Vårens första cykeltur gick genom ett vackert och blandat landskap!

I söndags trampade maken och jag iväg på årets första cykeltur! Vädret var soligt och som alltid hade vi motvind sista biten hem utmed vår stora sjö. Turen gick på landsväg, på mindre vägar genom Delsjöområdet, och vidare mot de östra delarna i Göteborg, för att slutligen återigen komma ut på landsvägen utmed vår vackra sjö! Väl hemma hade vi cyklat fyra mil! 🙂

En paus utmed sjön på väg hem…

Jag tycker ju mycket om att vandra eller att promenera längre sträckor. Men eftersom maken ibland har problem med en ond fot som sätter stopp för det, är långa cykelturer ett bra alternativ! Med cykel kommer man långt på kortare tid och det ger bra motion! Dessutom kommer man nära naturen och känner dofter! Jag blev glad över att min kondition ändå var så pass bra, med tanke på hur krasslig jag har varit i vinter. Det tyder ändå på att bra grundkondition lönar sig alltid!

Jag tycker om när turen går både längs landsväg, förbi sjöar, på skogsvägar och i stadsmiljö. På så sätt blir upplevelsen fullständig, då det finns så mycket att titta på! Sedan att stanna vid någon skön plats och där inta sin matsäck… underbart! 🙂

Ibland tar jag många foton, ibland vill jag bara vara i upplevelsen och njuta av det! Så på den här första turen blev det inte så många foton. Men vid ett hus stannade vi till…vid ett av mina drömhus som jag visade nyligen i ett inlägg om Örgryte. Då tog jag fram min mobilkamera…

Så vackert tycker jag med den gula forsythian framför det rödmålade huset!

Den stora och vackra forsythian skymtar till höger. Det vore en dröm att få kika in i det här huset…

Avslutar där jag började…vid en paus vid vår sjö på väg hem…

Det är ju inte så ofta som jag själv är med på bild… så nu blev jag fotograferad med den vackra sjön i bakgrunden och med lite vindrufs i håret (självklart har jag cykelhjälm på under färd!) och med mina nyinköpta ursnygga solglasögon på! 🙂

Kram Gunilla

(Visited 38 times, 1 visits today)
0

6 svar på ”Vårens första cykeltur gick genom ett vackert och blandat landskap!

 1. Jag saknar att kunna cykla, för det gjorde jag mycket förr. Kanske inte så långa sträckor som ni ger er iväg på, men några mil i alla fall.Min osteoporos, som gett mig kotkompressioner och skolios har gjort att min balans blivit dålig. Kroppen skevar iväg på något sätt och efter att ha åkt ikull några gånger har jag ställt undan cykeln för gott.
  Nog om krämpor!
  Det var otroligt så fin forsythian är hos er, men jag tror att får vi bara lite värme till helgen så slår den ut här också.
  Ha det så gott!
  Kram, Ingrid

  0
  • Så tråkigt att du har drabbats av både osteoporos och skolios! <3 Förstår att det var nödvändigt att ställa undan cykeln för gott! Tur i alla fall att du kan njuta av lite promenader. 🙂
   Ja, forsythian blommar så fint nu i trädgårdarna och magnolian och körsbärsträden är på gång! Underbart! Men någon värme har vi inte nu...isande vindar!
   Kram Gunilla

   0
 2. Vilken härlig cykeltur! Det vackra huset är verkligen speciellt … såå fint och trädgården ser också trevlig ut.
  Jag promenerar hellre än jag cyklar – jag går ju oftast på slingriga skogsstigar – och så har jag väldigt jobbiga backar här … 🙂
  Forsythian har stora knoppar, men med det kalla vädret nu så får vi nog vänta några dagar till innan den visar sig i all sin prakt 🙂
  Kram

  0
  • Cykelturer är underbart, men jag promenerar lika gärna! Älskar att vandra iväg med min ryggsäck och gärna i vår skärgård! Men det får allt bli lite varmare i vinden först! Ja, i skogen är det väl säkrast att promenera och särskilt om det är backigt! Det finns allt backar här också, så i de värsta backarna får jag leda cykeln uppför, när ork och växlar inte räcker till.😊
   Ja, forsythian blommar så fint nu.
   Kram.

   0
 3. Njutbart att få se forsythian blomma. Ni ligger före oss där.
  Läckert hus. Jag säger detsamma. Där skulle jag gärna velat gå husesyn.
  4 mil. Snacka om bra grundkondition. Visst är det något visst med vårens första cykeltur. Jag tänkte också tagit den i söndags men framdäcket var helt tomt efter lördagskvällens pumpning.
  Om jag får välja tar jag helst MEDVIND på slutet.
  Bra att cykling passar din makes fot bättre.
  Kram från en förståndig cykelhjälmsbärare

  0
  • Ja, som alla här har kommenterat är forsythian så vacker då den står i blom! Det ända positiva med den isande vinden vi har är att alla blommor står sig längre! Vi människor får helt enkelt palta på oss!
   Att cykla i motvind, när orken börjar sina är ingen höjdare! Men om man ska se det positivt så är det att jag blir starkare i benen – ja i hela kroppen! 🙂
   Kram Nilla

   0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.