Scilla – det blåaste bland blått!

När det gäller blått, så är det en färg som jag inte använder så mycket av då det gäller inredning eller klädval. Jag passar tyvärr inte i de kalla blå färgerna som annars är så vackra. Men det finns så klart lite varmare blå toner som har mer i grönt i sig och de passar mig bra. Förutom blåsippan, så tycker jag så mycket om den blå scillan! När den får breda ut sig som en enda stor grönskande matta är det en fröjd för ögat!

Nu börjar scillan blomma i vår trädgård och den trivs där i det skuggiga läget. genom åren har blommorna förökat sig och bildat den där blå mattan som är så vackert!

Tillsamman med påskliljorna blir det så vackert!

Här en bild ifrån Botaniska i Göteborg…

Och här en bild ifrån Kungälv, Västra gatan, bland de gamla kvarteren.

Kram Gunilla

(Visited 39 times, 1 visits today)
0

8 svar på ”Scilla – det blåaste bland blått!

 1. Scillan blommar jättefint här också nu och en del trädgårdar är nästan helt blåa. Jag använder inte heller så mycket blått i klädväg. Nej, grönt är min färg och så pass ofta går jag klädd just i grönt så att jag fått en och annan pik för det.
  ”Den där tröjan måste vara ny – och grön är den!” Så kan det låta, men med stigande ålder har jag också hittat andra färger bl a ”sista försöket” som man kallar lila och vissa rosa nyanser.
  Hoppas att du har en fin vårhelg!
  Kram, Ingrid

  0
  • Grönt tycker jag mycket om! Både i inredningen och beträffande klädesplagg. Lila är också vackert och varm lila klär jag mycket bra i.
   Våren… scillan…så vackert när det blir alldeles blått i trädgårdarna! Blått mot gröna blad! 🙂
   Kram Gunilla

   0
 2. Jag gillar blått, tycker att det är en lugnande och litet filosofisk färg. Himmelsblå, blåklintsblå, blå som en scilla eller blåsippa…. blått är vackert.

  Må väl och ha en underbar söndag!
  Kram Christina

  0
  • Ja, det finns många nyanser av blått som i alla färger! Blått hör den ljusa årstiden till tycker jag. Blåvitt porslin i en stuga vid havet… det är vackert och helt rätt! 🙂
   Kram Gunilla

   0
 3. Blått tillhör mina favoritfärger … finns i såå många vackra nyanser. Fält av blommande scillor är nog bland det vackrast som finns! Härliga bilder!
  Önskar dig en fin dag!
  Kram

  0
  • Tack Anki! Ja, blått är vackert och som jag redan nämnt tycker jag att blå-vitt porslin är så vackert! Ja, blå fält av scilla är otroligt vackert och effektfullt!
   Här skiner solen och vi ska ut på årets första cykeltur! 🙂
   Hoppas du får en fin fortsättning på dagen och kvällen!
   Kram Gunilla

   0
 4. Så vackert med den blåa mattan i din trädgård. Jag gillar när blommor får växa lite ”vilt” och inte bara i ansade rabatter.

  Jag älskar den blåa färgen i olika nyanser som i vatten, blommor och sommarhimlen. Däremot har jag aldrig blåa kläder annat än jeans och ej i heminredningen. Även om det kan vara vackert hos andra.

  Ha en fin söndag. Kram Gunilla

  0
  • Då har vi väldigt lika smak! 🙂 Jag har också bara blå jeans och så gott som inget blått i heminredningen. Blått i naturen är så vackert och i heminredning hos andra. Tycker om varma toner av grönt och turkos.
   Jag älskar när min trädgård blir alldeles blå! 🙂
   Kram Gunilla

   0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.