörk purpur är mina favoriter!

Kram Gunilla

(Visited 244 times, 1 visits today)
1+

4 svar på ”Mellan hägg och syren!

 1. Fantastiska bilder av den vackra häggen. Jag minns inte hur det var förra året, om de blommade lika rikligt då?
  Här på Odvalds har vi många paradisäppelträd och det ska bli spännande att se hur det blir med deras blomning i år. Förra våren var de totalt galna. De visste inte till sig, utan blommade inte bara på grenarna utan längs hela stammarna också. Det såg helt otroligt vackert ut.
  Nu hoppas vi på värme så att vi kan få ställa ut våra pellisar. Mina får också sova inne i natt.
  Kram, Ingrid

  0
  • Tack för din kommentar Ingrid! Jag minns inte heller hur det var med häggens blomning i fjol? Tror inte att det var så rikligt, hade nog kommit ihåg…
   Paradisäppelträd, finns det inga av här i närheten. Men vet ju hur de ser ut. Det brukar väl vara så att om det blommar rikligt ena året, så blir det mindre av det året därpå? Återstår att se. Vackert är det i alla fall!
   Någon direkt värme verkar det ju inte vara i sikte, så vi får tydligt vänta ännu en tid på det.
   Kram Gunilla

   0
 2. Vackra bilder på den blommande häggen. Naturen är full av vita blommor, på marken, i buskar och träd. Så fint mot det gröna. Vi får hoppas på mycket bär när den tiden kommer. Pånyttfödelsens tid är här och det ger hopp.

  Stor kram 🌼🌿🤗

  0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.